joohny scrie:Va salut.Aha,am inteles.Daca as citi tot forumul de la Ala Z,intradevar o sa fie si info buna si balast.Nu-mi fac probleme pt. grei caci ei stiu probabil dif. intre bun si balast,insa ma gindesc la incepatori care au destul de mult puf.Eu stiu ca parintii isi invata urmasii in asa fel ca ei sa nu mearga pe aceeasi poteca ca ei,ci incearca sa le explice o cale mai scurta de ajunge la aceeasi destinatie.Oare Hristea de ce nu a specificat la sfirsitul fiecarei carti,vedeti ca prin atita balast mai sint si info bune.Sanatate.
janese scrie:
pentru tine e ceva interesant sa zic ce si cum..dar daca am mai zis pe forum treburile astea de cel putin doua ori...pentru mine e penibil sa ma repet!!!
vio-trutza scrie:Va salut . Ieri am profitat de cele 15 grade la soare si am umblat putin la albine. Am umblat in cuib la doua familii si am inversat la una ramele din lateral , adica cea de langa diafragma care era plina cu miere am pus-o in lateralul cu peretele stupulul iar cea din lateralul cu peretele stupului care era aproape goala (cam 800 g-1kil)am pus-o langa diafragma. Am mai intors o rama care era goala pe partea cu ghemul pana la jumate si plina pe partea de N. LA aceasta familie am gasit si oua de 2-3 zile dar la rama aceea nu am umblat. La cealalta familie nu am gasit oua si am intors doar 2 rame cu partea plina de la N la S.
Credeti ca am procedat bine? Se mai formeaza ghemul la loc?
Poza este facuta inainte de interventie.
talex scrie:Mie incalzitul stupilor mi se pare un exces de zel. De sute de ani albinele au trecut bine iarna(in zonele noastre), chiar daca au fost minus 15 sau minus 20. Cu conditia sa fie sanatoase si sa aiba hrana suficienta. Manualul spune ca problemele intervin pe la minus 30. Apoi, ca toate organismele, mentinerea albinelor intr-un mediu artificial le slabeste imunitatea. Oricum, ceea ce spun sunt impresii. Totusi, n-as exclude experimentul.
talex scrie:iarasi e o informatie contradictorie, caci stupii se pun cu urdinisul spre sud-est pe tot parcursul anului.
joohny scrie:Va salut.Aha,am inteles.Daca as citi tot forumul de la Ala Z.....
janese scrie:talex scrie:Mie incalzitul stupilor mi se pare un exces de zel. De sute de ani albinele au trecut bine iarna(in zonele noastre), chiar daca au fost minus 15 sau minus 20. Cu conditia sa fie sanatoase si sa aiba hrana suficienta. Manualul spune ca problemele intervin pe la minus 30. Apoi, ca toate organismele, mentinerea albinelor intr-un mediu artificial le slabeste imunitatea. Oricum, ceea ce spun sunt impresii. Totusi, n-as exclude experimentul.
talex,te salut...este cam cu rautate spus ,,un exces de zel"
stii de unde am boala cu incalzitul?
in pastoral eu din dambovita stau langa unu din giurgiu...la mine vremea e mai rece la el e mai cald...datorita altitudinii diferite!..stupina lui e cu doua saptamani mai dezvoltata ca a mea in fiecare an !!!si ramnesc la stupina lui!!! cum fac???ma mut si eu in giurgiu sau caut solutii sa-l ajung??????sa nu zici ca fac familii mai bune ca asta poate sa faca si el si la anu si iarasi ramnesc!!!
janese scrie:treaba cu n-e nu merge la familiile mai slabe spre roi...care sigur se duc afară pe ele!
Alexandru.Chisinau scrie:și încă o întrebare îmi apare: nu le administrați nimic hrană în perioada 15 ianuarie - 15 martie?
emil_tr scrie:Alexandru.Chisinau scrie:și încă o întrebare îmi apare: nu le administrați nimic hrană în perioada 15 ianuarie - 15 martie?
Eu nu le dau nimic. Iau in calcul ca de la anul sa pastrez miere si sa le administrez in hranitor miere cu protofil in ianuarie-februarie pentru stimulare.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori