Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde zip2006 » 19 Feb 2014, 13:04

Din doua !!!!!!!!!!!!!!
zip2006

Mesajde B.K » 19 Feb 2014, 13:37

zip2006 scrie:Din doua !!!!!!!!!!!!!!

Esti foarte amuzant ! Cred ca ti s-a mai spus .
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde jenica67 » 19 Feb 2014, 20:01

Florine incearca sa citesti aici :
viewtopic.php?f=4&t=1238
jenica67

Mesajde alt stupar » 19 Feb 2014, 20:52

paul scrie:
alt stupar scrie: turta nu stimuleaza nimic.
Salveaza de la pieirea prin infometare SI ATAT !

Oare ... asa sa fie ??? :shock:
Majoritatea cartilor de apicultura, cele la care aveti orgasm cand trimiteti incepatorii sa le citeasca, recomanda aplicarea unei turtite in luna februarie pentru a "dezmorti"familia, ceea ce inseamna o stimulare artificiala a matcii !!! :idea:
In alta ordine de idei ... sambata am cautat un soricel intr-o lada (nu l-am gasit) si am luat la mana rama cu rama !Am observat ca mai erau rezerve cu miere pentru o iarna ! Si totusi, au luat mai bine de jumatate din turta energetica aplicata pe 22 ianuarie !Era si puiet in toate stadiile pe 2 rame pe o parte si alta cam cat o jumatate de palma ! O fi fost oare de la ... turte ??? :shock:
Da da... cu siguranta !
Da-i inainte Paul, `ti dai sema ? Daca-i turteai bine inca din decembrie... pai nu aveai acum puiet pe... 4 rame ??? ;)
E ?
Asa-i ca la anu` vei stii ? :roll:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde alt stupar » 19 Feb 2014, 20:57

BeeeK scrie:
Orice hranire artificiala pacaleste albina. :D
PS : Polen din natura 0

Dap ! O anabolizeaza-steroidizeaza-tonifiaza plus inca o mie de efecte.

Auzi ce zic unii patiti:
Prafurile schimba tot, nu-ti face iluzii
Joci, te risti si pierzi, daca faci confuzii.

Eh, niste paraziti, da-i dreaq...
alt stupar

Mesajde paul » 19 Feb 2014, 21:13

alt stupar scrie:Da-i inainte Paul, `ti dai sema ? Daca-i turteai bine inca din decembrie... pai nu aveai acum puiet pe... 4 rame ??? ;)
E ?

alt stupare ... eu doar am expus ceea ce scrie in carti !!! In cazu' asta, daca-i gresit ...pe foc cu ele !!! :oops: Si sa mai vad eu pe vreunul de pe aici ca juiseaza cand trimite vreun neofit la citit ! :evil:
In alta ordine de idei ... o teorie forumistica spune ca albina nu se atinge de turta daca are miere suficienta pe rame. In stupul pe care l-am verificat rama cu rama (5 in total) in cautarea soricelului mai erau cel putin 10 kg.de miere pe faguri (apreciat la tendon). Aproape nu se cunostea de unde au consumat in aceasta iarna. De ce s-au apucat de turta ??? :shock:
In ceea ce ma priveste si raportat la zona mea cred ca o turtita energetica pusa in februarie (functie si de conditiile meteo) deasupra ghemului, nu poate strica ! La o adica, cum n-ajuta asa nu strica !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde alt stupar » 19 Feb 2014, 21:25

paul scrie: ... o teorie forumistica spune ca albina nu se atinge de turta daca are miere suficienta pe rame.

Simplu Paule... e simplu !
Ai scris MIERE ??? A... vezi bine ca "teoria" ramane valabila ;)
alt stupar

Mesajde lucky5strike » 19 Feb 2014, 21:28

Azi am bagat mana in cam 10 de familii, ce sunt pe vatra de campie. Se prezinta la 6-8 rami bune de albina. Cu ocazia asta am si tras rama cea mai goala din cuib, am sondat iernarea...

Rezerve de pastura variabile, dar destul de putin... polen galbui, cadenta 15 cosulete pe minut, adica 0, ceva puiet... cate 2 palme pe 2 rame centrale, mai mult oua si un pic larve.

Tot poporul e sanatos si raspunde la apel, dar trebuie klasat la foc mic.

Mai avem pana la primavara.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Florin Dobre » 19 Feb 2014, 22:04

jenica67 scrie:Florine incearca sa citesti aici :
viewtopic.php?f=4&t=1238

Multumesc!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Albinel » 19 Feb 2014, 22:09

alt stupar scrie:Da-i inainte Paul, `ti dai sema ? Daca-i turteai bine inca din decembrie... pai nu aveai acum puiet pe... 4 rame ??? ;)
E ?

:lol:
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde jenica67 » 19 Feb 2014, 22:45

lucky5strike, asa era si la mine acum 2 saptamani. Eu nu am avut familii peste 6 rame. Astazi la cele bine stranse cu ramele acoperite in totalitate de albina, jumate din miere halita de pe toate ramele centrale si interioarele de pe cele laterale si ouate ca in poza cu iernarea, inclusiv pe interiorul la raleme laterale. Daca continua asa, in inca 2-3 saptamani, ori aduc nectar ca cea din poza cu iernarea, ori trebuiesc hranite. Eu mai am la rezerve rame cu miere, dar nu mai mult de 2/stup, cam cu pana la 50-60% miere.
jenica67

Mesajde paul » 19 Feb 2014, 22:47

Albinel scrie:
alt stupar scrie:Da-i inainte Paul, `ti dai sema ? Daca-i turteai bine inca din decembrie... pai nu aveai acum puiet pe... 4 rame ???
E ?

Va salut domnule Albinel ! Cam rarut pe la noi dar ma bucur ca sunteti OK si apreciati ironia fina a lui alt stupar !!! :P
Eu doar am vrut sa reliefez ca majoritatea autorilor (Hristea, Antonescu, Malaiu ... etc) recomanda administrarea unei turtite in februarie,in scop stimulativ !!! alt stupar era de parere ca turta doar salveaza familia de la pieire si nu are nici un efect stimulativ !!! ;) Atat, doar ...
Vi se pare ... amuzant ??? :shock:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Albinel » 19 Feb 2014, 23:13

paul scrie:
Albinel scrie:
alt stupar scrie:Da-i inainte Paul, `ti dai sema ? Daca-i turteai bine inca din decembrie... pai nu aveai acum puiet pe... 4 rame ???
E ?

Va salut domnule Albinel ! Cam rarut pe la noi dar ma bucur ca sunteti OK si apreciati ironia fina a lui alt stupar !!!
Eu dar am vrut sa reliefez ca majoritatea autorilor (Hristea, Antonescu, Malaiu ... etc) recomanda administrarea unei turtite in februarie,in scop stimulativ !!! alt stupar era de parere ca turta doar salveaza familia de la pieire si nu are nici un efect stimulativ !!! ;) Atat, doar ...
Vi se pare ... amuzant ??? :shock:

sunt doar Albinel..!! Paul ,nu are nici o legatura rasul meu cu ce ai postat tu..ci cu ironia lui alt stupar..
in opinia mea ..orice adaus de hrana energetic sau proteic stimuleaza ..am spus asta de zeci de ori si asa este..sper sa nu deranjez pe cineva ,ca oricum nu-i dau dreptate :D
toate bune Paul..!!
Albinel

Mesajde lucky5strike » 20 Feb 2014, 00:04

Dupa caz, stimuleaza... deranjeaza... salveaza...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Albinel » 20 Feb 2014, 00:37

lucky5strike scrie:Dupa caz, stimuleaza... deranjeaza... salveaza...

stimuleaza in toate situatiile..dar nu intotdeauna stimulatul e benefic ;) salveaza in situatii de criza si deranjaza cand e facuta prematur..
Albinel

Mesajde zahh » 20 Feb 2014, 08:26

BeeeK scrie:
paul scrie: Eu am dat o pasta de miere si inlocuitori de polen , nu cred ca e o cheltuiala aiurea. Am o matza lesinata pe 3 rame , cum zici tu , si are puiet pe 2 dintre cele 3 rame. Oare sa fie de la pasta aia???

PS : Polen din natura 0

Este cumva reteta care o prezinta Dan pe youtube?
zahh

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA