proapis13 scrie:Nea Mura,fa macar la unul-doi foto rama cu rama si hai sa disecam aici problema
Ochiul e mai critic si vede multe...incepatorul are de invatat...iar patitul stie unde a gresit...sau cine a gresit...![]()
E o pierdere dureroasa si o experienta neplacuta insa cauzele pot fi multiple...parerea mea...
MIHALACHE scrie:Pune ramele antr-o camera ancalzita 2-3 zile si dale la centrifuga ,fale bani opreste doar ce-ti trebuiesc.
joohny scrie:murarudumitru scrie:stupi 23 pierduti,
Va salut.D-le Mitica,23 stupi ati pierdut sau stupul nr. 23?La 23 stupi pierduti este intradevar f. dureros iar d-ul Proapis are dreptate in legatura cu postarea unor fotografii .Avem si noi incepatorii de invatat iar d-tra o sa aflati cauza(cauzele)mortalitatilor.Imi pare nespus de rau pt. acest necaz.Mie mi-a murit ieri vre-o 200 albine si vedeam rosu in fata de nervi(cauza a fost din vina mea).Chiar sint curios sa vad si eu macar o parte din pozele postate de d-tra.Sanatate.
TDI scrie:Mai util spun eu sa le pastraţi până vremea permite să umblaţi în stupi, atunci completaţi rezervele la cei rămaşi. Verificaţi ca mierea din rame să nu fie de mană. La stupii cu matcă şi o mană de albină puteţi adăuga albină de la ce puternici, sau nu. Restul de rame le folosiţi la viitorii roi. Luaţi probe de albină şi duceţi-le la DSVA să aflaţi de ce au murit de fapt albinele. Găsiţi o locaţie nouă pt stupină dacă sunteţi "sigur" că au murit din cauza sondei.
murarudumitru scrie: mincare suficienta la inceputul luo ianuarie,era ok chiar iam bagat cite o turta de apiluk la fiecare a consumat din turta cam un sfert

kiloz scrie:murarudumitru scrie: mincare suficienta la inceputul luo ianuarie,era ok chiar iam bagat cite o turta de apiluk la fiecare a consumat din turta cam un sfert
Daca au avut mincare ,de ce mai trebuia turta? Turta inseamna stimulare,inseamna puiet,nevoie de apa ptr puiet,zbor pe vreme nefavorabila,uzura prematura,depopulare, moartea sigura a familiei!Si se poate pune punctul pe I.
vslsilviu scrie:fiind inspirat de o postare a domnului Jenica si dupa ce am citit articolul legat de "sarea in hrana albinelor" ma intreb:
- de cand este sonda functionala ? de cand au inceput sa o foloseasca (forarea)?
- la sonda se foloseste apa sarata, a baltit pe langa ea? albinele de unde isi luau apa?
- a fost seceta asta toamna ?
citez ceva interesant din aceasta lucrare:
Pentru mine pare mult mai posibila varianta asta; raspunsul doar dupa o analiza a cantitatii de sare din miere.
murarudumitru scrie:daca vine ceva mai rau frig zapada sa aive,
danman scrie:Acum, gasiti ceva in spusele omului si sariti repede sa-i dati in cap. Ce avocati buni sunt unii. De parca nu e destula omului supararea lui...
kiloz scrie:murarudumitru scrie:daca vine ceva mai rau frig zapada sa aive,
Cind o sa dati seama odata si pentru totdeauna, cu interventii de genul asta faceti mai mult rau decit bine famliei de albine.Este total diferit un lucru de"sa aive" sau vrei sa scapi o familie de moarte care a ramas fara mincare,acolo nu te gindesti ci dai.Dar in cazul tau cind are rame pline cu miere este semnul intrebarii? ce ai vrut sa faci,ca rezultatul se cam vede.Si inca ceva ,familia deranjata consuma mult,deci ramele pe care sa format ghemul ar trebui sa fie goala,fara miere.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 18 vizitatori