Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde B.K » 20 Feb 2014, 09:45

zahh scrie:
BeeeK scrie:
paul scrie: Eu am dat o pasta de miere si inlocuitori de polen , nu cred ca e o cheltuiala aiurea. Am o matza lesinata pe 3 rame , cum zici tu , si are puiet pe 2 dintre cele 3 rame. Oare sa fie de la pasta aia???

PS : Polen din natura 0

Este cumva reteta care o prezinta Dan pe youtube?

Ceva asemanator.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde victor s » 20 Feb 2014, 21:29

lucky5strike scrie:Tot poporul e sanatos si raspunde la apel, dar trebuie lasat la foc mic.

Un foc mic, care dă caldura, preţuieste mai mult decât un foc mare, care frige :!:
victor s

Mesajde csabio » 20 Feb 2014, 22:39

Anul acesta am inceput sa pun placi de candy inca de la inceputul lui inuarie ca sa stau linistit ca nu mor de foame.Pe forum am citit pareri despre consumul mare si ca matcile au inceput ponta din decembrie.Familiile cu 6-7 rame au consumat-o tot la 2 saptamani (600-700 gr). Am incercat si cu lingura vazut de pe youtube, pe care la mine nu au consumat-o cu placere sau deloc. In 12 februarie am pus turta cu polen,proto,apicomplex,drojdie, in aceeasi zi au adus polen .Azi am verificat turtele puse in 12 februarie ,un sfert din familii s-au atins de ele restul deloc.Ma intreb ..de ce am intervenit cu toate astea daca nu era absolut necesar? Abia acum incepe sa se umecteze putin ziarul deasupra ramelor la toate familiile, deci au puiet c-am de o saptamana. Rezerve mai au suficiente,polen aduc. Sper ca la anul o sa am rabdare pana la 15-20 februarie cu turtele. Anul trecut am stimulat cu sirop si polen in ramele marginase, a fost foarte bun.Placa candy este buna dupa parerea mea,daca nu este miere.
Ideal este sa rezolvam problema rezervelor din toamna.
sanatate.
De ce albinele fac miere? Fiindca au regina,daca aveau presedinte faceau un r...t ;)
csabio

Mesajde lucky5strike » 21 Feb 2014, 00:00

In loc sa-mi stresez familiile, inclusiv propria-mi persoana, nu mai bien fac trebile la timp?

De ani de zile tot spun... ca stuparul sa-si cunoasca bine vatra... ca apifonda e o mare prostie, scumpa, indoielnica... ca toamna nu trebuie lungit cu puietul... ca stimularea nu se face pana in martie... ca ...

O sa raman cu zisul, asta e. :(
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde B.K » 21 Feb 2014, 09:44

Nene Lucky apifonda e foarte buna daca o dai cand familia are nevoie , te salveaza sau o salveaza . Daca o pui preventiv sa dormi linistit, cu toate ca ai lasat o cantitate suficienta de miere in toamna , atunci nu e bine , cheltuiala in plus. Plus ca asta chiar n-a fost iarna in adevaratul sens al cuvantului. Deci eu tin cont de sfatul dvs.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde paul » 22 Feb 2014, 21:47

Azi am ridicat cateva capace sa vad cum stau cu ... turta ! Aproape nu s-au atins de ea !!! :)
Ce-am observat ... e buna turta, le tine ... cald !!! :P Daca pana la administrarea turtelor gaseam albina pe spetezele superioare ale ramelor si pe rafia care era pusa deasupra acestora, acum toata albina era sub turta, era linistita si nici nu m-au bagat in seama cand am ridicat podisoarele ! :P
Asa ca ... ii buna si turta la ceva ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde csaa » 22 Feb 2014, 22:52

Cred ca s-au apucat sa o manance de dedesupt.
Astazi am facut a doua serie de turte, cu mai multa proteina. Luni ma duc sa le administrez (unde nu s-a mancat precedenta)
csaa

Mesajde paul » 22 Feb 2014, 22:58

csaa scrie:Cred ca s-au apucat sa o manance de dedesupt.
Astazi am facut a doua serie de turte, cu mai multa proteina. Luni ma duc sa le administrez (unde nu s-a mancat precedenta)

Am ridicat putin si turtele, ca deh, curiozitatea o omorat pisica, :) si la unele s-au apucat foarte putin iar la altele deloc !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde gica.mosu » 22 Feb 2014, 23:08

csabio scrie:Anul acesta am inceput sa pun placi de candy inca de la inceputul lui inuarie ca sa stau linistit ca nu mor de foame.Pe forum am citit pareri despre consumul mare si ca matcile au inceput ponta din decembrie.Familiile cu 6-7 rame au consumat-o tot la 2 saptamani (600-700 gr). Am incercat si cu lingura vazut de pe youtube, pe care la mine nu au consumat-o cu placere sau deloc. In 12 februarie am pus turta cu polen,proto,apicomplex,drojdie, in aceeasi zi au adus polen .Azi am verificat turtele puse in 12 februarie ,un sfert din familii s-au atins de ele restul deloc.Ma intreb ..de ce am intervenit cu toate astea daca nu era absolut necesar? Abia acum incepe sa se umecteze putin ziarul deasupra ramelor la toate familiile, deci au puiet c-am de o saptamana. Rezerve mai au suficiente,polen aduc. Sper ca la anul o sa am rabdare pana la 15-20 februarie cu turtele. Anul trecut am stimulat cu sirop si polen in ramele marginase, a fost foarte bun.Placa candy este buna dupa parerea mea,daca nu este miere.
Ideal este sa rezolvam problema rezervelor din toamna.
sanatate.

Prieteneee....asa cum degetele di la maini nu sunt la fel,nicio iarna nu va fi identica cu alta(meteo vorghind)....Asa ca din experienta anilor anteriori(din greseli)an vatam,ci sa' cum vom faci an viiiiitor...SPOR!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde csaa » 23 Feb 2014, 10:50

Daca amestec intai sarea de lamaie (sau otetul) cu protofilul si apoi cu mierea, dupa care mixez mierea cu zaharul si inlocuitorii de protofil, are ceva?
Ma gandesc ca atat alcoolul cat si acidul citric fluidizeaza mirea si, astfel, putem amesteca turtele mai usor. :idea:
csaa

Mesajde proapis13 » 23 Feb 2014, 10:54

Intai se mixeaza lichidele si apoi se adauga in mixtura solidelor
nu cum am vazut la cativa colegi ca au pus protofilul direct in zaharul pudra sau peste drojdie :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde csaa » 23 Feb 2014, 11:07

Asa m-am gandit si eu. Daca pun protofilul in zahar face cocoloase.
csaa

Mesajde lucky5strike » 23 Feb 2014, 11:41

BeeeK scrie:Nene Lucky apifonda e foarte buna daca o dai cand familia are nevoie , te salveaza sau o salveaza .

Nu zic ca nu o salveaza. O salveaza cu pretul slabirii familiei. Zic ca sunt alternative mult mai ieftine si, parerea mea, mai bune decat "papifonda", ex- o turta de zahar macinat si miere, in care poti incorpora ceva vitamine; spun asta cu injuraturile de rigoare din partea producatorimii si distribuitorimii de sacazuri, care ar face bine sa fie mai responsabili si sa nu dea drept buna o asemenea solutie, ca nu este!

Albina nu e facuta sa consume doar zahar brut, cand e in ghem. Singurul avantaj la apifonda, e ca e de-a gata.

Fiecare faca asa cum vrea!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde gica.mosu » 23 Feb 2014, 15:10

paul scrie:
csaa scrie:Cred ca s-au apucat sa o manance de dedesupt.

Am ridicat putin si turtele, ca deh, curiozitatea o omorat pisica, :) si la unele s-au apucat foarte putin iar la altele deloc !

Paul... sa'nu numai...atentie mari la cei cari nu s-o apucat di turti an 6-10 zili=au mancari s-au nu au anceput ponta=lipsa matca :idea:

p.s -cand aveti 10 -12* afara dati turta de-o parti=scoti o rama din mijloc ghem(f rapid)verifici prez puiet -oua...an lipsa tb luat masuri urgent...Ziar umed,folie cu apa (picaturi mici),ghem rasfirat...=puiet in acel stup :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde paul » 23 Feb 2014, 18:35

gica.mosu scrie:
Paul... sa'nu numai...atentie mari la cei cari nu s-o apucat di turti an 6-10 zili=au mancari s-au nu au anceput ponta=lipsa matca :idea:

Mosuleee ... apai vezi de ce-mi era dor de matale ??? Ca eram total nelamurit precum odinioara Cetateanul Turmentat care se intreba cu cine voteaza. Eu ma intrebam ... cu cine ma mai contrez ??? :lol:
Revenind la cele de mai sus . Mosuleee ai dreptate! Dar ... numa' pe-o parte ! :lol: Intr-adevar, mai au mancare sa treaca o iarna si probabil n-au inceput ponta, dar nu din lipsa reginelor ci din cauza caracterului acestora "moldovinesc" (insetisor, pi loc si diloc)! :lol:
LE ... cand lipseste regina mananca mult si se agita ! In concluzie, daca lipsea regina turta trebuia sa fie ucisa ! :oops:
paul

Mesajde dorindafi » 23 Feb 2014, 21:10

paul scrie:

LE ... cand lipseste regina mananca mult si se agita ! In concluzie, daca lipsea regina turta trebuia sa fie ucisa ! :oops:

BINGOOO shi ca atare teoria mosului = .atentie mari la cei cari nu s-o apucat di turti an 6-10 zili=au mancari s-au nu au anceput ponta=lipsa matca= eroare moshule , dai o resetare :lol:
dorindafi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA