zip2006 scrie:Din doua !!!!!!!!!!!!!!
Da da... cu siguranta !paul scrie:alt stupar scrie: turta nu stimuleaza nimic.
Salveaza de la pieirea prin infometare SI ATAT !
Oare ... asa sa fie ???![]()
Majoritatea cartilor de apicultura, cele la care aveti orgasm cand trimiteti incepatorii sa le citeasca, recomanda aplicarea unei turtite in luna februarie pentru a "dezmorti"familia, ceea ce inseamna o stimulare artificiala a matcii !!!![]()
In alta ordine de idei ... sambata am cautat un soricel intr-o lada (nu l-am gasit) si am luat la mana rama cu rama !Am observat ca mai erau rezerve cu miere pentru o iarna ! Si totusi, au luat mai bine de jumatate din turta energetica aplicata pe 22 ianuarie !Era si puiet in toate stadiile pe 2 rame pe o parte si alta cam cat o jumatate de palma ! O fi fost oare de la ... turte ???
BeeeK scrie:
Orice hranire artificiala pacaleste albina.![]()
PS : Polen din natura 0
alt stupar scrie:Da-i inainte Paul, `ti dai sema ? Daca-i turteai bine inca din decembrie... pai nu aveai acum puiet pe... 4 rame ???![]()
E ?
Asa-i ca la anu` vei stii ?
paul scrie: ... o teorie forumistica spune ca albina nu se atinge de turta daca are miere suficienta pe rame.
jenica67 scrie:Florine incearca sa citesti aici :
viewtopic.php?f=4&t=1238
alt stupar scrie:Da-i inainte Paul, `ti dai sema ? Daca-i turteai bine inca din decembrie... pai nu aveai acum puiet pe... 4 rame ???![]()
E ?
Albinel scrie:alt stupar scrie:Da-i inainte Paul, `ti dai sema ? Daca-i turteai bine inca din decembrie... pai nu aveai acum puiet pe... 4 rame ???
E ?
paul scrie:Albinel scrie:alt stupar scrie:Da-i inainte Paul, `ti dai sema ? Daca-i turteai bine inca din decembrie... pai nu aveai acum puiet pe... 4 rame ???
E ?
Va salut domnule Albinel ! Cam rarut pe la noi dar ma bucur ca sunteti OK si apreciati ironia fina a lui alt stupar !!!
Eu dar am vrut sa reliefez ca majoritatea autorilor (Hristea, Antonescu, Malaiu ... etc) recomanda administrarea unei turtite in februarie,in scop stimulativ !!! alt stupar era de parere ca turta doar salveaza familia de la pieire si nu are nici un efect stimulativ !!!Atat, doar ...
Vi se pare ... amuzant ???
lucky5strike scrie:Dupa caz, stimuleaza... deranjeaza... salveaza...
BeeeK scrie:paul scrie: Eu am dat o pasta de miere si inlocuitori de polen , nu cred ca e o cheltuiala aiurea. Am o matza lesinata pe 3 rame , cum zici tu , si are puiet pe 2 dintre cele 3 rame. Oare sa fie de la pasta aia???
PS : Polen din natura 0
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori