Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: BUNKA

Mesajde BUNKA » 07 Feb 2014, 11:51

Se intampla ceva de nu pot posta...mai aveam o bucata de mesaj..
BUNKA

Mesajde State » 07 Feb 2014, 11:53

Sferele Bunka, sferele... :D
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde 7Rame » 07 Feb 2014, 12:12

Asteptam...asteptam, cu interes. :D

Acum 2 ani, in Severin, intr-o lada, goala, din curte, m-am pomenit cu un roi. Mic. Incepuse deasupra,intr-un visin, un fagure cat un pachet de tigari, probabil peste noapte. Apoi, cred ca deranjat fiind, de lumina, miscari ale crengilor, sau mai stiu eu ce...a gandit ca e mai bine in aceea lada. A intrat pe urdinis, si a inceput sa cladeasca de pe podisor. Slab, oricum, a iernat in oras, in conditii de stres, zgomot, vibratii, poluare samd, abia a iesit ceva din el primavara. Ajutat, normal, cu rame, din stupina.

In pagina 2-3 la mine la pag pers ..sunt pozele facute atunci...ce se vede pe lazi sunt roiuri iesite din alte lazi care se pusesera pe stupii din apropiere si au intrat apoi in ei..

Bunka, pai acum spui asta, eu ma speriasem dand cu ochii de pozele acelea, ma gandeam la "manage a trois", cand de fapt, era "invazia extraterestrilor".. :D
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde BUNKA » 08 Feb 2014, 01:00

Am zis-o de atunci..cred ca ai ratat fraza..
BUNKA

Mesajde BUNKA » 08 Feb 2014, 01:02

State scrie:Sferele Bunka, sferele... :D

Da, ma..am sa trag niste cadre pe acolo cu blitzul de curiozitate sa vad ce mai iese... :lol:
BUNKA

Mesajde BUNKA » 08 Feb 2014, 01:03

Cat despre feromonul masculilor eu sunt absolut sigur ca joaca un rol in roire...ar fi nefiresc sa fie altfel..intrarea in "calduri" la orice "animal" e provocata si de prezentza feromonilor de la genul opus...daca vezi o gagica buna pe strada mai intorci capul...daca nu...nexam calduri, te gandesti la facturi !! :lol:
Asa si la albine...
Se mai poate observa ca la stupii unde sunt matci tinere care trebuie sa iasa la imperechere acei stupi brusc devin mai populati in trantori deosebit de maturi sexual, de aia negri si enormi...brusc sunt mai multi...credeti ca se intampla fara rost acolo treaba asta, eu cred ca e un fel de curtare a noii matci virgine inainte de zborul nuptial !!

Astea sunt doar parerile si "credintele" mele neverificate, nedovedite dar cumva simtzite de mine in anii astia printre albine.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 08 Feb 2014, 01:11

am deslusit de ce nu mergea...nu erau sferele..am scris mai sus gen si ma refer la "xes" citit invers...nu ma lasa serverul sa scriu asta...deci continuarea la ce suneam mai inainte cand au intervenit "sferele" am scris-o mai sus si in loc de "xes" am scris gen..si a mers..mama lor de sfere.. :lol:
BUNKA

Mesajde BUNKA » 09 Feb 2014, 23:15

Oleaca de distractie cu motanila al meu :lol: http://www.youtube.com/watch?v=sgjrpUJqSbk
BUNKA

Mesajde Florin Dobre » 10 Feb 2014, 07:48

Fain motanu'.
Am si eu unu' negru. E norvegian de padure. A explorat toata casa; are traseul lui pe sus pe mobila, baga gheara in acvariu printr-o fanta pentru hranire, te ataca prin surprindere(in joaca). Se intelege bine cu cainii, sare pe ei la joaca si astia il tolereaza. E foarte afectuos si viclean. Ai mei i-au pus tot felul de nume simandicoase. Eu ii zic Mickey Mouse sau maimutoiu'. Si de fapt e o ea. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde BUNKA » 10 Feb 2014, 14:32

Florin Dobre scrie:Fain motanu'.
Am si eu unu' negru. E norvegian de padure. A explorat toata casa; are traseul lui pe sus pe mobila, baga gheara in acvariu printr-o fanta pentru hranire, te ataca prin surprindere(in joaca). Se intelege bine cu cainii, sare pe ei la joaca si astia il tolereaza. E foarte afectuos si viclean. Ai mei i-au pus tot felul de nume simandicoase. Eu ii zic Mickey Mouse sau maimutoiu'. Si de fapt e o ea. :lol:

Foarte tare...si mie motanu` asta mi-a inseninat zilele mai stresante si mai urate sau in care eram rupt de oboseala...un animalutz de asta intotdeauna te face sa te simti mult mai bine !! :P
BUNKA

Mesajde broodness » 10 Feb 2014, 15:53

Salut!!! rame pt deloni faci? si daca da, la ce pret? astept un mp si sa-mi spui daca le poti trimite la Tg.mures.Am mai discutat,sunt interesat sa trec cu cel putin 50 de familii pe sistemul Delon cu rama de 31 cm(H) si 32 mm laterala.Mersi si succese!!!
broodness

Mesajde un incepator » 10 Feb 2014, 15:56

BUNKA scrie:
Florin Dobre scrie:Fain motanu'.

Foarte tare...si mie motanu` asta mi-a inseninat zilele mai stresante si mai urate sau in care eram rupt de oboseala...un animalutz de asta intotdeauna te face sa te simti mult mai bine !! :P

Misto motanul..................
un incepator

Mesajde danusor » 10 Feb 2014, 22:47

mesaj editat
danusor

Mesajde danusor » 11 Feb 2014, 21:55

nu stiu de ce imi apare mesaj editat...........
danusor

Mesajde alt stupar » 11 Feb 2014, 22:15

... de aia !
Pe viitor rezolva-ti interesele comerciale prin MP !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde danusor » 11 Feb 2014, 22:36

ok am inteles sefu'...
danusor

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?