Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: BUNKA

Mesajde BUNKA » 03 Feb 2014, 12:11

Jean Valjean scrie:
janese scrie:cioaba s-a autointitulat rege,...apoi fiii lui ,,international" si "national"!..bine ca nu a avut mai multi fii

Pai de ce bre ne Janese e bine, ca e rau, ca mai exista si multinational, transnational sau plurinational. Iti dai seama unde-am fi fost acum daca aveam 5 regi dintr-un foc?

:lol: Multzumesc pt sustinerea subtila Jeane...vezi ca s-ar putea sa te bage si pe tine in categoria PROMOTERI si nu e bine ! :lol:
BUNKA

Mesajde janese » 03 Feb 2014, 12:13

bunkane..sa traiesti!...era vorba de nitzica modestie... :oops:

consider subiectul incheiat, din partea mea!
janese

Mesajde BUNKA » 03 Feb 2014, 12:24

janese scrie:bunkane..sa traiesti!...era vorba de nitzica modestie... :oops:

consider subiectul incheiat, din partea mea!

N-are a face sula cu prefectura...ce treaba are modestia cu faptul ca vreau sa promovez o lada, o rama, o albina mica NATURALA, un sistem de lucru, pe o arie cat mai mare, am zis de Romania ca sunt roman si nu-i un teritoriu atat de vast pe cat mi-as dori... sa promovez ma refer..uite Jane ce au ungurii si tin pt ei, http://www.youtube.com/watch?v=FbR2-9EeeA4 uite la minutul 5:35...de fapt uite la tot filmul si vezi ce are !!

Deci asta cu modestia las-o asa...ca nu faci treaba cu ea daca vrei sa promovezi ceva...dupa matale sa fiu modest inseamna sa nu mai scot o vorba pe nicaieri de Delon...imi pare rau sa te anuntz, ca n-o sa fac asta chiar daca o sa fiu considerat ca fiind lipsit de modestie !!
Te salut si inchei si eu subiectu`...nu m-am considerat nici cum vreun inventator sau ceva de genul, ci pur si simplu am pus cateva chestii la un loc care eu consider ca vor functiona foarte bine...
Da` e foarte dragutz asa sa deschizi un subiect de genul asta, il faci albie de porci pe unul cum vrei apoi cand discutia nu-ti mai convine sau simti ca nu faci fatza repede inchizi subiectul...nea` Jane, il inchid pt ca imi iesti simpatic...ca daca era altul :twisted: il tineam deschis ca pe o rana sa tot curga din ea !! :lol:
BUNKA

Mesajde janese » 03 Feb 2014, 14:08

bunkaneeeee!!! :lol: :lol: l-am inchis p-ala hai sa deschidem altu.. :lol:
am sorbit filmul ungurului!! ce sa zic????cate bordeie atatea obiceie!!!
de tinut nu ,,tin pentru ei" ca altfel nu-l facea public sa-l vada tot stuparu!!! eram de acord ca-l tine doar pentru el daca filmai tu in curtea lui si aveai exclusivitate!!!

eu nu am nimic cu pasiunea ta,doar ca :
1. prezinti in roz ,,delonii modificati" si trebui sa mai fie unu ca mine sau ca altu, care sa tempereze eventualii incepatori care eventual s-ar apuca ! ca dupa ce ridici tu in slavi ,,modificatii"..sunt numai unt si miere!!!(chiar nu au nici un dezavantaj???totul este perfect???
2. am mai zis, dar mai zic o data: :P
lupta este nu sa micsorezi rama ci sa umpli cutia d1/1 cu albina!!! asta ca raspuns la ce ai zis : Da ca sa facem ceva ca ghemul ala sa nu mai crape cu mancarea langa el nu face nimeni...

treaba cu ,,indolenta"............care o pomenesti tu mai sus: dupa tine o armata de indolenti suntem noi astia cu d1/1...pai nesimtit sa fii si tot te apuca dracii cand vezi pe unu ca te categoriseste asa!!!!
janese

Mesajde BUNKA » 03 Feb 2014, 14:55

Nea' Janeeeee...nu ai epuizat primul subiect si începi altul? iti place sa lasi lucrurile neterminate? ...sau ti-am zgandarit orgoliul și nu poți sa taci? :)
Eu ce sa fac acum...stau si eu pe la bordeiul meu...ba mai mult invit si pe altzii dar nu fortez pe nimeni să între!
Am zis ca "țin" pt ei ca noi nu suntem receptivi la ce se mai intampla prin preajma...apropos de promotorii Delonului...iaca maghiarul promovează și el cat poate pe you tube...ca tot ziceai ca sunt inexistenti!
Ca sa răspund punctual, la intrebarea 1...ramane de vazut daca au macar 1 defect...suntem la inceput de drum cu Delonul modificat și cu albina mica naturală!
Deocamdata cine il foloseste îl folosește pt experiment!
La punctul 2 trebuie să te contrazic...arată-mi o lada de 10 rame full ocupată la minus 20-25de grade fara artificii...unificări etc...n-o sa găsești asta la nimeni, cat despre volum si suprafața de fagure ma doare gura...parcă vb la pereti, poate fi cel puțin la fel de mare ca un dadant de 20 R
Despre indolența...pot sa zic ca cel ce e multumit de sistem nu poate fi categorisit astfel..si aici matale fiind promoter al dadant si multumit nu intri in categorie...indolenti sunt nemultumitii care nu fac nik...si aici as fi intrat eu daca nu as fi facut nik!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 03 Feb 2014, 15:13

Cat despre începători e bine ca aceștia sa știe din capul locului ca mai sunt si alte sisteme de lucru, se poate și altfel...din păcate pe topicurile despre pb la dadant e full de colegi care raportează fel de fel de pb si care afla mereu ca sunt 1000 de greșeli pe care le pot face si ca mereu cel vinovat de posibile erori e el!... Eu cred ca se poate și altfel...și îmi rezerv dreptul de a demonstra asta în următorii ani!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 03 Feb 2014, 15:25

Nea' Jane daca nu mai ai argument poți sa deschizi alt subiect!
BUNKA

Mesajde janese » 03 Feb 2014, 15:54

1. da ma,dar unguru nu a declarat ca el este promotoru pe ungaria!..a aratat doar ce are si ce face el!....pe cand tuuuu......
2. ai zis mai sus ca pentru a dezvolta conceptul tu ai cheltuit, etc etc...pai asta fac toti stuparii!!!

Ai rabdare vreo 2 -3 ierni in care sigur or sa mai fie probleme si in care la mine sigur o sa se ridice o stupina faina ...o sa fac filme, poze, si va invit pe toti atunci sa vedeti la fatza locului cum decurge iernarea =PROMOVARE.-asta suna ca-n cantecul ala..si-am sa mi-au masina mica ceau romica ceau...si-am sa mi-au masina mica sa merg la volan....sa vedem cine-ndrazneste,....

ia zi ceva dejavantaje la delonii modificati ai observat??????
janese

Mesajde BUNKA » 03 Feb 2014, 16:11

janese scrie:1. da ma,dar unguru nu a declarat ca el este promotoru pe ungaria!..a aratat doar ce are si ce face el!....pe cand tuuuu......
2. ai zis mai sus ca pentru a dezvolta conceptul tu ai cheltuit, etc etc...pai asta fac toti stuparii!!!

Ai rabdare vreo 2 -3 ierni in care sigur or sa mai fie probleme si in care la mine sigur o sa se ridice o stupina faina ...o sa fac filme, poze, si va invit pe toti atunci sa vedeti la fatza locului cum decurge iernarea =PROMOVARE.-asta suna ca-n cantecul ala..si-am sa mi-au masina mica ceau romica ceau...si-am sa mi-au masina mica sa merg la volan....sa vedem cine-ndrazneste,....

ia zi ceva dejavantaje la delonii modificati ai observat??????

1.Pai da, el nu si-a asumat treaba asta de a promova...ci doar prezinta ceea ce are...tot e bine decat deloc adica sa stea la "cutie" cum fac mult prea multi...
Vad ca tot n-ai inteles cum e cu promovarea asta...e greu, dar poate cu timpul...
2. Nu toti stuparii...majoritatea folosesc ceva, asa cum am folosit si eu..sunt prea putini care chiar vor sa schimbe ceva si nu de dragul de a schimba(treaba cu cm ici-colea) ci pt a rezolva o problema...cei mai multi se chinuie sa o carpeasca sa mearga si anu` asta asa...am facut si eu lucrurile astea, si nu am fost multumit !
Eu cred ca am facut ceva mai mult daca am modificat lazi, rame tot...si ce mai am pe celelate sisteme urmeaza sa fie transferat...practic imi transform toata stupina pe ceva "nou" in sensul ca este extrem de putin folosit, adica lada, rama sunt extrem de putin folosite, si combinatia de lada rama si celula mica naturala...este DELOC folosita pana acum...faptul ca am deja cateva unitati biologice care ierneaza mai mult ca perfect e un prim pas..de la cateva vor fi in urmatorii ani mult mai multi, si ca orice experiment..ca sa aiba greutate trebuie sa isi arate potentialul pe un numar mare de familii, in zone preferabil dificile macar din punctul de vedere al iernarii, si pe un numar de ani cat de cat important...la asta lucrez acum !!
Despre dezavantaje o sa zic cand va aparea unul...deocamdata numai de bine...ar fi doar cel cu stabilitatea dar asta se rezolva prin paletizare, urmeaza sa vedem pragul de roire etc..dar usor usor, cine-l ia il ia sa il testeze nu sa-si faca din tzava 300 pe asa ceva !!
Deocamdata incerc sa conving cat mai multa lume sa il experimenteze .

Aia cu masina mica...n-are nici o treaba aici pt ca am zis ca bag albina in ei, am bagat-o, am zis ca voi lasa albina sa construiasca singura fagurii am facut-o...cate opozitii au mai fost si aici..ca nu construieste ca nu-s ce, ca face aiurea, ca consuma exagerat pt asta...am demonstrat contrariul, si stai ca abia e inceputul, apoi s-au luat de albina mica...mai aveau putin si ziceau ca nu zboara..i-aca se vor desfiintza toate aceste prejudecati...da, e posibil sa fie deranjante pt unii lucrurile astea dar nu e problema mea !!
Atata imi trebuie sa mai si fac filme cu felul cum decurg lucrurile, cu cat a fost consumul, cu primiele rame de puiet, cu felul cum se dezvolta in primavara, cu cat construieste cu cat aduna etc...toate lucrurile astea urmeaza a fi puse pe tapet pt a fi urmarite de toata lumea, o sa vedem si mortalitatea la iernare tot...deci filme am mai facut si voi mai face si de acum incolo mai cu seama ca vor fi din ce in ce mai multi stupi si pot fi urmariti si cei mai buni, si cei mai putini buni ...tot !!
Nu stiu cam cat de pasionat poti sa fii de albina si apicultura daca nu ai curiozitati de genul asta nea` Jane???
Eu abia astept sa fac masuratori pe fagure la cei noi ce vor fi construiti acum in primavara, abia astept sa vad cat de mica va fi albina la final, abia astept sa vad nivelul maxim de dezvoltare si pragul de roire, abia astept sa vad productivitatea unei familii pe celula mica, abia astept sa vad o iernare pe 2 corpuri in conditii mai bune decat cele de anul asta...pe miere cu mai multa albina, pe faguri nu atat de proaspeti...eu recunosc sunt pasionat si abia astept sa vad lucrurile astea !
Nu mai vb de fenomenele care apar in legatura cu varoa...care cel putin anul asta m-au lasat masca la cat de brusc apar...sunt extrem de curios ce mai urmeaza !!!
Ultima oară modificat de BUNKA pe 03 Feb 2014, 16:23, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde Florin Dobre » 03 Feb 2014, 16:19

BUNKA scrie:Cat despre începători e bine ca aceștia sa știe din capul locului ca mai sunt si alte sisteme de lucru, se poate și altfel...din păcate pe topicurile despre pb la dadant e full de colegi care raportează fel de fel de pb si care afla mereu ca sunt 1000 de greșeli pe care le pot face si ca mereu cel vinovat de posibile erori e el!... Eu cred ca se poate și altfel...și îmi rezerv dreptul de a demonstra asta în următorii ani!

Este absolut logic sa fie asa cand majoritatea stupilor la noi sunt pe rama Dadant.
Daca Delonul era majoritar, probabil ca si reclamatiile erau procentual asemanatoare.
Zic si eu... :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Jean Valjean » 03 Feb 2014, 16:23

Bunkane, nea Janese, daca intelegeti atat de bine maghiara, nu ne traduceti si noua, astora care nu pricepem daca ighen e da sau nu? Macar partea aia din care reiese ca nenea nu promoveaza sistemul, ci doar il prezinta.

In rest tineti-o tot asa ca sunteti simpatici. Amandoi aveti dreptate, dar din puncte diferite de vedere.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde BUNKA » 03 Feb 2014, 16:32

Florin Dobre scrie:
BUNKA scrie:Cat despre începători e bine ca aceștia sa știe din capul locului ca mai sunt si alte sisteme de lucru, se poate și altfel...din păcate pe topicurile despre pb la dadant e full de colegi care raportează fel de fel de pb si care afla mereu ca sunt 1000 de greșeli pe care le pot face si ca mereu cel vinovat de posibile erori e el!... Eu cred ca se poate și altfel...și îmi rezerv dreptul de a demonstra asta în următorii ani!

Este absolut logic sa fie asa cand majoritatea stupilor la noi sunt pe rama Dadant.
Daca Delonul era majoritar, probabil ca si reclamatiile erau procentual asemanatoare.
Zic si eu... :)

Nu stim asta...deocamdata sunt si profesionisti care mai ridica podisorul pt ca nu sunt siguri ce e acolo...unde e ghemul, cat a consumat etc...asta spune foarte multe !!
Deocamdata ce am auzit de la cei care au Warre este ca ierneaza beton...asa se prezinta si la mine situatia desi nu au avut cele mai bune conditii, am unul format aproape din nimic pe 2 august...despre asta vorbim...faguri cel mult maronii si hrana in principal pe baza de zahar, plus lipsa tratamente.
Cei care mai au japonezi la fel au rezultate bune la iernare...vedem ce si cum cu timpul dar teoria ne indica cateva lucruri clare iar practica fara teorie nu prea merge adica in spatele oricarei aplicatii practice sta nitzica teorie !
BUNKA

Mesajde BUNKA » 03 Feb 2014, 16:39

Eu stau si ma intreb asa...daca Janese imi cauta in coarne acum cand sunt singur...ce o sa faca daca mai apar vreo cateva zeci sau de ce nu sute de aplicanti, sustinatori?? Poate scap de tirul asta si poate o sa mai traga si in alte directii...astept si eu sa am sustinere, atunci o sa-l pasez usor la altii ca si Kart, sau poate il trimit leaca si pe capul lui Alin cu MEA-ul :lol:
BUNKA

Mesajde Florin Dobre » 03 Feb 2014, 16:49

Adi, cred ca n-ai inteles. :)
La un numar mic de familii e greu sa-ti faci o imagine pe termen lung. Experimentul poate fi cu rezultate exceptionale(sau din contra) intr-un areal.
In tara sunt sute de mii de colonii pe Dadant...in diverse zone si la apicultori cu experienta diferita.
Dadantul la noi a beneficiat de o baza larga de experimentare. A fost intors pe toate partile.
Nu poti veni cu un alt sistem(cutie) si sa garantezi...da domle, merge lux. E nevoie de timp ca sistemul sa capete adepti.
Cand va aduce marfa/miere/bani mai bine ca Dadantul...atunci va trebui sa deschizi francize. :D

Eu nu pot emite opinii referitoare la sistemele diferitelor cutii...ca-s inca mic/pingu'. Dar asta nu inseamna ca-s prost in general. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 03 Feb 2014, 16:52

BUNKA scrie:Eu stau si ma intreb asa...daca Janese imi cauta in coarne acum cand sunt singur...ce o sa faca daca mai apar vreo cateva zeci sau de ce nu sute de aplicanti, sustinatori?? Poate scap de tirul asta si poate o sa mai traga si in alte directii...astept si eu sa am sustinere, atunci o sa-l pasez usor la altii ca si Kart, sau poate il trimit leaca si pe capul lui Alin cu MEA-ul :lol:

Pai e absolut normal sa se nasca discutii pe ceva nou. Asta denota interes dar si rezistenta la schimbare.
Nea Eugen te-a penalizat pentru altceva. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde alt stupar » 03 Feb 2014, 17:02

:D
Bunkanee, pic de piper punem si noi? ;)

Mah...
cica ce au in comun mr. Ursu si Bunka?
Raspuns... amandoi lauda lazi si sisteme pe care doar banuie cum ar functiona, inainte de o minima verificare in practica.

...si deosebirea?
Pai...pe cand Ursu tot la doi ani isi mareste volumul lazii minune, in acelasi interval de timp Bunkanu gaseste o.noua lada minune...

Cui se supara ii taiem nasu'
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?