de dicu.ion57 » 14 Feb 2014, 17:00
DISPOZITIV DE INSIRMAT RAME.
Desi este prezentat in primele pagini de la DISPOZITIVE APICOLE totusi vreau sa mai fac citeva precizari in legatura cu folosirea acestui dispozitiv,adica sa explic in linii mari constructia si modul de folosire.
Pentru a vedea mai in detaliu atit datele constructive dar si componentele aferente vizitati pag 1-2-3 unde este prezentat din mai multe unghiuri ,si cu mai multe detalii.
Acuma voi explica pasi care ii fac cind insirmez ramele.
1 Asez rama in canalul din partea de jos a dispozitivului,apas pe rama ca arcurile sa se intinda ,sa-mi dea posibilitatea sa introduc rama si in canalul de sus.
Odata rama introdusa si in canalul de sus arcurile revine la pazitia initiala (PUTIN INTINSE} si in acast fel rama este strinsa intre cele doua canale ,si am posibilitatea sa insirmez si sa intind sirma fara ca rama sa se miste.
2 In partea dreapta a dispozitivului prins de suportul mosorului de sirma se vede care atirna in jos.Acesta este sablonul pentru lungimea la sirma.
3 Dupa ce am fixat sablonul pentru lungimea sirmei incep insirmarea .
Insirmez primele doua sirme din partea de sus ,dupa care masor de la laterala din dreapta trei lungimi de sablon care corespunde cu dimensiunea totala a sirmei ,pentru cele trei sirme ramase neinsirmata,si bineinteles ca termin de insirmat rama
4 Dupa ce am insirmat toata rama ,tai sirma de la speteaza din dreapta si o leg de un cui dar ma asigur ca este legata bine ca sa pot intinde sirma fara ca sa se desfaca s-au sa se slabeasca.
5 in partea stinga se vede dispozitivul de intins sirma cu clichet.
Prind sirma de axul acestui dispozitiv ,si intimp ce intind sirmele ,adica trec peste ele cu o surubenlita s-au altceva ,concomitent trag de maneta dispozitivului de intindere ,dinti la roata fiind blocati cu clichetul ,nu da drumu la sirma inapoi ,si astfel sirma ramine intinsa cit doresc s-o intind.
6 Dupa ce sirma a fost intinsa se taie si se prinde si aici de un cuisor ,si rama se poate da jos di dispozitiv mergind
direct la pus foitele
Eu nu intind sirmele la gata decit atunci cind pun si foitele .
Ma pregatesc de iarna cu de toate dar poate sa apara si ceva neprevazut ,sa fie nevoie sa insirmez si in timpul culesului.
Timpul in care insirmez o rama fara sa string si sirma este ,un minut iar si strinsa la un minut si jumatate, depinde si de obisnuinta.
Am cronometrat si nu am depasit timpi care vi i-am spus.
Va doresc si dv spor la lucru.
- Fişiere ataşate
-