de csabio » 20 Feb 2014, 22:39
Anul acesta am inceput sa pun placi de candy inca de la inceputul lui inuarie ca sa stau linistit ca nu mor de foame.Pe forum am citit pareri despre consumul mare si ca matcile au inceput ponta din decembrie.Familiile cu 6-7 rame au consumat-o tot la 2 saptamani (600-700 gr). Am incercat si cu lingura vazut de pe youtube, pe care la mine nu au consumat-o cu placere sau deloc. In 12 februarie am pus turta cu polen,proto,apicomplex,drojdie, in aceeasi zi au adus polen .Azi am verificat turtele puse in 12 februarie ,un sfert din familii s-au atins de ele restul deloc.Ma intreb ..de ce am intervenit cu toate astea daca nu era absolut necesar? Abia acum incepe sa se umecteze putin ziarul deasupra ramelor la toate familiile, deci au puiet c-am de o saptamana. Rezerve mai au suficiente,polen aduc. Sper ca la anul o sa am rabdare pana la 15-20 februarie cu turtele. Anul trecut am stimulat cu sirop si polen in ramele marginase, a fost foarte bun.Placa candy este buna dupa parerea mea,daca nu este miere.
Ideal este sa rezolvam problema rezervelor din toamna.
sanatate.
De ce albinele fac miere? Fiindca au regina,daca aveau presedinte faceau un r...t ;)