Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Incepator

Mesajde blueatlantis1 » 23 Ian 2014, 14:23

Buna sunt Peter Laszlo 37 ani din Reghin Jud Mures prima data am vazut albine prin anii 85 la un unchi de al meu si el mia explicat cate ceva despre ele si viata lor.De multe ori ma uitam la ele ce frumoase destepte si ce lucratoare sunt .De multe ori ma gandeam ce bine si frumos ar fii sa tin si eu albine,la-m contactat si pe unchiul meu de la sat care intre timp sia pierdut complect vederea si nu mai practica stuparitul a vandut tot ce avea.Ei bine intr-o zi la magazinul de piese unde lucrez a intrat un prieten care cumpara piese de la mine si mia adus un borcan de miere ,eu primindul cu drag am aflat ca e stupar din tata in fiu asa ca m-am si dus la el sa ii vad albinele ,el fiind foarte ajutator mia promis ca daca vreau sa ma apuc serios de stuparit atunci in primavara 2014 imi da un roi gratis ,eu am si acceptat fiind foarte bucuros si am si comandat 5 stupi de la o fabrica de stupi .
Asa ca in primavara 2014 ma apuc de stuparit cu un roi cadou si sa vad in timp ce bani pot sa strang sa mai pot cumpara cativa roi s-au famili de albine ca sa nu steie stupii goi pentru ca nu am bani depusi deoparte deocamdata.Am citit doua carti de apicultura pana acum si am mai scos 2 carti de la biblioteca am cumparat una si de la apicola ,din pacate la cursul de apicultor nu ma mai pot inscrie doar prin septemrie-octombrie 2014 pentru ca cursurile sunt deja incepute.
As dori sa solicit ajutorul apicultorilor mai in varsta care nu au uitat ca au fost si ei incepatori sa ma ajute cu un roi doua de albine eventual si contracost , cum nici eu nu vreau sa fiu mai prejos si eu in schimb as oferi nuferi [7culori diferite]plante de apa de ornament si pesti de ornament de exterior [crapi koi,caras auriu coada dubla,subunkin etc]pentru cine are un iaz s-au ar dori sa faca un iaz cu nuferi in curte s-au in gradina ofer si consultanta gratuita pentru apicultori care doresc sa faca asa ceva .Cine stie..? poate e buna si mierea de nuferi ! Va multumesc din suflet .
,,Scoala va fi scoala cand omul va fi om si statul va fii stat''
blueatlantis1

Re: Incepator

Mesajde proapis13 » 23 Ian 2014, 14:45

Bun venit pe forum :!:
Pina incepi sursurile apicole cind ai timp mai citeste din carte sa te familiarizezi cu termenii apicoli
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde catalin_vl » 23 Ian 2014, 20:13

bun venit pe forum si mult succes iti doresc....
pe langa forum mai trebuie sa citesti si carti de specialitate si sa mai faci si ceva practica daca nu la tine macar pe la acel stupar care ti-a promis roiul.
daca ai dragoste de aceste fiinte minunate atunci vei reusi. sa auzim de bine! ;)
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde blueatlantis1 » 24 Ian 2014, 12:41

Va multumesc frumos pentru urari si ma bucur foarte mult ca am gasit un forum atat de complex unde gasesc foarte multe despre stuparit sper ca cand o sa am albine o sa gasesc si mentori pentru rezolvarea unor ptobleme numai bine !
blueatlantis1

Mesajde Pustache » 24 Ian 2014, 13:29

blueatlantis1 scrie:Va multumesc frumos pentru urari si ma bucur foarte mult ca am gasit un forum atat de complex unde gasesc foarte multe despre stuparit sper ca cand o sa am albine o sa gasesc si mentori pentru rezolvarea unor ptobleme numai bine !

Credema cand am vazut prima oara puiet la zbor, am zis ca e furtisag si dai repede ,citeste in carte nimic nu semana cu ce vedeam eu la stupi, asa ca mi-a venit ideea sa caut pe google si am dat de stuparitul [forumul vechi, vezi ca e foarte multa informatie si acolo] .vezi ca forumul are modul de cautare Salutari
Da,sti cum e in viata totul e pana prinzi practica,M-am sters de sange si de praf si-am schimbat tactica .Sunt perfect adaptat acum,doar ca practica tot ma lasa rece ca Antarctica.
Pustache

Mesajde nicu has » 24 Ian 2014, 19:42

bun venit Peter pe forum incearca se te lipesti de prietenul tau care iti va da roiul ajutal anul acesta la stupi daca accepta si asa vei invata si meserie si poate te mai pricopsesti cu un alt roi bafta :D
nicu has

Mesajde nea.albinutza » 25 Ian 2014, 17:17

Bun venit !

Sper sa ai pasiune suficienta incat sa devi stupar.

Eu am devenit stupar din intamplare...am castigat la poker , 5 familii prin 1998...si de atunci... nu mai joc poker, pasiunea principala fiind albinele.

M-au fascinat de cum le-am adus acasa, si am vazut ce cap micut au ele si cat muncesc si ce cap mare am eu si ce tampenii pot sa fac :)
nea.albinutza

Mesajde FLORINELU » 26 Ian 2014, 04:16

daca castigai o gramada de euroi nu te mai faceai stupar,te faceai bancher. dar tot mai bine e apicultor si mult mai sanatos. mult success.
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 26 Ian 2014, 06:58

Bine ai venit printre noi !!!
Sanatate maxima tie si familiei tale !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Gheorghevici Iulian » 26 Ian 2014, 07:43

Bine ai venit printre noi. Să nu te supere faptul că mulți te trimit la citit, și eu la început strâmbam un pic din nas când mi se spunea acest lucru dar acum citesc singur și îmi dau seama că tot mai trebuie. Dacă vrei vreo carte anume dă-mi mesaj privat și îți spun unde o găsești. ;)
Gheorghevici Iulian

Mesajde blueatlantis1 » 26 Ian 2014, 09:28

nicu has scrie:bun venit Peter pe forum incearca se te lipesti de prietenul tau care iti va da roiul ajutal anul acesta la stupi daca accepta si asa vei invata si meserie si poate te mai pricopsesti cu un alt roi bafta :D

O sa incerc sa ma duc pe la prietenul meu de cat mai multe ori ca sa il ajut cand sunt lucrari in stuparie ,problema este ca el pleaca in pastoral vreo 3 luni e pe drumuri in diferite zone ale tarii ,ma chemat si pe mine dar din pacate nu pot din cauza lucrului totusi cand revine mai aproape prin zona Ardeal am sa imi fac cateva zile libere ca sa mai ajut si sa invat .
blueatlantis1

Mesajde blueatlantis1 » 26 Ian 2014, 09:37

Gheorghvici I scrie:Bine ai venit printre noi. Să nu te supere faptul că mulți te trimit la citit, și eu la început strâmbam un pic din nas când mi se spunea acest lucru dar acum citesc singur și îmi dau seama că tot mai trebuie. Dacă vrei vreo carte anume dă-mi mesaj privat și îți spun unde o găsești. ;)

Ce ma uimit este faptul ca cati stupari am cunoscut si le-am spus ca o sa ma apuc de stuparie si deja am citit doua carti ,toti au zis ca lasa cartea hai pe la mine ca te invat eu meserie ! Dar eu totusi am citit in continuare pentru ca este iarna nu pot sa ma duc pe la ei in practica si imi place ca am invatat multe lucruri fara ca sa discut cu apicultori sau fara sa fac cursul de apicultor.In biblioteca oreseneasca am gasit vreo 15 carti apicole si am decis ca pana in vara sa le citesc ca sa raman cu ceva invatatura .
blueatlantis1

Mesajde nicu has » 26 Ian 2014, 10:02

daca serviciul nu te lasa macar sa vezi in primavara aceasta cum se dezvolta fam. de albine este foate importatat pana la plecarea in pastoral dupa care mai furi ceva ideii pana se va intoarec din pastoral
tot asa poti face si in toamna la tratament si inpachetare cum se strange cuibul pt iernare
in carti scrie multe dar cred ca si paractic trebuie
bafta
nicu has

Mesajde blueatlantis1 » 26 Ian 2014, 10:16

Am si o veste buna ,am gasit o asociatie in Targu-Mures care se ocupa cu stuparit bio se numeste ,,BioApis'' am vorbit cu ei si o sa pot sa fac si cursul acum din februarie pana in aprilie. M-am si inscris si urmeaza sa ne apucam de cursuri ! Numai bine ..!
blueatlantis1

Mesajde nicu has » 26 Ian 2014, 10:36

Peter pana vine primavara cumpara si ceva scule pt inceput
-afumator
-dalta apicola
-perie
-furculita etc...
sa ai tu pe ce pune mana puls ceva rame sa ai in plus si ceara asta in cazul in care nu ai cumparat deja
nicu has

Mesajde blueatlantis1 » 26 Ian 2014, 10:55

Am cumparata doar o masca cu care am mai fost la un prieten stupar in rest nu am nimica, sper ca imi vin stupii intr-o luna max ,pe urma o sa cumpar vopseaua firul de inox pentru rame ceara afumator etc. Am un unchi orb care a fost apicultor si mi-a promis vreo 30 buc de rame vechi si 3-4 bucati de stupi vechi ce iau mai ramas ca restul lea vandut cand a orbit. Pe urma trebuie sa amenajez locul de stupina sa fac picioarele [schelele] de stupi o sa primesc in dar un roi asa ca incet incet toate la randul lor...
blueatlantis1

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?