Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde joohny » 08 Feb 2014, 19:15

csaa scrie:Corect! Adica si mai mult lapte praf decat calculasem eu. Nu e cam mult?

Va salut.Dupa calcule asa ar cam trebui,insa practic nu am experienta,sint pufarez.Sanatate.
joohny

Mesajde joohny » 08 Feb 2014, 19:20

CORNEL V. scrie:Turtele proteice ar trebui sa aiba proteina situata intre 10-15%

Va salut.Batrinul Hristea spunea ca prima turta proteica trebuie sa aiba max. 5% proteina .Incepind cu a-2-a s.a.m.d. procentajul la proteina creste pina la max.15%.Sanatate.
joohny

Mesajde fanella » 08 Feb 2014, 20:14

De reteta aceasta ce puteti sa-mi spuneti dupa componenti este buna sau trebuie sa mai umblu pe undeva. Precizez ca anul trecut am facut tot aceasta reteta si au consumat in totalitate turtele, dar nu sunt foarte sigur daca trebuie mai multa sau mai putina proteina. Iata componenti unei portii de turta. 10 kg. zahar pudra, 2,5 kg. drojdie de bere, 2,5 kg. lapte praf degresat, 1 kg. faina de soia, 4 kg. miere si 0,720 ml. protofil.
De luni vreau sa fac si turtele proteice, pina acum am dat cite 0,5 kg. turta din zahar praf si miere cu protofil.
Daca mai sunt necesare ceva imbunatatiri ma-si bucura daca sunt corectat pina luni cind voi face turtele proteice.
fanella

Mesajde joohny » 08 Feb 2014, 20:34

fanella scrie:De reteta aceasta ce puteti sa-mi spuneti dupa componenti este buna sau trebuie sa mai umblu pe undeva. Precizez ca anul trecut am facut tot aceasta reteta si au consumat in totalitate turtele, dar nu sunt foarte sigur daca trebuie mai multa sau mai putina proteina. Iata componenti unei portii de turta. 10 kg. zahar pudra, 2,5 kg. drojdie de bere, 2,5 kg. lapte praf degresat, 1 kg. faina de soia, 4 kg. miere si 0,720 ml. protofil.
De luni vreau sa fac si turtele proteice, pina acum am dat cite 0,5 kg. turta din zahar praf si miere cu protofil.
Daca mai sunt necesare ceva imbunatatiri ma-si bucura daca sunt corectat pina luni cind voi face turtele proteice.

Va salut.Daca drojdia de bere are 40% proteina,laptele praf are 40% proteina si faina de soia are tot 40% proteina =>dupa amestecarea tuturor ingredientelor de mai sus cam 14,9% proteina.Sanatate.
joohny

Mesajde fanella » 08 Feb 2014, 21:23

Da m-am uitat sa nu depasesc 15% proteina, idea este daca o mai pot imbunatati, anul trecut am adaugat si 10 picaturi de lugol luat de la Apiluk, la kg. de turta dar anul acesta am uitat sa mai cumpar iar la tirgul de la Craiova am mai gasit ceva, POLIOEL 4, am sa pun mai jos prospectul.
Fişiere ataşate
untitled.JPG
fanella

Mesajde pngflorin » 09 Feb 2014, 19:02

Nu e reteta mea insa eu asta folosesc :

4 kg zahar pudra.....6.8 lei/kg.....27 lei.
1 kg miere.
0.250 kg faina de soia.........5 lei/0.25 kg......5 lei.
0.15 kg lapte praf...........25 lei/kg.......4 lei.
0.15 kg drojdie de bere.....12.5 lei/kg.....2 lei.
1 plic de startovit....17 lei/cutie.........3 lei.
0.2 litri Protofil..............70 lei/litru........14 lei.

aproximativ 5.5 kg turta .....55 lei, adica 10 lei/kg turta proteica.
pngflorin

Mesajde CORNEL V. » 09 Feb 2014, 19:40

Florine,ce cauta protofilul si startovitul impreuna? :roll:
CORNEL V.

Mesajde tiby visan » 09 Feb 2014, 20:44

va salut cu respectnu am mai activat de ceva vreme si as vrea sa pun si eu o intrebare,as putea sa pun turtele proteice acum?La mine azi au iesit toti la curatire sa-si faca si ele nevoile.Va multumesc anticipat.
desteptaciunea are limite,prostia n-are margini.
tiby visan

Mesajde pustu » 09 Feb 2014, 22:55

CORNEL V. scrie:Florine,ce cauta protofilul si startovitul impreuna? :roll:

va rog sa dezvoltati putin
multumesc
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde BotaPaul » 10 Feb 2014, 11:33

pngflorin scrie:Nu e reteta mea insa eu asta folosesc :

4 kg zahar pudra.....6.8 lei/kg.....27 lei.
1 kg miere.
0.250 kg faina de soia.........5 lei/0.25 kg......5 lei.
0.15 kg lapte praf...........25 lei/kg.......4 lei.
0.15 kg drojdie de bere.....12.5 lei/kg.....2 lei.
1 plic de startovit....17 lei/cutie.........3 lei.
0.2 litri Protofil..............70 lei/litru........14 lei.

aproximativ 5.5 kg turta .....55 lei, adica 10 lei/kg turta proteica.

Poate ca pretul mai poate scadea un pic totusi ...zaharul pudra il poti face tu , iar protofilul de asemenea , si costul va scadea putin . Iar laptele praf , cel pentru vitei din farm veterinare , care nu e chiar asa scump :) . Si cred ca este cam devreme pentru turta proteica.
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde B.K » 11 Feb 2014, 15:55

Am citit azi una buna . Scria cineva pe un forum (nu pe stuparitul) ca a stimulat albinele cu turte proteice sa iasa la zbor de curatie :lol:

On : N-am gasit lapte praf decat la Kaufland , Raraul , 26% grasimi si 26% proteina . a folosit cineva , in ce cantiate ?
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde BotaPaul » 11 Feb 2014, 17:49

BeeeK scrie:Am citit azi una buna . Scria cineva pe un forum (nu pe stuparitul) ca a stimulat albinele cu turte proteice sa iasa la zbor de curatie :lol:

On : N-am gasit lapte praf decat la Kaufland , Raraul , 26% grasimi si 26% proteina . a folosit cineva , in ce cantiate ?

Da . uite aici www.youtube.com/watch?v=jY8YDqKJoYE
BotaPaul

Mesajde B.K » 11 Feb 2014, 19:54

BotaPaul scrie:
BeeeK scrie:Am citit azi una buna . Scria cineva pe un forum (nu pe stuparitul) ca a stimulat albinele cu turte proteice sa iasa la zbor de curatie :lol:

Da . uite aici http://www.youtube.com/watch?v=jY8YDqKJoYE

Multumesc domn Paul!
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde fanella » 11 Feb 2014, 20:55

Azi am facut turtele proteice iar o portie de turta am gindit-o din urmatorii componentii:
- 10 kg. zahar pudra,
-2,5 kg. drojdie de bere,
-2,5 kg. lapte praf degresat,
-1 kg. faina de soia,
-4 kg. miere si
-0,720 ml. protofil.

La prima compozitie am avut surpriza sa nu pot framanta turta si am fost nevoit sa mai adaug 2 gk.de miere.
La a doua compozitie am pus 8 kg. de miere si 0,800 ml de protofil si am fost mult mai mutumit de compozitie si de cum au iesit turtele.
fanella

Mesajde BotaPaul » 12 Feb 2014, 00:38

BeeeK scrie:
BotaPaul scrie:

Da . uite aici http://www.youtube.com/watch?v=jY8YDqKJoYE

Multumesc domn Paul!

Sa fie cu folos !
Sanatate !
BotaPaul

Mesajde csaa » 12 Feb 2014, 22:31

Am bagat in turte si apicomplex. Nu am gasit nici in prospect nici pe net cat apicomplex trebuie administrat pe an la o familie. Se vorbeste doar despre dozajul in sirop si in turte dar nimic despre frecventa sau canitatea anuala ce trebuie administrata unei familii.
Ma puteti ajuta cu aceste neclaritati?
csaa

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA