Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: BUNKA

Mesajde State » 01 Feb 2014, 20:38

BUNKA scrie:"Incepatorule"..ca se vorbeste de mine pe undeva e normal, eu sunt promotorul Delonului modificat in Romania, pana acum foarte multi si-au facut cate 1-2-5 bucati si e normal ca oamenii sa aiba asteptari...din punctul meu de vedere daca se vorbeste de rau o pun pe seama invidiei ca eu nu am facut rau la nimeni si oricum e buna si reclama negativa :lol: , iar daca se vorbeste de bine e si mai bine !!
Daca e cum a zis Delorin ca se spune ca cica investesc prea mult in experimente, timp si bani probabil..asta este decizia fiecaruia dintre noi, daca mie asta imi face placere ce sa fac?? ...oricum ideea e ca eu am cautat mereu un sistem de intretinere si exploatare care sa vina in sprijinul albinei...se pare ca l-am gasit, adica el oricum era gasit dar nu era promovat...ei eu imi asum sarcina asta de a-l promova...de aici incolo se pot spune multe, vor fi pareri pro contra, etc...asta nu ma mai intereseaza, ce ma intereseaza e sa fac macar 500 de bucati, sa le folosesc efectiv in exploatare in urmatorii ani si sa pun pe tapet felul cum merge treaba cu ei.

Bunkane, io am fost de fata cand a venit vorba de tine. NU a zis nimeni nimic rau despre tine, ba din contra!
Cineva a afirmat ca faci experimente pe toata stupina, in loc sa faci pe 3-4-5 stupi. Atat! Omul chiar a zis ca te apreciaza pentru munca depusa si pentru perseverenta, si ca sunt putini ca tine in tara asta! Nu stiu sa reproduc exact ce si cum, insa nici o clipa nu a dat senzatia ca te vorbeste de rau. :idea:
De aici si pana la "ma vorbeste lumea de rau" e cale lunga...
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde BUNKA » 01 Feb 2014, 20:46

Ma, eu am intrebat daca de bine sau de rau si nu a venit nici un raspuns si de asta am stat si m-am gandit ca poate are cineva ceva cu mine...si chiar daca ar fi asa, eu imi vad de treaba..ca este slava Domnului !!
Numa` cine nu munceste nu greseste !
BUNKA

Mesajde State » 01 Feb 2014, 21:04

Sincer ? Daca stiam ca asta o sa intelegi, iti trimiteam un mesaj privat sa te lamuresc. Omul chiar n-a zis nimic rau, doar si-a expus parerea referitor la ceea ce faci. A zis ca el n-ar face asa, ci pe o cantitate mai mica de stupi.
Cand te vorbeste cineva de rau, eu inteleg ceva la modul : "Ba, ala e prost, habar n-are, e *****, nu stie ce face, se da cocos, etc."
Sper ca acum te-ai lamurit despre ce a fost vorba. Eu in locul tau as fi mandru. Pe bune!

Te salut!
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde janese » 01 Feb 2014, 21:08

BUNKA scrie:
.

"Incepatorule"..ca se vorbeste de mine pe undeva e normal, eu sunt promotorul Delonului modificat in Romania,....., de fapt imi doresc sa devin un fel de Gilles Denise al Romaniei...sa pot vinde la un moment dat sute de Deloni, ........ !!

atata timp cat pe lume sunt incepatori...vei avea cu siguranta ce vinde!!!!!

mai lipseau sferele energetice....dar vazui ca ti-au aparut si alea!!!!!! :lol:

vad ca si tie ti-a luat Dumnezeu mintile si ai inceput sa te impaunezi!!! :lol:
de noi astia cu miile care suntem tacit , ,,promotorii" dadantului 1/1 si avem milioane de stupi numai in europa.....nici macar nu am indraznit sa ne declaram cumva,ceva... :lol: :shock:
janese

Mesajde BUNKA » 02 Feb 2014, 11:18

State scrie:Sincer ? Daca stiam ca asta o sa intelegi, iti trimiteam un mesaj privat sa te lamuresc. Omul chiar n-a zis nimic rau, doar si-a expus parerea referitor la ceea ce faci. A zis ca el n-ar face asa, ci pe o cantitate mai mica de stupi.
Cand te vorbeste cineva de rau, eu inteleg ceva la modul : "Ba, ala e prost, habar n-are, e *****, nu stie ce face, se da cocos, etc."
Sper ca acum te-ai lamurit despre ce a fost vorba. Eu in locul tau as fi mandru. Pe bune!

Te salut!

Stai linistit State ca nu sunt asa sensibil, pur si simplu m-am gandit ca am fost criticat din cauza Delonului ca stii cum e...sunt si pro si contra si ma pot astepta si la fel de fel de critici de la colegii mai conservatori care nu ar renuntza la dadanti niciodata !
Eu am facut experimentele pe un numar mai mare tocmai pt ca sa fie si rezultatul edificator...acuma chiar sper sa fac cateva sute de Deloni de astia pt ca chiar mi-au castigat increderea !
Te salut si iti doresc iernare buna la albine!!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 02 Feb 2014, 11:54

janese scrie:
BUNKA scrie:
.

"Incepatorule"..ca se vorbeste de mine pe undeva e normal, eu sunt promotorul Delonului modificat in Romania,....., de fapt imi doresc sa devin un fel de Gilles Denise al Romaniei...sa pot vinde la un moment dat sute de Deloni, ........ !!

atata timp cat pe lume sunt incepatori...vei avea cu siguranta ce vinde!!!!!

mai lipseau sferele energetice....dar vazui ca ti-au aparut si alea!!!!!!

vad ca si tie ti-a luat Dumnezeu mintile si ai inceput sa te impaunezi!!!
de noi astia cu miile care suntem tacit , ,,promotorii" dadantului 1/1 si avem milioane de stupi numai in europa.....nici macar nu am indraznit sa ne declaram cumva,ceva...

Nea` Jane...ce sa fac?..daca sunteti cu miile prin Europa care ati FOLOSIT (inclusiv eu) dadantul, sau cum ai zis matale ..milioane de dadanti, apoi sa stii ca el a fost promovat de altii inainte sa te nasti matale, deci din pacate nu mai puteai sa-l promvezi ca era gata promovat si folosit pe scara larga.
Inca una...matale oricum nu ai fi putut promova Delonul pt ca pur si simplu nu crezi in el (si noi cei de pe aici stim asta), si e greu sa promovezi ceva daca nu o faci din convingere cat despre Dadant..nu aveai ce promova!!...eventual puteai sa promovezi un Layens ceva :lol: ca totusi e folosit destul de putin la noi!
Daca Warre are cin` sa-l promoveze si deja are lumea prin tzara asa ceva, Delon nu prea...si in plus eu am facut niste modificari la Delon care nu mai aduc cu originalul...deci a trebuit sa ma sacrific si sa incep eu o promovare nu?..doar nu era sa las sarcina asta grea in sarcina matale mai ales ca nu esti convins de el :lol:
Stiu o sa zici ce modificari...pai pe langa centimetrul ala mutat ici-colo cum zici matale (dar care daca-l muti cum trebuie se schimba radical treaba)...am folosit rama cu cadru de lemn ceva mai mare, si FAGURELE NATURAL ...celula mica, nene...albina de dimensiune naturala, adica despre ce vorbim?!
Spre deosebire de Warre, stupul asta va putea fi folosit asa cum folosim acum ME Dadant sau alte genuri, ramele se vor putea extrage fara sa distrugem fagurii, este un aspect pe care l-a urmarit si Roger Delon, in afara de asta Delon s-a indepartat de celula mica naturala folosind foitza cu celula mare si doar 8 rame pe corp, asa cum cred ca e o anomalie si in Warre...se folosesc 8 leatzuri si totusi se construiesc faguri la liber...distantzarea intre centrele fagurilor nu e cea naturala...batranul Emille Warre a omis aspectul asta din calculele sale...
N-am nici cea mai mica intentie sa il bag pe gat cuiva, cu atat mai putin oamenilor care nu cred in el, care nu pun teoria inaintea practicii asa cum e normal, inainte de a face ceva deschizi o carte citesti 3 randuri si atunci cand aplici exista mai putine sanse sa gresesti...daca pe matale teoria nu te misca cu nimic, atunci poate doar practica poate sa te miste..dar cum nu vrei sa te risti :lol: ai nevoie de un PROMOTOR care sa ia cuiele-n talpa in locul matale...IACATAMA-S !!

de noi astia cu miile care suntem tacit , ,,promotorii" dadantului 1/1 si avem milioane de stupi numai in europa.....nici macar nu am indraznit sa ne declaram cumva,ceva...

[/quote]

Auzi nea` Jane...ai pus matale o virgula la Dadantii aia?? sau milioanele care l-au folosit..au pus o virgula macar?? ...nu, si atunci ...ce sa te declari ??..in ce context??..ca ai folosit ceva primit de-a gata??..si care deja e folosit pe scara larga??

vad ca si tie ti-a luat Dumnezeu mintile si ai inceput sa te impaunezi!

Zici ca "SI mie"... cui ia mai luat?..am inteles esti un fel de instantza !!.. si asta cu impaunatu` nu o inteleg, imi promovez un sistem gandit de mine in ultimii ani, te deranjeaza ca-i gandit ??..si acum il pun si in practica??

mai lipseau sferele energetice....dar vazui ca ti-au aparut si alea!

Jane...stiam ca simtul umorului apartine celor inteligenti, sper ca nu l-ai pierdut pe undeva...eu cand am zis de sferele alea, glumeam...asta nu inseamna ca nu exista, nu sunt malefice...sunt ca o amprenta energetica a unui spirit care ramane in aceasta lume si care poate apare sub flashul unui blitz sau chiar si fara...in fotografii facute ziua...dar deja intram iar in chestii legate de studiu si stiu ca matale nu prea iti place domeniul...eu stiu de ele de mult si ..glumind pe subiect am vrut sa-l impartasesc, se pare ca nu am cu cine .

atata timp cat pe lume sunt incepatori...vei avea cu siguranta ce vinde!!

Deci o sa o duc bine si eu si ei...aaa...am inteles aluzia, PROFESIONISTII LUCREAZA NUMAI PE DADANT!! :lol:
BUNKA

Mesajde gica.mosu » 02 Feb 2014, 12:17

ADI,respect pt ceea ce sa'cum faci=promovezi :idea: O antrebari:tu nu ai lucrat cuD....t :?: ...Da, lui 7Rami s-au lipovenului...D....y sa' ti'njura 8-) P.S stupul ideal=cel cari ti se potrivesti...(zona si altili)....SPOR!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde BUNKA » 02 Feb 2014, 12:43

Am lucrat și nu-mi mai trebuie...acuma' s multumit cum sta albina la iernat!
BUNKA

Mesajde gica.mosu » 02 Feb 2014, 14:34

ZIlele astea am vazut la un apic-Apivasmob,facea o c-da di nisti rami aiura(vin cu poze) gen Me-24 cm inalti si 28cm lati (pt un danez) acolo...vara=4-5 corpuri,iarna doua...Cu ca't le asiguram la albinii, conditii asemanatoari cu mediul lor natural=linisti si-si,paci pt toti...Spor!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde janese » 03 Feb 2014, 05:22

bunkane,sa traiesti!!!
m-au deranjat ,,autointitularile"..atat!!!care bateau spre impaunare!..am zis clar!

cioaba s-a autointitulat rege,...apoi fiii lui ,,international" si "national"!..bine ca nu a avut mai multi fii !

daca dupa douasute de ani dadantul nu a disparut sa stii ca si eu ma simt un promotor!!! ori la deloni...promotoriiiiii.................

daca delonii erau asa de extraordinari,toti stuparii din jurul lui r delon treceau pe deloni si aria de raspandire se marea...chiar se facea si un club..etc etc...stii cum e: intai vecinii adopta ce e nou bun si util!!!

acu vreo cinspe ani era un stupar la salcam la giurgiu care avea deloni.... nu stiu de mai traieste ca avea vreo saptezeci de ani atunci.. toti stuparii de colo treceau pe langa stupina..o admirau ca o curiozitate dar niciunu nu a trecut pe rama aia!........ eu si cu frate-miu i-am ridicat in doua randuri ca-i dadusera jos vijelia!

akmm,are pasiunea ware-ului!...foarte bine!!!ai vazut cu ce eleganta isi duce pasiunea?,..l-ai vazut vreodata ca ar avea de gand sa se,, autointituleze" cumva???
janese

Mesajde Ioan Guist » 03 Feb 2014, 08:22

Da ma Jane da ...pe Akmm nu l-o vizitat sferele energetice!! O fi fost vre-un patrat hai doo.
Jane , pe tine te mai viziteaza mai? Pe la ce ora din noapte?? Este ca pe tine te ....surprinde tot mai rar? Cum ce ? cilindrii energetici!
Nu-i nimic, tu stai jos pe bancuta si urmareste traficul de energii.

Fara suparare Bnkane!
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde BUNKA » 03 Feb 2014, 11:25

janese scrie:bunkane,sa traiesti!!!
m-au deranjat ,,autointitularile"..atat!!!care bateau spre impaunare!..am zis clar!

cioaba s-a autointitulat rege,...apoi fiii lui ,,international" si "national"!..bine ca nu a avut mai multi fii !

daca dupa douasute de ani dadantul nu a disparut sa stii ca si eu ma simt un promotor!!! ori la deloni...promotoriiiiii.................

daca delonii erau asa de extraordinari,toti stuparii din jurul lui r delon treceau pe deloni si aria de raspandire se marea...chiar se facea si un club..etc etc...stii cum e: intai vecinii adopta ce e nou bun si util!!!

acu vreo cinspe ani era un stupar la salcam la giurgiu care avea deloni.... nu stiu de mai traieste ca avea vreo saptezeci de ani atunci.. toti stuparii de colo treceau pe langa stupina..o admirau ca o curiozitate dar niciunu nu a trecut pe rama aia!........ eu si cu frate-miu i-am ridicat in doua randuri ca-i dadusera jos vijelia!

akmm,are pasiunea ware-ului!...foarte bine!!!ai vazut cu ce eleganta isi duce pasiunea?,..l-ai vazut vreodata ca ar avea de gand sa se,, autointituleze" cumva???

Eu cred ca ori nu ai citit si inteles ce am scris mai sus ori vorbim sa ne aflam in treaba...
Despre ce autointitulare vorbesti matale ca nu inteleg...daca eu am spus CLAR ca voi promova acesti stupi la noi fiind putin folositi si cunoscuti, care-i problema? Intelegi sensul cuvantului PROMOVARE ???...ti-l explic daca e nevoie,
PROMOVARE= a avansa, a înainta, a înălța, a ridica,
PROMOVARE=A susține făcând să capete (o largă) răspândire.--din DEX,
In general nevoie de promovare au produsele ce nu sunt cunoscute asa cum e si stupul ROGER DELON sau varianta lazii ROGER DELON MODIFICAT care cu atat mai mult nu e cunoscut.
o admirau ca o curiozitate dar niciunu nu a trecut pe rama aia!........ eu si cu frate-miu i-am ridicat in doua randuri ca-i dadusera jos vijelia!

Frica de nou, frica de a risca ... daca toti oamenii ar gandi in masa la fel nu ar mai exista varfurile care au produs modificari folosite apoi in masa de restu` lumii...iar ma pui sa filosofez..hai ma nea` Jane..provocatorule :lol: :lol:
Apropos de Akmm si warre, el nu isi doreste o implementare cat de cat puternica a warre pt ca e constient ca nu prea e posibila...la nivel de hobby merge, insa cam atat..ce propun eu insa va putea fi folosit la fel ca un MER sau un ME, vine cu plusuri la iernare, se pastreaza volumul suprafatza de fagure etc fiind modular...ce este cel mai important e ca se reduce distantza intre centrele fagurilor la 32mm si dimensiunea celulei la dimnsiunea naturala...asta cu vantul e o treaba ce se rezolva foarte simplu prin paletizare asa cum a facut-o si Roger Delon.
Ai rabdare vreo 2 -3 ierni in care sigur or sa mai fie probleme si in care la mine sigur o sa se ridice o stupina faina ...o sa fac filme, poze, si va invit pe toti atunci sa vedeti la fatza locului cum decurge iernarea =PROMOVARE.
Tre` sa recunosc ai facut o paralela deosebit de inteligenta intre mine si Cioaba sau fii sai...mersi, esti un dulce !!!
Din cate stiu am experimentat pe carca mea, pe timpul meu, pe banii mei, am ajuns la concluzia ca "ce promovezi matale" nu e bun cel putin in zona mea, am descoperit intre timp ca se poate si altfel...mi-am dat seama ca de fapt nu dau doi bani pe STAS-urile actuale, raspunsul la problemele mult discutate pe forumul asta nu il gasesti delimitat clar intre STAS-uri...e undeva in alta parte, fiecare e liber sa isi faca propriile alegeri, n-am indesat Delonul pe gat nimanui , eu doar IL VOI PROMOVA pe cel facut MODIFICAT de mine dupa propria mea viziune despre cum ar trebui intretinuta, exploatata o familie de albine !!
Nu-i vb de impaunare, ci de faptul ca ceea ce promovez eu este netestat inca sub toate aspectele, vreau sa fac un grup de lucru care sa il testeze...si este ceva diferit de original prin cateva lucruri, deci are nevoie de promovare !
Daca matale esti deranjat de asta ca vad ca asa te arati...ce sa-ti fac..ramai asa !..eu imi vad de ale mele..

Deci hai sa pastram totusi niste limite in felul cum ne raportam unii la altii indiferent cate scoli avem in plus sau in minus, indiferent cati stupi avem, si cati ani avem...daca pt matale eu ma autointitulez promotor asa cum cioaba s-a autointitulat rege...despre ce vorbim??..avem PROCESE DE GANDIRE DE DISCERNERE A LUCRURILOR TOATAL DIFERITE, DIAMETRAL OPUSE :lol: mergem mai departe !!
BUNKA

Mesajde janese » 03 Feb 2014, 11:39

promotorul Delonului modificat in Romania,....., de fapt imi doresc sa devin un fel de Gilles Denise al Romaniei
daca ziceai al botosanului nu era nici o problema
janese

Mesajde Jean Valjean » 03 Feb 2014, 11:53

janese scrie:cioaba s-a autointitulat rege,...apoi fiii lui ,,international" si "national"!..bine ca nu a avut mai multi fii

Pai de ce bre ne Janese e bine, ca e rau, ca mai exista si multinational, transnational sau plurinational. Iti dai seama unde-am fi fost acum daca aveam 5 regi dintr-un foc?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde BUNKA » 03 Feb 2014, 11:54

Sunt in jur de 180 de ani ...asteapta sa ajunga si Delon la varsta asta :lol: el e ceva mai nou..
Roger Delon (1919-2007) was a commercial beekeeper in the Vosges/Jura region of France/Switzerland and is understood to have kept at least 600 hives in apiaries over a 120 km wide range. He was committed to the Warré box size, as his was only 5 mm higher, and to the principles of keeping in the brood nest warmth by adding new boxes underneath at the critical time. However, his hive and its management differs in several ways from Warré's

...de aceea are nevoie de promovare, pt ca de 180 de ani incoace lumea a tinut in brate un sistem cu bune si rele...n-au avut altceva ce sa puna in loc..sau din indolentza masa de oameni a incercat mereu sa carpeasca acest sistem pe unde dadea sa crape, ba cu o diafragma, ba cu o saltelutza, ba cu niste paie, cu niste folii, cu de toate...cum odata la cativa ani mortalitatile exced fatza de normal..apare si marea agitatie prin locurile pe unde se mai discuta ce si cum...si atunci si pe Stuparitul pe la topicurile de profil "saltelutza", "turtitza", "foliutza" te umfla rasu` cata disperare este !!
Da ca sa facem ceva ca ghemul ala sa nu mai crape cu mancarea langa el nu face nimeni...ii excludem pe cei din zonele blande din discutie, ca acolo poti sa tii albinele si sub caciula. :lol:
E ca in povestea cu DROBUL DE SARE...wai, crapa, crapa roiu` di foami cu mancarea langa el/waiii..nu se deplaseaza, waii o depus puiet...waii sha` waii tata zaua, da` stam si ne uitam cum sta drobu` sa chici di sus, si eventual ai admiram caderea...dupa aia avem motive sa zicem...a fost prea frig, au ajuns prea repede sus, nu i-am infofolit suficient sau i-am infofolit prea tare, n-a avut ghemul semafor sau dirijor de trafic sa-i indice exact directia in care sa mearga...si tot felul de alte prostii, si motivatii de 2 bani care sa scuze cumva moartea unor colonii...ba mai mult de atat...profesionistii deja sustin ca e normal sa moara un anume procent, ca vezi doamne, selectia naturala etc...niste prostii mai mari de ata nu am auzit, si niste scuze atat de jalnice la fel !!
Pai baiii...tu daca esti profesionist si ai 20j de ani de meserie in spate si ai nu-s cati stupi nu ai voie sa pierzi ca de aia esti profi...daca pierzi inseamna ca mergi la ghici, deci nu esti cu nik mai presus de ala care are 3...singura diferentza e ca la ala daca o crapat unul i so dus 33% din "avere" tie daca dti-o crapat unul ai scuza ca "E SELECTIA NATURALA" E NORMAL SA MAI MOARA !!! :lol:
Ne furam caciula singuri...si o sa demonstrez cat e de "bun" dadantul in 2-3 ierni de aici incolo...stiu unu` care nu se plange iarna !! NICIODATA
Sa traiesti Mitica Tei Negru
BUNKA

Mesajde BUNKA » 03 Feb 2014, 12:02

janese scrie:promotorul Delonului modificat in Romania,....., de fapt imi doresc sa devin un fel de Gilles Denise al Romaniei
daca ziceai al botosanului nu era nici o problema

Da ce are dom-le?..de ce sa-mi restrang aria singur?...daca stiam Maghiara ajungeam si pe la ei..da` din cate stiu eu si vecinii nostri is mai dashtepti ca noi, ei folosesc o rama mai mica, numa` aseara ValiGorj mi-a aratat ceva de pe la unguri, se mai foloseste si la noi din cate stiu...Cristi Serban...va zice ceva numele asta??...da` nu e promovat omul isi vede de felia lui si atat...ei, eu nu-s asa, eu nu-mi vad de felia mea si ...care-i baiul ! Nea `Jane, daca ti-e rau..ia o gura de apa!
Ce te aprinzi asa? Daca eu vreau sa promovez treaba asta la noi in tzarisoara...ci ti deranjeaza?? Promoveaza si matale Dadantul pana nu mai poti, sa fii sanatos si iti urez succes !
Adica Gilles Denise ce face...promoveaza Warre...cum??..avand un numar impresionant, producand si vanzand, si explicand ce si cum cu el...asta inseamna promovare !!
Asta o sa fac si eu, la noi...nu inteleg unde si cu ce l-am deranjat eu pi Janese ?? :lol:
Ne` Jane...revino-ti, daca altu` face ceva, asta nu te impiedica si pe matale sa faci altceva sau acelasi lucru de ce nu???
Am zis eu mai devreme ca avem procese de gandire diametral opuse... :lol:

Stai, stai...dincolo la Ignatov o sarit di c*r in sus nu conteaza cini ca omul a zis ca a intrat pe forum pt a da...adica o simtit el ca are ci da si o gasit si locul unde sa deie :lol: (m-am molipsit de la Gica Moshu) si nu mai incape lumea dom-le di tini daca vrei sa dai ceva.
Ignatoave, fa ce vrei frate, din punctul meu de vedere esti liber, daca ai de dat, DA, daca ai de luat IA...ca este pt toata lumea si de DAT si de LUAT ! :lol:
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?