Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde gica.mosu » 26 Ian 2014, 10:55

FL.....U cauta' material ca-ti bag o dedicati(sa' ai di lucru)5in unu :lol: Rabdari,amusi li pun urdinisali...va dau gata -baieti :lol:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Donbazil » 28 Ian 2014, 22:18

Sal'tare!
Un'sa dus porcu?.....Pi ce-i iepure?.....Noi abia am reusit sa "dovedim " mezelurile si carnatii ( afara de ce s-a pus bine la garnita sau congelator)....Din slanini abia am ciugulit de gust si sunca....ramane pe vara..... :lol: Da voi poate v-ati grabit!......Sa nu stati cu "dusmanu" in casa..... :lol: :lol:
Acuma noi bihorenii ce sa-i facem, ne-am molipsit de la banateni si nu mai omaram purceii nevinovati, ii lasam sa creasca, sa simti ca ai taiat porcu' .....
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde FLORINELU » 29 Ian 2014, 08:08

Donbazile,noi santem de aia cu alte obiceiuri nu ca voi banatzenii,lasati clisa si branza pana da viermi in ea,cica asa e mai buna,e drept ca nici porcu nu e asa mare ca la voi,iar prieteni si neamuri acem multi pana avem carnati ,caltabosi,jumari si alte alea. in alta ordine de idei ii dam bataie ca acusi vine primavara si apare loboda,stevia, brusturi si atunci ne descurcam noi cumva. asteptam primavara.
FLORINELU

Mesajde jenica67 » 29 Ian 2014, 08:51

Florinelul, unde tai porcul ?? Ca eu acum doi ani l-am taiat la Sipet, si din 160 cat mi-a zis proprietarul, pe cantar avea 216kg. :lol: Sa nu iti zic ca l-am taiat si contracronometru, ca pana l-am bagat in masina, s-a pus neua aia daca mai sti si pana am ajuns la principala, erau deja masinile tamponate.
jenica67

Mesajde FLORINELU » 29 Ian 2014, 09:03

Jenica,sa-ti spun eu una patita de mine acu vreo 25 de ani. am luat porc de la racovita si am mers cu unul care se dadea mare macelar,la injunghiat,porcul era mort si eu pregateam porbagajul la dacia sa-l bagam acolo,cand vine baba la mine si-mi zice sa fug repede sa inchid poarta la drum ca iese porcul pe ulita si se rade satul de noi.cand ma uit porcul mort alerga prin curte cu sfoara la picior :lol: abia l-am prins,noroc cu sfoara. asta e pe bune am patit-o eu nu e minciuna.
FLORINELU

Mesajde IonutMioveni » 29 Ian 2014, 10:07

Chestie de genu a patit-o si un unchi de-al meu al carui porc a plecat de sub el la un ultim joc de glezne prin curte cu cutitu' infipt in gat.
Se mai intampla :lol:
Sanatate!
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde Closcutz » 29 Ian 2014, 17:56

La noi sunt doua cazuri celebre petrecute acum multi ani, dar care in perioda Craciunului devin subiect de gluma. 1 Niste consateni cu gospodaria la marginea satului, spre lac aveau in fundul curtii neimprejmuit fiindca era diferenta de nivel cam 20 de metri pina la balta. Au injunghiat porcul si s-au apucat sa-l parleasca, dar ca prin farmec porcul a zbughit-o cu paiele aprinse in cap spre fundul curtii, a cazut de mal si s-a prapadit, numai ca impricinatii au trebuit sa-l pregateasca acolo si l-au carat cu roaba acasa ocol mai bine de un km pe la vad.
2 Un mare macelar a umblat vreo doua zile prin tot satul pe la prieteni si le-a pregatit porcii, dar a si baut strasnic. In ziua de Craciun s-a dezmeticit si isi striga sotia: Filofteio pune si tu vreo 4 sarmalute calde... Sotia: Treci la cocina si crapa de acolo, ca porcul nostru nu l-a taiat nimeni.
Closcutz

Mesajde jenica67 » 29 Ian 2014, 22:35

In Racovita am taiat si eu un porc. Tot asa mare si zice gazada sa il punem in remorca, sa mergem in spate la primarie, parca era un cantar si trebuia sa il ducem cam 150 m. Dar nu am reusit sa il urcam si zice omul ca il taiem si il cantarim mort, ca nu mai conteaza. Dar oferta era tot asa de 160 de kg. L-am injunghiat l-am pus in remorca si pe cantar avea 220 Kg. Apropo de fugit, eu in majoritatea satelor din Timis, am pus porcul cu picioarele in sus in sanie, asa l-am cantarit, dupa l-am pus jos si imediat l-am injunghiat, merge foarte bine, fara chin si multe legaturi. De baza apoi la parlit este sapa de parlit, in cateva minute iei toata pielea cu par si dupa il faci cum iti convine. Asta am invatat-o la un aradean, stabilit la Berecuta. Am multe aventuri la taiat. Din pacate cei mai multi nu au carlig de taiat si te mai chinui, desi i-am intrebat de acasa, daca au. La Petromat am taiat la un om frumos in curte, betonat, carlig, din pacate satul nu avea sosea, ci un canal plin de apa si circulatia se facea, pe unde de fapt era trotuarul. :lol:
jenica67

Mesajde FLORINELU » 06 Feb 2014, 19:18

eu nu deschid stupii din toamna pana in martie,dar cateodata la unii parca ar trebui ceva turta si uite la ce m-am gandit stand degeaba pe la stupina saptamana trecuta,valabil pentru lazile cu podisor din scandurele. ce ziceti ? astept critici sau macar ceva laude :lol: :roll:
Fişiere ataşate
hranitor in podisor 005.JPG
hranitor pentru turta
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 06 Feb 2014, 19:19

si partea de jos
Fişiere ataşate
hranitor in podisor 006.JPG
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Feb 2014, 19:26

ce fel de sita ai acolo ?
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 06 Feb 2014, 19:32

de tantari
FLORINELU

Mesajde jenica67 » 06 Feb 2014, 22:59

Te-ai molipsit de la japonese. E bun orice faci, daca folosesti cum ai gandit. Eu am facut niste rame de vre-o 45 mm inalte, cat corpul ca dimensiuni sa pun o rama de miere deasupra, ca nea Marin din serbia, la stupii care cred ca stau mai slab. Acum urmeaza sa vad daca e si nevoie de ele.
jenica67

Mesajde FLORINELU » 11 Feb 2014, 05:36

da e interesanta metoda cu rama deasupra,doar ca mie nu imi place sa deschid stupul iarna si evit pe cat se poate acest lucru.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 16 Feb 2014, 17:58

buna ziua colegi,saptamana asta a fost cam cald la mine la stupina si au iesit toate albinele la plimbare si aduceau si polen de la alun. au iesit aproape toate fiindca de la un stup nu vroiau sa iasa nici daca le-am rugat frumos. am considerat ca e caz de forta majora si am deschis stupul si va arat ce am gasit.
Fişiere ataşate
COMEAT 2014 006.JPG
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 16 Feb 2014, 18:02

miere aveau destula inca, asa ca am inchis stupul la loc.
Fişiere ataşate
COMEAT 2014 004.JPG
si un pic de mucegai
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?