Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde codrin br » 28 Ian 2014, 12:45

De duminica, cand ningea si am fost la stupi (fund plin orizontali si verticali), am dat zapada afanata doar de la urdinis la momentul respectiv, nu am mai fost, daca voi reusi sa trec azi sa dau zapada doar de la urdinis ar fi indicat (deoarece nu am de unde sa stiu care familie produce mai multa caldura si se topeste zapada la urdinis sa inghete si sa formeze un dop de gheata), mai ales ca se anunta urmatoarele doua zile ninsoare dar mai ales vant puternic (viscol) si zapada va fi asezata la loc.
Nu poți opri valurile, însă poți învăța să navighezi!
"De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfîșiem." - Mihai Eminescu
codrin br

Mesajde sapstel » 28 Ian 2014, 12:59

Aurel1959 scrie:
akmm scrie:Am stupi ingropati complet in zapada.
Ii cred si pe cei din manastire si pe altii care matura toata ziua.
Am 4 randuri de stupi.Las unul ingropat, de proba.Cam 25 familii.Cam toti au FAV 100%, dar sibarul inchis.

Depinde din ce este sibarul si cum etanseaza.Daca este de tabla, oricum nu etanseaza perfect.Numai ca in urma condensului, la ger orificiile se pot inchide cu gheata.Deasemeni si la sibarul din lemn sau placaj se poate umfla sau astupa cu ghiata.Totul depinde de temperatura.Si cum temperatura no putem controla...Eu unul nu as face experimente pe 25 de familii.

Ii lasi de pomana. Am lasat si eu cativa stupi acoperiti cu zapada acum doi ani.Le-am facut doar o gaura pana la urdinis. Nu s-au dezvoltat mai bine decat ceilalti.Dezavantajul a fost ca a trebuit sa stau cu ochii pe ei pentru ca urdinisul sa nu fie astupat. PS Sunt din Vrancea, iar zapada a fost de 2 m.
Anul asta e cam la fel!
sapstel

Mesajde akmm » 28 Ian 2014, 20:44

Experimentul a decurs bine.Mi-a luat 3 ore sa-i curat pe toti.
Fişiere ataşate
Stupi ingropati.JPG
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde gica.mosu » 28 Ian 2014, 21:38

Sa'nteleg c'ati facut loc la alta :?: Dupa cum anunta astia ...urmeaza repriza'doua :mrgreen: P.S -ati luat o hotarari inteleapta....Sa' eu i-am curatat(o jucarie)----45 cm la mini(fara' viscol)...asteptam :idea: O seara buna!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde TDI » 29 Ian 2014, 12:40

TDI

Mesajde glaliona » 29 Ian 2014, 12:45

Salutari. Sunt din Galati si am stupina la tara .Drumul catre sat inca este blocat (in unele locuri pe sosea zapada are si 5m ,se vad doar varfurile copacilor )Daca urdinisul este blocat ,cate zile rezista o familie ? Am luat legatura cu o ruda de la tara care mi-a spus ca lazile nu sunt acoperite in totalitate. Nu pot sa nu i-mi fac griji desi sper sa fie toti in regula .
glaliona

Mesajde Aurel1959 » 29 Ian 2014, 20:47

Fiind vorba de viscol, ti-as sugera sa rogi acea ruda sa le desfaca la urdinis pana ajungi tu.
Una este zapada cand ninge normal si alta este zapada viscolita.Este foarte tasata, intra fortat peste tot si poate obtura aerisirea.Daca ai desface usor la urdinis, mai pot astepta pana ajungi.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde 7Rame » 29 Ian 2014, 22:39

"Vremurile" pe care le traim, sunt din ce in ce mai ciudate, si parca cu tot dinadinsul vor sa iasa din tipar: cald, deosebit de cald in decembrie si mare parte din ianuarie...apoi iadul pe pamant, februarie, exact cand familiile ajung la limita! De fapt creaza un nou tipar, de bagat la cap! Nasol este ca vin exact pe dos, pentru stupari, si nu numai.
Daca previziunile pe acest site sunt adevarate pentru zona in care iernez, se ridica o mare problema.
Sunt valori maxime, minime spre minus 20.
Fişiere ataşate
2.png
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde Bambucha » 29 Ian 2014, 22:45

Arata bine, in sfarsit avem si noi iarna ;) ca prea o tineam ca in tarile calde. Numai bine ca familiile tari pe 3 intervale hranite cu turte proteice sa zica pas!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Florin Dobre » 29 Ian 2014, 22:47

7Rame scrie:Daca previziunile pe acest site sunt adevarate pentru zona in care iernez, se ridica o mare problema.

Ce site este? Un link?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde proapis13 » 29 Ian 2014, 23:08

7Rame scrie:"
Daca previziunile pe acest site sunt adevarate pentru zona in care iernez, se ridica o mare problema.

Da un click la adresa de mai jos si o sa-ti schimbi parerea; parca ti l-am mai dat,in fine...
http://www.accuweather.com/ro/ro/devese ... 9828?day=6
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mircea_tm » 30 Ian 2014, 00:03

proapis13 scrie:
7Rame scrie:"Daca previziunile pe acest site sunt adevarate pentru zona in care iernez, se ridica o mare problema.Sunt valori maxime, minime spre minus 20.
Da un click la adresa de mai jos si o sa-ti schimbi parerea; parca ti l-am mai dat,in fine...http://www.accuweather.com/ro/ro/devese ... 9828?day=6
salve :D

dupa cum arata prognoza pe acest site...se pare ca vine iarna din 1 martie...dar stiti cum e, timpul probabil!
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde gica.mosu » 30 Ian 2014, 01:24

....Cu trei luni an urma se anunta cea mai grea iarna din ultimi 100 ani...n-crezut nimeni(nici eu).. 8-) Amu in tara'-i jali mari....la "inmormintari"Onesti ningi "ancet sa' trist di Zu..n"...Sa'n Focsan' a'i troian...zapada pisti "logan" :mrgreen: ...Speram sa' fii sa' mai ghini :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde alin75 » 30 Ian 2014, 06:54

gica.mosu scrie:............ Amu in tara'-i jali mari....la "inmormintari"Onesti ningi "ancet sa' trist di Zu..n"...Sa'n Focsan' a'i troian...zapada pisti "logan" :mrgreen: ...Speram sa' fii sa' mai ghini :idea:

Va urmaresc de ceva vreme pe forum. Acum nu stiu ce sa mai cred (probabil sunt 2 persoane pe acelas cont), dar aveti postari unde va intelege toata lumea, dar aveti si unele postari........ ca daca le citesti cu voce tare, te musti de limba!

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde paraul_porcului » 30 Ian 2014, 09:28

Relax...
Ce cutite?! Ce seminte?!
Comunicarea in scris e mult limitata fata de cea orala, ca sa nu mai vorbim de faptul ca veninul se arunca mai usor in varianta scrisa. Imi pare rau sa constat si eu ca noi romanii suntem cam agresivi, mistocari desi nu pot sa nu apreciez simtul umorului si in mistocareala insa nu tuturora le reuseste ca lui Janese :)
Ar fi mai fain daca nu s-ar arunca atata balast printre postarile care aduc informatie pretioasa.
Incepator - 2 stupi - zona piemont Fagaras
paraul_porcului

Mesajde gica.mosu » 30 Ian 2014, 10:01

gica.mosu scrie:....Cu trei luni an urma se anunta cea mai grea iarna din ultimi 100 ani...n-crezut nimeni(nici eu).. 8-) Amu in tara'-i jali mari....la (inmormintari)Onesti ningi "ancet sa' trist di Zu..n"...Sa'n Focsan' a'i troian...zapada pisti "logan" :mrgreen: ...Speram sa' fii sa' mai ghini :idea:

Am mai....za's....ca scriu cu subinteles....Cei din tara inteleg ci si cum ma exprim(uneori mai sa' glumim).... E mai greu pt cein din...Congo sa' Iraq...Tot un :twisted: OOOO za' buna' la toti ;)
S-am sa' va traduc.....Cica moari unu...Nevasta-vaduva...sa' hotarasti intr-un finall... sa-l "inseli" cu amantuuu, dar..."INCET SA'TRIST" ....EEEEE....

P.S...nu mai scriu(raspunnd) ms la cei cari nu au loc trecuta in avatar!!!!
gica.mosu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE