Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dispozitive apicole

Mesajde dicu.ion57 » 05 Feb 2014, 19:16

Da au fost foarte multi forumisti,discutiile au fost foarte placute si au fost antrenati in discutii chiar si unii invitati de la Bucuresti.
Nu am putut sa stau prea mult ca se grabea colegul meu sa ajunga la serviciu,dar oricum tirgul a fost o reusita chiar daca a fost in timpul saptamini,vizitatori au fost destui .
Vremea a inpiedicat pe multi participanti ,care au anuntat ca vine,sa renunte in ultimul moment ,dar tigul si-a atins tinta.
dicu.ion57

Dispozitive apicole

Mesajde Alexandru.Chisinau » 06 Feb 2014, 02:43

Salutare!

Vă mulțumesc de poze și de informația de valoare! Chiar m-ați bucurat. :) Nădăjduiesc să vă împrumut câteva invenții. M-ai poștați dacă aveți ceva invenții ne publicate.

Multă sănătate!

Cu apreciere,
Alexandru
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Mesajde dicu.ion57 » 06 Feb 2014, 07:57

Domnule Alexandru cu toata dragostea o sa impartasesc cu toti colegi nostri tot ce ma facut dea lungul anilor/
Daca o parte dintre dv considera ca sint de folos ma bucur,ca nu are rost sa le tin secret ca atunci nu valoreaza nimic,ninci realizarile mele si nici eu ca om.Toate cele bune.
dicu.ion57

Mesajde CATALIN » 06 Feb 2014, 08:05

nea Ioane esti o minune a forumulu...eu cel putin iti urmaresc postarile cu mare interes..
sunteti de apreciat pentru tot ceea ce facetii,sa va tina Dumnezeu sanatos... ;)
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde dicu.ion57 » 06 Feb 2014, 09:18

Domnule Catalin eu sint sigur ca sint multi apicultori cu mult superiori mie din toate punctele de vedere.Am intinlit apicultori cu dotari,la care eu nici nu indraznesc sa visez ,si realizari pe masura .
Eu sint modest si din fire si in realizari,dar daca cinva ma intrebat ceva si am stiut ,nu am lasat omul fara o povata.
Credeti dv .ca apicultori face in stupina numai ce posteaza pe forum? Sa fim seriosi.
Eu sint un om practic,dar cites cu multa placere si atentie ce spun colegi pe forum ,concluziile ramine doar la mine ca nu vreau sa se simta cineva mai prejos ,iar eu sa fac pe profesorul .Si eu am fost povatuit la rindul meu de apicultori cu multa ezperienta ,dar acum este mare diferenta ,intre cum se initia un incepator ,si cum se procedeaza acum .Sint multe metode de lucru in stupina si toate foarte simple ,dar o parte dintre noi cu buna stiinta le complicam,si toate in detrimentul fam de albine ca ele sufera cel mai mult.Va doresc si dv succes si sa aveti rezultate bune.
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 08 Feb 2014, 04:49

IUNICU asa cum am promis ,cind bag ramele cu mincare la stupi ,in locul turtitelor o sa pun si foto sa arat
CUM PROCEDEZ EU.
O sa spun fiecare pas in parte.
Dupa ce ramele au stat la caldura 2-3 zile,ca sa se incalzeasca incep sa le bag in stupi procedind in felul urmator:
1 Despachetez usor stupul sa nu fac prea mult zgomot.
2 Peste ramele din cuib pun doua sipculite,ca rama cu mincare sa fie mai sus,ca albinele sa poata circula,si aiba acces la
mincare.In cazul ca nu se pune aceste sipculite ,rama cu mincare vine asezata direct pe ramele din cuib,iar accesul la
mincare ramine numai prin spatiul dintre ramele de la cuib,deci foarte putin.
3 Inainte sa asez rama cu mincare ,trag de citeva ori cu furculita,ca albinele sa simta ceva mierea
Rama nu se descapaceste ,ca exista posibilitatea ca mierea sa se scurga peste albine ,iar acestea fiind in ghem nu are
posibilitatea de miscare ,sa o manince repede si se poate naclai.
Fişiere ataşate
phpsjRdxuPM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 08 Feb 2014, 04:52

Rama se aseaza peste cuib cu partea unde am tras cu furculita.
Fişiere ataşate
phpBUZkFZPM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 08 Feb 2014, 05:06

Peste rama eu pun din nou ceva textil pentru a izola mai bine cuibul dar si pentru a absoarbe condensul.Rama bagata deasupra se comporta ca un veritabil podisor ,mentinind mai bine caldura in stup..Materialul textil il las in jos pe linga diafragma ,dupa care viu si complectez cu rame ca presul sa stea cit mai lipit de diafragma ,pentru o mai buna izolare.
Fişiere ataşate
phpqKjgXyAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 08 Feb 2014, 05:21

Peste materialul textil pun pudisorul ,citeva ziare ,pernuta si pina in martie nu mai umblu absolut deloc.Daca peste iarna stupi au fost mai putin inpachetati ,acuma trebuie sa dam mare atentie,ca fiecare grad conteaza.De acuma reg incepe sa depuna oua mai multe,incepe consumul,iar daca stupi sint impachetati corespunzator ,cresterea puietului se face in bune conditii iar consumul de hrana este mai redus.
Fişiere ataşate
phpWqI6AOPM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 11 Feb 2014, 08:19

Dumineca au avut placerea sa ma viziteze colegi nostri:
Delorin
My Bees
Patrascu.
Am avut discutii colegiale,si cu mult interes si curiozitate au lucrat pe dispozitivele mele.
Cu multa placere ii astept in vizita si alta data.
Fişiere ataşate
phpmAOJ4XPM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 11 Feb 2014, 08:31

domnul Delorin lucrind la dispozitivul de gaurit rame.
Fişiere ataşate
php4RfWvKPM.jpg
dicu.ion57

Mesajde delorin I » 11 Feb 2014, 10:32

Placerea a fost de partea noastra, domnul Dicu si sotia fiind niste gazde deosebite! Iar experienta contactului direct cu acele unelte ce simplifica existenta apicultorului in viata de zi cu zi, este absolut unica! Domnul Dicu este la randul lui un MAESTRU in apicultura, inzestrat cu rabdarea si indemanarea unui chinez! Multumim !
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde dicu.ion57 » 14 Feb 2014, 17:00

DISPOZITIV DE INSIRMAT RAME.
Desi este prezentat in primele pagini de la DISPOZITIVE APICOLE totusi vreau sa mai fac citeva precizari in legatura cu folosirea acestui dispozitiv,adica sa explic in linii mari constructia si modul de folosire.
Pentru a vedea mai in detaliu atit datele constructive dar si componentele aferente vizitati pag 1-2-3 unde este prezentat din mai multe unghiuri ,si cu mai multe detalii.
Acuma voi explica pasi care ii fac cind insirmez ramele.
1 Asez rama in canalul din partea de jos a dispozitivului,apas pe rama ca arcurile sa se intinda ,sa-mi dea posibilitatea sa introduc rama si in canalul de sus.
Odata rama introdusa si in canalul de sus arcurile revine la pazitia initiala (PUTIN INTINSE} si in acast fel rama este strinsa intre cele doua canale ,si am posibilitatea sa insirmez si sa intind sirma fara ca rama sa se miste.
2 In partea dreapta a dispozitivului prins de suportul mosorului de sirma se vede care atirna in jos.Acesta este sablonul pentru lungimea la sirma.
3 Dupa ce am fixat sablonul pentru lungimea sirmei incep insirmarea .
Insirmez primele doua sirme din partea de sus ,dupa care masor de la laterala din dreapta trei lungimi de sablon care corespunde cu dimensiunea totala a sirmei ,pentru cele trei sirme ramase neinsirmata,si bineinteles ca termin de insirmat rama
4 Dupa ce am insirmat toata rama ,tai sirma de la speteaza din dreapta si o leg de un cui dar ma asigur ca este legata bine ca sa pot intinde sirma fara ca sa se desfaca s-au sa se slabeasca.
5 in partea stinga se vede dispozitivul de intins sirma cu clichet.
Prind sirma de axul acestui dispozitiv ,si intimp ce intind sirmele ,adica trec peste ele cu o surubenlita s-au altceva ,concomitent trag de maneta dispozitivului de intindere ,dinti la roata fiind blocati cu clichetul ,nu da drumu la sirma inapoi ,si astfel sirma ramine intinsa cit doresc s-o intind.
6 Dupa ce sirma a fost intinsa se taie si se prinde si aici de un cuisor ,si rama se poate da jos di dispozitiv mergind

direct la pus foitele
Eu nu intind sirmele la gata decit atunci cind pun si foitele .
Ma pregatesc de iarna cu de toate dar poate sa apara si ceva neprevazut ,sa fie nevoie sa insirmez si in timpul culesului.
Timpul in care insirmez o rama fara sa string si sirma este ,un minut iar si strinsa la un minut si jumatate, depinde si de obisnuinta.
Am cronometrat si nu am depasit timpi care vi i-am spus.
Va doresc si dv spor la lucru.
Fişiere ataşate
phpyMaptPAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 14 Feb 2014, 17:04

Fixarea sablonului pentru lungimea sirmei ,si continuarea insirmatului pin la speteaza de jos.
Fişiere ataşate
phpH7wJVVAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 14 Feb 2014, 17:07

Intinderea sirmei ,si finalizarea ramei.
Fişiere ataşate
php6eGkgfAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde delorin I » 14 Feb 2014, 23:29

E nevoie pentru aceste aparate sa dezvoltam o indemnare de tesatoare....destul de greu pentru un neinitiat!
Ne vorbiti despre experienta cu roiul care vi s-a asezat pe cap?:) Sigur, "un accident de munca" dar trebuie sa fim constienti ca se poate intampla si ca e nevoie sa ne pastram sangele rece! :)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE