Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde alexx » 18 Feb 2014, 16:30

salut azi am desfacut un stup pe 6 rame bine ocupate si nu avea nici un ou matca 2012 la roi pe 4 rame am si larve dar matci de 2013..acum partea interesanta am observat ca matca are ceva la fund ca o aglomeratie de oua oare nu e in stare sa inceapa ponta? :shock: :?:
alexx

Mesajde andrei_d » 18 Feb 2014, 21:26

Transportul albinelor se face numai cu vehicule omologate apicol sau se poate face cu orice tip de vehicul? In legea apiculturii nu am gasit nimic specificat decat faptul ca cele omolate apicol sunt exceptate de la impozit. Imi puteti indica legea care reglemeteaza transportul albinelor? Multumesc!
andrei_d

Mesajde CATALIN » 19 Feb 2014, 07:32

marysat scrie:stupi sunt destul de populati pentru luna in care ne aflam
daca ii unific risc sa pierd si matca de la stupul cu care il unific?

daca te gandesti la unificare matca o inchizi 2 zile pana se calmeaza apele sau intre ramele cu matca si astea de le bagi pui o diafragma etans cu o gaura la misloc cu sita tot 2-3zile si gata treaba
eu asa as face

o alta metoda probabil mai buna ar fi ca ramele cu matca sa le dau pe mislocul stupului iat cele cu care vin pt unificare sa le impart in doua si sa le pun de o parte si alta in stupul cu matca
adica stup matca 4 rame pe misloc
stup fara matca 2rame cu 2
asez 2rame in stanga 2 in dreapta
mai pulverizez si 4-5 pufuri de cel mai ieftin suc pe rame siii.....zic eu GATAA
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde CATALIN » 19 Feb 2014, 07:37

andrei_d scrie:Transportul albinelor se face numai cu vehicule omologate apicol sau se poate face cu orice tip de vehicul? In legea apiculturii nu am gasit nimic specificat decat faptul ca cele omolate apicol sunt exceptate de la impozit. Imi puteti indica legea care reglemeteaza transportul albinelor? Multumesc!

TRANSPORTUL SE face cu orice tip de masina....cele omologate te scutesc de impozite(cred)e singurul lor avantaj insa p alea le folosesti numai pt stupi

daca pui in balanta mai bine cari cu o masina si ii platesti taxe decat cu una omologata pt stupi
avantajul e ca masina neomologat o mai folosesti si in alte scopuri ;)
CATALIN

Mesajde marysat » 19 Feb 2014, 12:48

multumesc mult pt sfaturi
marysat

Mesajde Baix » 19 Feb 2014, 18:40

Vin si eu cu o intrebare...sau o problema...
Ce cauta oare matca intr-o zi de 19 feb dupa diafragma? Nu am rame sau altceva depozitat acolo.

P.S. Eu nu stiu raspunsul.
Baix

Mesajde FLORINELU » 19 Feb 2014, 18:49

nici eu nu stiu dar daca nu te superi am si eu o intrebare: ce cauti in stup in data de 19 feb. (e totusi iarna) si il bibilesti asa de mult incat vezi si matca dupa diafragma?
am zis fara suparare.
FLORINELU

Mesajde Baix » 19 Feb 2014, 18:53

La noi a fost azi termperatura de primavara(16 grade) si am aruncat o privire in cei care am crezut ca au probleme. Nu m-am inselat si am gasit probleme la 2 dintre ei. Asta era unul dintre ei.
Baix

Mesajde redoo » 20 Feb 2014, 23:43

Salut. Azi am ajuns la albine,dar prognoza nu a fost cum se anunta.maxim 10 grade, nori si ceva vant.nu am deschis stupii desi zburau 5-6 albine la fiecare,dar am vazut pe doi stupi ,pe peretele frontal si pe zcandurica de zbor 7-b pede de diaree....sa ma ingrijore? Restul cutiilor sunt curate
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde CATALIN » 21 Feb 2014, 08:14

nu ai de ce sa-ti faci griji acum.....daca au inceput zborul o sa-si revina
CATALIN

Mesajde redoo » 21 Feb 2014, 19:18

redoo scrie:Salut. Azi am ajuns la albine,dar prognoza nu a fost cum se anunta.maxim 10 grade, nori si ceva vant.nu am deschis stupii desi zburau 5-6 albine la fiecare,dar am vazut pe doi stupi ,pe peretele frontal si pe zcandurica de zbor 7-b pede de diaree....sa ma ingrijore? Restul cutiilor sunt curate

Aseara am scris de pe telefon, acum am si o poza cu petele de caca.
Fişiere ataşate
DSC06285.JPG
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde murarudumitru » 21 Feb 2014, 20:12

redoo scrie:
redoo scrie:Salut. Azi am ajuns la albine,dar prognoza nu a fost cum se anunta.maxim 10 grade, nori si ceva vant.nu am deschis stupii desi zburau 5-6 albine la fiecare,dar am vazut pe doi stupi ,pe peretele frontal si pe zcandurica de zbor 7-b pede de diaree....sa ma ingrijore? Restul cutiilor sunt curate

Aseara am scris de pe telefon, acum am si o poza cu petele de caca.

Vezi ca deschiderea la urdinis e prea mica,mai ales daca ai familie buna, parerea mea
murarudumitru

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Feb 2014, 20:14

eu zic ca nu sunt pete de diaree !!!
pur si simplu albinele se usureaza !!!
parerea mea !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde zahh » 23 Feb 2014, 16:08

Buna ziua,
Am avut parte de o iarna usoara, am un stup pe 5 rame, problema este ca e plin de albina pana si pe diafragma, am dat o tura de Apimel care l-a terminat, intrebarea: Sa le bag rama, unde ? Sa contina si miere?
zahh

Mesajde nae » 23 Feb 2014, 16:48

zahh scrie:Buna ziua,
Am avut parte de o iarna usoara, am un stup pe 5 rame, problema este ca e plin de albina pana si pe diafragma, am dat o tura de Apimel care l-a terminat, intrebarea: Sa le bag rama, unde ? Sa contina si miere?

Prietene, nimeni nu-ti poate da un sfat corect sau mai exact decat familia ta de albine .
Desfaci rama cu rama si vei vedea urmele ghemului = cat puiet si cat au pregatit pt ouat , cum e format ghemul si daca e blocat .
1- ai 4 rame ouate 80% poti baga doua rame din prima .
2- ai ouat pe 2 rame o palma, poti scoate o rama linistit(ideal 2 ) .
3- ai ouat pe 4 rame cat o ceasca de cafea , scoate 2 rame urgent (ideal 3 ,dar nu poti)si muta-l intr-o roinita , nu-l largesti pana nu oua din LEAT in LEAT .
O parere , salut .
nae

Mesajde duma » 23 Feb 2014, 18:34

zahh scrie:Buna ziua,

Salutare ! Strict parerea mea este sa analizezi cat puet ai la ora asta si cum stai cu mancarea in cele 5 rame si in cazul in care stai cam slab .....dupa mine asi scoate o rama goala din cele 5 daca ai si asi baga in locul ei cea cu miere ! Specific .....Eu asa asi face ... Nu asi mari inca cuibul.
P.S.
Sunt curios ce spun cei mai experimentati despre varianta mea !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR