Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde FLORINELU » 06 Feb 2014, 19:07

vezi ca te aude liviu bogos si sa vezi ce se umfla in pene,ca un cocos :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 06 Feb 2014, 19:09

vezi ca colectoarele trebuie sa le golesti in fiecare seara nu sfarsit de saptamana.
FLORINELU

Mesajde samuellazea » 06 Feb 2014, 19:10

duma scrie:
samuellazea scrie:
FLORINELU scrie:
duma scrie:Salutare !
Daca a folosit careva aceea tabla de la tipografie pentru capace la stupi si poate sa imi spuna ceva despre ea ?
Multumesc anticipat !

da am folosit acea tabla la capacele de stupi si e foarte buna si ieftina.
cumpara cat mai multa. si apoi mai citesti si presa si vezi si poze
buna asta cu presa

cine stie ce gasesi pe acolo. Poate iti vezi si poza ta pe acolo :lol:

Iti dai seama Sami sa prinda trantori pe fata de la pagina 5 s-au playboy-ul ce trag trantorii dupaia de va oua matca si pe speteze

:lol: :lol: Te pomenesti ca dupa imperechere matca o sa fie ca cele egiptene (am vazut pe forum) care trebuie sa isi puna actibild de "Long Vehicle" ca altfel o confunda albinele cu ceva omida :lol: :lol:
samuellazea

Mesajde duma » 06 Feb 2014, 19:29

FLORINELU scrie:vezi ca colectoarele trebuie sa le golesti in fiecare seara nu sfarsit de saptamana.

Pentru aia are cine sa ma ajute , numai sa aibe ce goli !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 06 Feb 2014, 20:41

FLORINELU scrie:vezi ca te aude liviu bogos si sa vezi ce se umfla in pene,ca un cocos :lol: :lol:

Da da , dar nu are colectoare de polen tip salaj ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 06 Feb 2014, 21:37

FLORINELU scrie:vezi ca te aude liviu bogos si sa vezi ce se umfla in pene,ca un cocos :lol: :lol:

Da sigur, cum sa nu...sariti repede pe moldovean :lol: Oricum, jumate is infiat de cizereni :mrgreen:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 07 Feb 2014, 08:27

ce ti-am spus eu Duma?.a vazut ca aia au fete frumoase si palinca buna si gata sa dat infiat. :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde duma » 07 Feb 2014, 14:12

FLORINELU scrie:ce ti-am spus eu Duma?.a vazut ca aia au fete frumoase si palinca buna si gata sa dat infiat. :lol: :lol:

Nea Florine il infiem ca e de-al nostru si e om bun ! nu de alta dar cand ajunge .....sus ne arde ! :lol: de o sai spunem duar Domn parinte si in privat , intre enoriasi pastram decenta :lol:
duma

Mesajde liviutzbogos » 07 Feb 2014, 16:09

Lasa ma, nu-s eu omul ala sa uit de unde am plecat si cine m-o ajutat ;) :) De da Domnul si-ajung sus, va trag si pe voi dupa mine :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde duma » 12 Feb 2014, 14:49

Salutare !
poate voi fi criticat dar imi asum aceasta critica s-au " cearta " ..... sunt incepator ! Am urmatoarea intrebare : Daca am cat de 3/4 si la un moment dat dupa ce este 80% pin cu miere si capacit il ridic si m-ai adug un cat de 3/4 cu rame ce trebuie cladite ...... ce se intampla ?
duma

Mesajde proapis13 » 12 Feb 2014, 18:12

poate voi fi criticat dar imi asum aceasta critica s-au " cearta " ..... sunt incepator ! Am urmatoarea intrebare : Daca am cat de 3/4 si la un moment dat dupa ce este 80% pin cu miere si capacit il ridic si m-ai adug un cat de 3/4 cu rame ce trebuie cladite ...... ce se intampla ?

Ce se intampla...?...ceva nu se leaga ; daca vrei rame cladite pui catul cu FA la inceputul culesului nu cind mierea e capacita :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde duma » 12 Feb 2014, 19:38

proapis13 scrie:

Ce se intampla...?...ceva nu se leaga ; daca vrei rame cladite pui catul cu FA la inceputul culesului nu cind mierea e capacita :!:

salut !
am inteles ..... deci daca ridic catul de 3/4 si pun peste cuib si sub catul cu miere pun un al 2-lea cat de 3/4 cu fagurii gata construiti nu este nici o problema ! Asta in cazul in care bine inteles familia este puternica .
duma

Mesajde duma » 12 Feb 2014, 19:39

proapis13 scrie:

salut !
am inteles ..... deci daca ridic catul de 3/4 si pun peste cuib si sub catul cu miere pun un al 2-lea cat de 3/4 cu fagurii gata construiti nu este nici o problema ! Asta in cazul in care bine inteles familia este puternica .
duma

Mesajde un OM » 13 Feb 2014, 08:40

Si ce vrei sa faci cu ramele de 3/4 cu FA?
un OM

Mesajde duma » 13 Feb 2014, 12:35

un OM scrie:Si ce vrei sa faci cu ramele de 3/4 cu FA?

Salutare !
....... m-am gandit daca pot sa folosesc caturile de 3/4 ca si cele de 1/2 , anul acesta experimentex caturile sa stiu in ce directie merg si daca nu merge cele de 3/4 le modific impreuna cu ramele de si le fac 1/2
duma

Mesajde un OM » 13 Feb 2014, 19:50

Eu pricep mai greu. Vrei sa folosesti cate doua magazii de 3/4?
Ramele de magazie, de orice tip, le poti incepe sa fie construite in cuib, macar primele trei,cate una pe rand, apoi se poate adauga magazia cu restul de rame de magazie cu FA.
Cand ai deja o magazie cu rame de 3/4 construite si chiar capacite, poti adauga rame FA intercalate, luand rame deja construite pentru a completa o alta magazie a altui stup.
un OM

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?