murarudumitru scrie:alexx scrie:murarudumitru scrie:Sa o luam de la capat,am intrat in iarna cu 7/8 rame chiar 10,albina ful.tratament facut ca de obicei ,cum fac de ani de zile cu varachet vorbesc de toamna,ramele pline cu miere capacita ,le am inca ,impachetati ca si pina acu,unde stau acu e o sonda la 50/70metri de stupi ,acea sonda da infundat si in noiembrie decembrie a desfundato,desci trafic mare pe drum la distanta mai mica tiruri buldozer macara ,zi si noapte a lucrat la sonda ,stupi mei pleaca de la curte spre gradina ultimi stupi 3/4 nu au mortalitate .este normal citeva,dar cei lalti,e albina moarta si pe fundul stupului si pe zapada ,eu am urmarit ise ialbina,din stup e frumoasa la culoare dar sunt pline si cade jos pe zapada si mor am strins. citeva.intre deget ,zama galbena ,asta am crezu
t eu ca au fost zilnic deranjate si au avut consum mare oricum se duc ca, am desfacut azi care am crezut cas gata si mai era 2/3 sute de albina matcile mai este este puiet capppacit care este mort ca sa racit
Puiet capacit de cand din toamna sau recent???
Na bine cum doamne din toamna,sigur ca e de acu era si capacit si larva moarta
Pai inseamna ca daca au puiet a fost ceva albina in ei acum o luna