murarudumitru scrie:Vin si eu cu o intrebare azi unificat 3 ca nu avea sansa de a trai era albina putina ,acu e pe 5 rame ,iam lasat o matca ,si cele 2 leam bagat in colivi, si le am in cuib bagate , este vreo problema daca le tin acolo ,ieu leam bagat cu idea de a le tine sa vad ce face cu asta ce am bagato pina miine sa am de rezerva
cantemir scrie:clncatalin scrie: de ce albina construieste botcile orientate in jos?
Sa aibe legatura cu felul de a construi si fagurii naturali: tot de sus in jos?
murarudumitru scrie:Vin si eu cu o intrebare azi unificat 3 ca nu avea sansa de a trai era albina putina ,acu e pe 5 rame ,iam lasat o matca ,si cele 2 leam bagat in colivi, si le am in cuib bagate , este vreo problema daca le tin acolo ,ieu leam bagat cu idea de a le tine sa vad ce face cu asta ce am bagato pina miine sa am de rezerva
BotaPaul scrie:murarudumitru scrie:Vin si eu cu o intrebare azi unificat 3 ca nu avea sansa de a trai era albina putina ,acu e pe 5 rame ,iam lasat o matca ,si cele 2 leam bagat in colivi, si le am in cuib bagate , este vreo problema daca le tin acolo ,ieu leam bagat cu idea de a le tine sa vad ce face cu asta ce am bagato pina miine sa am de rezerva
Cand sa facut unificarea![]()
BotaPaul scrie:Nu stiu cat de bine e pastrarea matcilor in colivie...nici pe timp de vara ,dapai acum !
proapis13 scrie:cantemir scrie:clncatalin scrie: de ce albina construieste botcile orientate in jos?
Sa aibe legatura cu felul de a construi si fagurii naturali: tot de sus in jos?
Fagurii sunt construiti de sus in jos dar celula este orientata..... la 13 grade in sus...
Chiar si in tarile calde unde nu ploua decat cativa mm/an casele au acoperisi.....
Oare nu tot din aceeasi cauza este si botca orientata inspre in jos ???
priest scrie:Buna seara! Dat fiind faptul ca temperatura creste (peste 10 grade), putem stimula in aceasta perioada cu sirop 1:1 cu protofil?
priest scrie:Multumesc! Acum o luna, beneficiind de o zi frumoasa am pus cate o turta la fiecare stup. Astazi, vremea fiind de asemenea insorita si cu o temperatura de 18 grade la soare (am montat un termometru in zona stupilor), am umblat in lazi sa vad ce se intampla. Albinele erau sus si de abia "parca" se apucasera de turte. Sa inteleg ca totul este in regula si ca au destula mancare? A fost de asemenea si miscare in fata stupilor (probabil zbor de curatire).
albina salbatica scrie:Si eu am gasit cateva roiuri sus si spre peretele din fata al stupului si le-am pus borcan cu miere cu 4 gauri in capac. Sper sa fie bine...ce parere aveti de metoda asta? Ati mai incercat-o?
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 18 vizitatori