lucky5strike scrie:Parca se incepea la 1-5 august, seria de 3 fumigatii.
State scrie:Eu cred ca saraca sonda n-are nici o vina..
murarudumitru scrie:lucky5strike scrie:Parca se incepea la 1-5 august, seria de 3 fumigatii.
se incepe da dar depinde si de zona ia intrebati in banat cind a fost ultimul zbor 2013 si cind a incetat ponta matca, daia am facut mai tirziu ,
pune paie ca e belea au nevoie de curatire si cad pe zapadayokoz777 scrie:La mine zona Constantei datorita caldurilor dinainte de viscole albinele au inprastiat ghemul iar la venirea gerului am constatat ca unele nu au mai apucat sa se formeze in ghem din pacate.asa ca ieri uitandu-ma pe urdunise am scos la unii stupi cu o sarma si un betisor cate o mana de albina moarta.e bine macar ca printre albinele moarte nu am vazut nici o matca.Precizez ca printre albine am mai vazut si cate o albina ne ecluzionata,alba scoasa afara din celule,deci au puiet.Acum sper totusi sa nu fie probleme.Nu mai zic ca am avut zbor de curatenie zilele astea si albinele cadeau in zapada si acolo ramaneau..de oftica am plecat de acasa sa nu le mai vad.
catalinmas scrie:Buna ziua !Sunt din jud. Neamt la inceput de drum in apicultura si as vrea cateva sfaturi sau pareri din partea dumneavoastra
Ieri 09.02.2014 am umblat la un stup care de vreo doua luni tot avea multa albina moarta la urdinis, si am constatat ceea ce deja ma asteptam familia moarta. Ce am constatat:
-ghemul de iernare se mutase spre spatele stupului
- miere mai aveau in interiorul ghemului si 2 rame pline marginase, plus deasupra era o turta din care nu consumase nici un sfert din ea
-am gasit in partea din fata pe 3 rame cateva celule de puiet neecluzionate ( familia a iernat pe 6 rame )
-toata albina era moarta cazuta pe fundul stupului foarte putina ramasa pe rame
As dori sa ma ajutati sa stiu unde am gresit sau ce a dus la moartea familiei?
va multumesc
yokoz777 scrie: printre albine am mai vazut si cate o albina ne ecluzionata,alba scoasa afara din celule,deci au puiet.
csaa scrie: Am descoperit cu mahnire ca familia care imi placea cel mai mult a murit. Cauza? Pana prostului. Credeam ca au mancare pana in aprilie, ca le-am lasat destula miere, dar ...nu. Ramele erau rase si albinele moarte in ghem.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 28 vizitatori