Buna sunt Peter Laszlo 37 ani din Reghin Jud Mures prima data am vazut albine prin anii 85 la un unchi de al meu si el mia explicat cate ceva despre ele si viata lor.De multe ori ma uitam la ele ce frumoase destepte si ce lucratoare sunt .De multe ori ma gandeam ce bine si frumos ar fii sa tin si eu albine,la-m contactat si pe unchiul meu de la sat care intre timp sia pierdut complect vederea si nu mai practica stuparitul a vandut tot ce avea.Ei bine intr-o zi la magazinul de piese unde lucrez a intrat un prieten care cumpara piese de la mine si mia adus un borcan de miere ,eu primindul cu drag am aflat ca e stupar din tata in fiu asa ca m-am si dus la el sa ii vad albinele ,el fiind foarte ajutator mia promis ca daca vreau sa ma apuc serios de stuparit atunci in primavara 2014 imi da un roi gratis ,eu am si acceptat fiind foarte bucuros si am si comandat 5 stupi de la o fabrica de stupi .
Asa ca in primavara 2014 ma apuc de stuparit cu un roi cadou si sa vad in timp ce bani pot sa strang sa mai pot cumpara cativa roi s-au famili de albine ca sa nu steie stupii goi pentru ca nu am bani depusi deoparte deocamdata.Am citit doua carti de apicultura pana acum si am mai scos 2 carti de la biblioteca am cumparat una si de la apicola ,din pacate la cursul de apicultor nu ma mai pot inscrie doar prin septemrie-octombrie 2014 pentru ca cursurile sunt deja incepute.
As dori sa solicit ajutorul apicultorilor mai in varsta care nu au uitat ca au fost si ei incepatori sa ma ajute cu un roi doua de albine eventual si contracost , cum nici eu nu vreau sa fiu mai prejos si eu in schimb as oferi nuferi [7culori diferite]plante de apa de ornament si pesti de ornament de exterior [crapi koi,caras auriu coada dubla,subunkin etc]pentru cine are un iaz s-au ar dori sa faca un iaz cu nuferi in curte s-au in gradina ofer si consultanta gratuita pentru apicultori care doresc sa faca asa ceva .Cine stie..? poate e buna si mierea de nuferi ! Va multumesc din suflet .