janese scrie:1. da ma,dar unguru nu a declarat ca el este promotoru pe ungaria!..a aratat doar ce are si ce face el!....pe cand tuuuu......
2. ai zis mai sus ca pentru a dezvolta conceptul tu ai cheltuit, etc etc...pai asta fac toti stuparii!!!
Ai rabdare vreo 2 -3 ierni in care sigur or sa mai fie probleme si in care la mine sigur o sa se ridice o stupina faina ...o sa fac filme, poze, si va invit pe toti atunci sa vedeti la fatza locului cum decurge iernarea =PROMOVARE.-asta suna ca-n cantecul ala..si-am sa mi-au masina mica ceau romica ceau...si-am sa mi-au masina mica sa merg la volan....sa vedem cine-ndrazneste,....
ia zi ceva dejavantaje la delonii modificati ai observat??????
1.Pai da, el nu si-a asumat treaba asta de a promova...ci doar prezinta ceea ce are...tot e bine decat deloc adica sa stea la "cutie" cum fac mult prea multi...
Vad ca tot n-ai inteles cum e cu promovarea asta...e greu, dar poate cu timpul...
2. Nu toti stuparii...majoritatea folosesc ceva, asa cum am folosit si eu..sunt prea putini care chiar vor sa schimbe ceva si nu de dragul de a schimba(treaba cu cm ici-colea) ci pt a rezolva o problema...cei mai multi se chinuie sa o carpeasca sa mearga si anu` asta asa...am facut si eu lucrurile astea, si nu am fost multumit !
Eu cred ca am facut ceva mai mult daca am modificat lazi, rame tot...si ce mai am pe celelate sisteme urmeaza sa fie transferat...practic imi transform toata stupina pe ceva "nou" in sensul ca este extrem de putin folosit, adica lada, rama sunt extrem de putin folosite, si combinatia de lada rama si celula mica naturala...este DELOC folosita pana acum...faptul ca am deja cateva unitati biologice care ierneaza mai mult ca perfect e un prim pas..de la cateva vor fi in urmatorii ani mult mai multi, si ca orice experiment..ca sa aiba greutate trebuie sa isi arate potentialul pe un numar mare de familii, in zone preferabil dificile macar din punctul de vedere al iernarii, si pe un numar de ani cat de cat important...la asta lucrez acum !!
Despre dezavantaje o sa zic cand va aparea unul...deocamdata numai de bine...ar fi doar cel cu stabilitatea dar asta se rezolva prin paletizare, urmeaza sa vedem pragul de roire etc..dar usor usor, cine-l ia il ia sa il testeze nu sa-si faca din tzava 300 pe asa ceva !!
Deocamdata incerc sa conving cat mai multa lume sa il experimenteze .
Aia cu masina mica...n-are nici o treaba aici pt ca am zis ca bag albina in ei, am bagat-o, am zis ca voi lasa albina sa construiasca singura fagurii am facut-o...cate opozitii au mai fost si aici..ca nu construieste ca nu-s ce, ca face aiurea, ca consuma exagerat pt asta...am demonstrat contrariul, si stai ca abia e inceputul, apoi s-au luat de albina mica...mai aveau putin si ziceau ca nu zboara..i-aca se vor desfiintza toate aceste prejudecati...da, e posibil sa fie deranjante pt unii lucrurile astea dar nu e problema mea !!
Atata imi trebuie sa mai si fac filme cu felul cum decurg lucrurile, cu cat a fost consumul, cu primiele rame de puiet, cu felul cum se dezvolta in primavara, cu cat construieste cu cat aduna etc...toate lucrurile astea urmeaza a fi puse pe tapet pt a fi urmarite de toata lumea, o sa vedem si mortalitatea la iernare tot...deci filme am mai facut si voi mai face si de acum incolo mai cu seama ca vor fi din ce in ce mai multi stupi si pot fi urmariti si cei mai buni, si cei mai putini buni ...tot !!
Nu stiu cam cat de pasionat poti sa fii de albina si apicultura daca nu ai curiozitati de genul asta nea` Jane???
Eu abia astept sa fac masuratori pe fagure la cei noi ce vor fi construiti acum in primavara, abia astept sa vad cat de mica va fi albina la final, abia astept sa vad nivelul maxim de dezvoltare si pragul de roire, abia astept sa vad productivitatea unei familii pe celula mica, abia astept sa vad o iernare pe 2 corpuri in conditii mai bune decat cele de anul asta...pe miere cu mai multa albina, pe faguri nu atat de proaspeti...eu recunosc sunt pasionat si abia astept sa vad lucrurile astea !
Nu mai vb de fenomenele care apar in legatura cu varoa...care cel putin anul asta m-au lasat masca la cat de brusc apar...sunt extrem de curios ce mai urmeaza !!!