marian sima scrie:Bunka ce sa intamplat cu nea Janese?
Astazi sun un prieten care a iernat stupi la interior mentinand temperatura de 7 gr pe camera .
Ii zic ,scoate ma stupi afara ca sa faca zborul de curatire ,el i-mi raspunde ca i-a scos ieri,insa la telefon omul bucuros de tot.
Bai Mariane ce sa intamplat cu stupi ca are populatie mai multa decat cand i-am bagat in iarna si albina nu a simtit nevoia sa iasa la zbor sa se curateasca.
Ii zic stai ma ca vin pe la tine sa vad si eu stupi (sta la 200 de m de mine),el i-mi raspunde ca ia bagat la loc la adapost.
El a bagat stupii pe camera de prin noiembrie desi eu i-am spus ca nu e cazul si sa bage stupi cand se lasa gerul.
Un lucru curios insa nu m-a ascultat ,a bagat stupi intr-o camera alba cu ditamai fereastra de termopan,lumina in camera de te durea ochi ba ca sa fie tacamul complect stupi are fundul cu plasa .
E adevarat stupi au fost inveliti cu o panza alba ,insa am vazut eu panza era subtire si trecea lumina prin ea.
Stupi cu plasa insa sus a lasat si fanta de aerisire ,si a mai bagat sirop insa el spune ca la cativa care aveau miere mai putina .
Ma surprin cele spuse de el ,ca a bagat repede stupi la loc inseamna ca are puiet binisor.
Eram curios sa vad si o parere a lui nea Janese insa vad ca e tare ocupat pesemne.
Habar nu am...zilele astea-s prins tare, cred ca si el are treaba !
Ia zi..te-a sunat un prieten de al meu din Paltinis Botosani Dan Strambu ?? ..vezi ca vrea ceva de la tine !
I-am dat nr tau !
Ne auzim !!