Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: BUNKA

Mesajde BUNKA » 12 Feb 2014, 16:54

marian sima scrie:Bunka ce sa intamplat cu nea Janese?
Astazi sun un prieten care a iernat stupi la interior mentinand temperatura de 7 gr pe camera .

Ii zic ,scoate ma stupi afara ca sa faca zborul de curatire ,el i-mi raspunde ca i-a scos ieri,insa la telefon omul bucuros de tot.
Bai Mariane ce sa intamplat cu stupi ca are populatie mai multa decat cand i-am bagat in iarna si albina nu a simtit nevoia sa iasa la zbor sa se curateasca.

Ii zic stai ma ca vin pe la tine sa vad si eu stupi (sta la 200 de m de mine),el i-mi raspunde ca ia bagat la loc la adapost.

El a bagat stupii pe camera de prin noiembrie desi eu i-am spus ca nu e cazul si sa bage stupi cand se lasa gerul.

Un lucru curios insa nu m-a ascultat ,a bagat stupi intr-o camera alba cu ditamai fereastra de termopan,lumina in camera de te durea ochi ba ca sa fie tacamul complect stupi are fundul cu plasa .

E adevarat stupi au fost inveliti cu o panza alba ,insa am vazut eu panza era subtire si trecea lumina prin ea.

Stupi cu plasa insa sus a lasat si fanta de aerisire ,si a mai bagat sirop insa el spune ca la cativa care aveau miere mai putina .

Ma surprin cele spuse de el ,ca a bagat repede stupi la loc inseamna ca are puiet binisor.

Eram curios sa vad si o parere a lui nea Janese insa vad ca e tare ocupat pesemne.

Habar nu am...zilele astea-s prins tare, cred ca si el are treaba !
Ia zi..te-a sunat un prieten de al meu din Paltinis Botosani Dan Strambu ?? ..vezi ca vrea ceva de la tine !
I-am dat nr tau !

Ne auzim !! :P
BUNKA

Mesajde BUNKA » 14 Feb 2014, 22:03

..am cazut in dizgratie, nu se mai cearta nimeni pe aici... :lol:
BUNKA

Mesajde broodness » 14 Feb 2014, 22:05

Salut!!! cum a fost vremea pe la tine? au iesit? polen? cum stau delonii?
broodness

Mesajde Florin Dobre » 15 Feb 2014, 01:04

BUNKA scrie:..am cazut in dizgratie, nu se mai cearta nimeni pe aici... :lol:

Blestemul sferelor :twisted:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde cristian bh » 15 Feb 2014, 01:16

Florin Dobre scrie:

Revine violetul ,doamne fereste?.......... :shock:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde BUNKA » 15 Feb 2014, 04:12

broodness scrie:Salut!!! cum a fost vremea pe la tine? au iesit? polen? cum stau delonii?

Nu stiu, nu am fost pe la ei...habar n-am..
BUNKA

Mesajde BUNKA » 15 Feb 2014, 04:22

cristian bh scrie:
Florin Dobre scrie:

Revine violetul ,doamne fereste?..........

..imi placea animatia de aici...mai bagam si eu batzul oleaca prin gard...acu` Janese o sters-o, Alt Stupar pune foi maine-poimaine pune catu` :lol: ...puii mei, "eu cu cine votez" ?? :lol:
Pupe cred ca o mai facut 500 si n-are timp de noi, Hodis zici ca-i din filmul cu profetu` auru si ardelenii in SUA..o arde numa` "pe engleza americana" :lol: ...si tot asa!
BUNKA

Mesajde paul » 15 Feb 2014, 08:04

BUNKA scrie:puii mei, "eu cu cine votez" ?? :lol:

Cu mine !!! :lol:
Doar daca esti amator de ... poker ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde joohny » 15 Feb 2014, 09:59

paul scrie:
BUNKA scrie:puii mei, "eu cu cine votez" ?? :lol:

Cu mine !!! :lol:
Doar daca esti amator de ... poker ! :lol:

Va salut.Daca deschiderea este cu o albina atunci joc si eu iar daca este pe o familie atunci o sa stau si privesc.La sfirsit poate imi iese si mie ceva. :D .Sanatate.
joohny

Mesajde broodness » 15 Feb 2014, 13:55

Baieti eu zic sa jucam pe Delonii lui Bunka,ca si asa-s de hobby,dupa parerea multora ;) ....eu ma bag cu 2 D ...tu Bunka cu cati Deloni te bagi???? :lol: :lol: :lol:
broodness

Mesajde BUNKA » 15 Feb 2014, 16:37

Unii ar zice ca merg la cacealma insa eu merg cu toti delonii !!
Si i bag la bataie si pe cei care nu-i am inca...pe viitorii ! :lol:
BUNKA

Mesajde valigorj » 16 Feb 2014, 06:19

i-mi rezerv si eu un loc la TRIBUA OFICIALA.is numai ochi si urechi.
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Mesajde BUNKA » 17 Feb 2014, 00:35

Băieți...am fost la stupi, verificare succintă fara sa ridic rame, am folosit okiometrul de profesionist :) am cantarit manual corpul cu albina, am privit rapid printre rame sa vad daca se mai zărește miere capacita...am "cantarit" cantitatea de albina si... avem concluzii, din 5 deloni voinici am gasit 4 care au consum extrem de mic, la modul ca zici ca suntem tot în noiembrie și iernarea încă nu a inceput...mortalitate deloc, la modul nimic pe ramele de jos, câteva mortaciuni 5-6 cadavre uscate trase afara probabil cand au zburat..le-am gasit picate pe tavita AV care e trasa jumate in fatza...cred ca e vb de niste albine prinse in afara ghemului, inghetzate... nu s-au rahatit, de zburat cred ca au zburat, in interior uscat, albina multa...afara ceatza puternica zăpada peste glezna...fusese puțin soare, lazile calde :) ...deci totul arată foarte bine, unul însă a cam consumat la modul ca laditza era full de albina dar foarte usoara însă atentie...VIU...deci se confirma ca nu o mierleste pana nu ramane fara hrana complet...adică ai șansa să nu pierzi roiu la mustatza...adică asta poate supraviețui la limita cu 3 fire de miere pe sub speteze...
BUNKA

Mesajde Adi Hodis » 17 Feb 2014, 00:59

BUNKA scrie:...
deci totul arată foarte bine, unul însă a cam consumat la modul ca laditza era full de albina dar foarte usoara însă atentie...VIU...deci se confirma ca nu o mierleste pana nu ramane fara hrana complet...adică ai șansa să nu pierzi roiu la mustatza...adică asta poate supraviețui la limita cu 3 fire de miere pe sub speteze...

Ha ? ... serios ?. :shock:
Faci si tu ca țiganu cînd si-a învațat calu sa nu mai manînce ? ... vezi ca mai tîrziu, țiganu s-a supărat pe Dumnezeu, că cică,
- Tuulai Doamne ! ... da chiar amu mi l-ai luat, cînd s-o învațat șî nu mai mîncă !. :x

Mai bine lasă netu și du-te și dă mîncare albinelor ! ... și vezi ca sigur le-ar prinde bine și altora. Deci, fi-i pregatit ... ( tre sa fi-i pregatit ) ... ești pregatit ?. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde BUNKA » 17 Feb 2014, 01:04

I-am dat o găleată de sirop :) la gaura...cand pleaca zăpada bag proteic in el, pana atunci îi bag niste găleți in "bot"...la câteva ore am privit pe urdinisul superior cu o bricheta cu lanterna, albina era călare pe gaura, liniștită... problema e...de ce a consumat așa mult?... răspunsul cred ca e puietul...e vb de o matca ce are vechime in câmpul muncii, a avut DWV, varoa mult acum un an înaintea mutarii in Delon, a construit bine anul trecut ...acum a consumat..nu stiu ce sa cred...am facut ce-i drept o intervenție i-am luat ramele de jos cand mai aveau ceva in ele și le-am dat altuia care avea mai putina papa..posibil ca guvernează mai bine avand rame si in C1..chiar si cel facut pe 2 august a consumat puțin...singurul care a facut figura asta a fost asta care nu a avut rame in C1!
Oricum..sunt foarte încântat de ceea ce am vazut în ei...în martie daca fac zboruri si se duce zăpada bag niste turtite proteice mici de 300g și din cand in cand niste siropel doar să stimulez, fara sa blochez ramele...daca vremea ramane așa, aman operatiunea pana in aprilie
BUNKA

Mesajde BUNKA » 17 Feb 2014, 01:09

Adi Hodis scrie:
BUNKA scrie:...
deci totul arată foarte bine, unul însă a cam consumat la modul ca laditza era full de albina dar foarte usoara însă atentie...VIU...deci se confirma ca nu o mierleste pana nu ramane fara hrana complet...adică ai șansa să nu pierzi roiu la mustatza...adică asta poate supraviețui la limita cu 3 fire de miere pe sub speteze...

Ha ? ... serios ?. :shock:
Faci si tu ca țiganu cînd si-a învațat calu sa nu mai manînce ? ... vezi ca mai tîrziu, țiganu s-a supărat pe Dumnezeu, că cică,
- Tuulai Doamne ! ... da chiar amu mi l-ai luat, cînd s-o învațat șî nu mai mîncă !. :x

Mai bine lasă netu și du-te și dă mîncare albinelor ! ... și vezi ca sigur le-ar prinde bine și altora. Deci, fi-i pregatit ... ( tre sa fi-i pregatit ) ... ești pregatit ?. :)

Pana sa scriu eu pe telefon ai scris tu :) i-am dat...ceilalti sunt ok.. Am consum mic la toti inafara de asta, si ME-urile și dadantii șunt pe minim cu consumul, mortalitate extrem de mica, au iernat foarte bine, nu s-au lăsat păcăliți de vremea calda din decembrie
Ultima oară modificat de BUNKA pe 17 Feb 2014, 01:14, modificat 1 dată în total.
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?