Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Dispozitive apicole

Mesajde Alexandru.Chisinau » 15 Feb 2014, 00:13

Foarte interesant!
Mulțumesc că continuați să poștați invențiile matale. :)

Multă sănătate.

Cu apreciere,
Alexandru
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Re: Dispozitive apicole

Mesajde dicu.ion57 » 15 Feb 2014, 07:18

Domnul Delorin la prima vedere si din descriere asa pare dar dv la-ti si testat si ati vazut ca merge destul de bine ,dar trebuie putina indeminare,si deprindere cu dispozitivul.Nu mi-am propus sa ma laud, s-au dispozitivul nici atit ca a-ti vazut ca nu intentionez sa fac reclama sa vind,dar facind o comparatie,intre insirmatul ...pe genunchi...s-au si cu alte dispozitive cel putin ce am vazut pina acuma ,eu sint foarte multumit de randamentul dat.
Faptul ca stau comod pe scaun ,sirma se ruleaza foarte usor cind insirmez si nu se incurca,dar mai ales ca am posibilitatea ca din aceiasi prindere si aceiasi pozitie ,sa intind si sirmele ,cred ca este un cistig al timpilor intermediari ,intre o operatie si alta,deci nu mai sucesc ramain mina de atitea ori,in plus chinul cu sirma ati vazut care este.

Cu roiul pe cap o sa povestesc tot la o intinlire ,ca este mult de scris ,iar eu ma descurc mai greu.
Pina atunci va doresc toate cele bune.
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 15 Feb 2014, 07:31

Domnule Alexandeu inca mai am destule de postat, dar prefer sa le postez ,la timpul potrivit ,ca sa se poata face legatura intre lucrarile de sezon ,si ce mai am eu de postat.
Va rog SA NU MA CREDETI ca le stiu pe toate .Mi-a placut sa mai fac si altceva decit am vazut si am citit.Uneori am reusit alteori nu ,dar cu siguranta cu ce am reusit mi-am redus mult din munca.Va doresc si dv spor la toate.
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 17 Feb 2014, 18:03

Astazi am pus plantele medicinale la macerat pentru PROTOFIL.
Reteta am luato dupa forum.
O folosesc de mai multi ani si rezultatele sint foarte bune.
Fişiere ataşate
phpGDzmYkAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde Alexandru.Chisinau » 17 Feb 2014, 19:43

dicu.ion57 scrie:Astazi am pus plantele medicinale la macerat pentru PROTOFIL.
Reteta am luato dupa forum.
O folosesc de mai multi ani si rezultatele sint foarte bune.

Foarte frumos. Felicitări! Tocmai îmi făceam planuri să procur protofil în Suceava sau Fălticeni. Dar acum mă gândesc că trebuie și eu să prepar PROTOFIL de unul singur acasă. Văd deja cum reușesc.

Multă sănătate și spor la muncă!
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Mesajde paul » 17 Feb 2014, 20:52

Alexandru.Chisinau scrie: Tocmai îmi făceam planuri să procur protofil în Suceava sau Fălticeni.

:shock: :shock: :shock:
Au mutat ICDA-ul productia in Falticeni si eu n-am aflat ??? :o
Sau o fi vreun distribuitor care vinde la preturi de producator ??? :o
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Alexandru.Chisinau » 17 Feb 2014, 23:59

paul scrie:
Alexandru.Chisinau scrie: Tocmai îmi făceam planuri să procur protofil în Suceava sau Fălticeni.

:shock: :shock: :shock:
Au mutat ICDA-ul productia in Falticeni si eu n-am aflat ??? :o
Sau o fi vreun distribuitor care vinde la preturi de producator ??? :o

Vă salut.
Sincer: nu știu exact, cred că nu dacă matale nu ați auzit nimic. Eu am mâine drum din Chișinău în județul Suceava, or. Fălticeni. Voi vizita mai multe localități din județul Suceava în următoarele zile și mă gândeam că cu siguranță este cel puțin un magazin apicol în Fălticeni sau Suceava (mai cu seamă în or. Suceava). Prin căutătorul google văd că este câte ceva. În Fălticeni am dat doar de o persoană fizică ( I.I.MOCANU I.OVIDIU, FALTICENI, Magazin apicol, 4656 din 12.02.2009 ).
Care e situația în orașul Fălticeni? Sunt magazine apicole în Fălticeni? (Dacă e cazul, scrieți-mi vă rog pe privat)

p.s. Dicu Ion, scuzați că ne-am abătut de la subiectul matale.

Multă sănătate!

Cu apreciere,
Alexandru
Alexandru.Chisinau

Mesajde csaa » 18 Feb 2014, 22:15

Ehe! Cam tarziu. Protofilul meu e deja "limpezit" :D
csaa

Mesajde dicu.ion57 » 19 Feb 2014, 07:40

Domnule Csaa nu m-am grabit sa-l fac pina acuma ca nu am avut nevoie,dar pina incep sa le dau sirop are tot timpul sa se faca.
Asa cum am mai spus eu turtite le bag numai de forta majora ,dar dupa cum se vede anul acesta cred ca sint nevoit sa le bag si ceva proteica.De obicei cind bag turtitele le bag pe la 1 martie ,ca timpul se mai incalzeste ,mai restring stupi si atunci pot vedea si cantitatea care o bag ca nu toti stupi sint la fel.
Eu am mai postat ceva foto cum stimulez eu cu rame cu miere in care este si pastura ,care este mult mai buna dar si mai economica decit turtita ,dar daca nevoia impune din diferite motive bag si turtite .
Domnule Csaa depinde de fiecare zona,vad ca in alte parti deja albinele cara polen,este un lucru foarte bun ,dezvoltarea pleaca devreme ,iar apicultorul este multumit ,ca pina la salcim fam.sint dezvoltate.Eu va doresc toate cele bune.
dicu.ion57

Mesajde csaa » 19 Feb 2014, 08:04

Eh, si eu l-am facut cand am avut timp.
csaa

Mesajde dicu.ion57 » 19 Feb 2014, 18:22

Astazi la Urziceni a fost cald ,albinele au iesit bine la zbor,chiar am vazut citeva cu polen.
Am deschis un stup ,sa vedem cum se prezinta.
La prima vedere pare sa fie bine ,hrana inca mai are,si am vazut si puiet de toate virstele.
Fişiere ataşate
phpyuFXQjAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 19 Feb 2014, 18:30

La stupul care l-am deschis are puiet cum se vede in foto ,pe trei rame din mijloc.
Stimularea care am facuto cu rame puse deasupra a fost de ajutor ,ca a avut si celule cu pastura ,dar dupa ce am vazut puietul cred ca o sa bag o turtita proteica .
Fişiere ataşate
phpf50mILAM.jpg
dicu.ion57

Dispozitive apicole

Mesajde Alexandru.Chisinau » 21 Feb 2014, 22:25

Vă salut!

Da, foarte mult puiet. Familii destul de puternice trebuie să ajungă până la salcâm.
Am nevoie de niște clarități pentru buna dezvoltare a albinelor mele, vă rog dacă e posibil să-mi scrieți:
De ce rama cu miere și polen e mai ieftină decât turta? (eu consideram că e invers).
De ce turte proteice doriți să administrați în continuare ci nu rame cu polen?

Am puțină idee ce răspunsuri puteți să-mi dați, dar totuși nu pot ști sută la sută și nu doresc să ghicesc.

Către Paul:
am fost zilele trecute prin or. Fălticeni, or. Suceava și altele localități din jud. Suceava (Rădășeni, Baia, Sasca Mică...) dar nu am reușit să vizitez mag. apicole. Dar se rezolvă dacă ceva întrebarea aceasta căci mai am drumuri de făcut prin jud. Suceava. Oricum mai am la dispoziție vreo 10 zile până consumă albinele turtele actuale și apoi mi-ași dori să le administrez turte proteice cu protofil (făcut acasă). Mai văd ce fac până la urmă.

Multă sănătate!

Cu apreciere,
Alexandru
Alexandru.Chisinau

Mesajde dicu.ion57 » 22 Feb 2014, 07:27

Te salut si eu Alexandru,si vreau sa-ti raspund la intrebarile tale,dar de la inceput precizez ca asa fac eu ,si nu este o regula pentru toti apicultori ,ci fiecare cum a invatat si cum a constatat ca mrge mai bine in stupina ,dar si in zona respectiva.
Eu asa am invatat ,sa hranesc albinele cu hrana lor ,miere si polen.Nu spun ca turtitele nu sint bune dar le folosesc numai daca reg oua mai devreme ,de ex anul acesta ,si nu am rame destule cu pastura oprite de toamna.Chiar daca toamna in cuib le bag rame cu pastura ,o consuma foarte repede si sint nevoit sa suplimentez ,cu rama pusa deasupra asa cum am aratat.De regula cind string cuibul toamna ,las in cuib rame aproape pline cu mincare si nu mai am treaba pina la inceputul lui martie ,dar sint si ani cind este mai cald ,reg incepe sa oua mai devreme ,creste consumul,si numai atunci viu si suplimentez.
La pret ,la prima vedere asa pare ca zaharul este mai ieftin,dar daca luam in calcul toata manopera si ingredientele cind facem turtita ,ne apropiem ce costul kg de miere.Prefer sa opresc rame pline pina la jumatate chiar si mai mult,ca di npunct de vedere cantitativ depaseste 1kg ,si daca am intorso pe ambele parti echivaleaza cu doua turtite,deci ma scapa de macinat zaharul ,care este o mare problema ,nu mai umblu dupa zahar ,iar calitatea de multe ori este indoilnica,pastrez protofilul pentru stimularea cu sirop daca este nevoie ,iar timpul cu pregatirea turtitei se elimina.Cu turtita se pare ca merge mai repede cind se baga ,dar acelasi lucru este si cu rama.Alexandru te rog sa ma crezi ,ca eu nu am avut stupi morti de foame,practicind ce am spus mai sus.Am retineri la turtitele proteice ,ca in altimul timp au aparut tot felul de premixuri care nu stiu cit de bune sint.Pentru cei care fac turtita cu polen este altceva.Partea digestiva a albinei nu este acomodat si dezvoltat sa prelucreze ce se pune in turtite ,ci este numai o pacaleala pentru ele.
Este bine sa luam in calcul si bolile care se poate dezvolta ,odata cu aceste turtite,si sa ne mai gindim la sistemul imunitar ,daca nu cumva scade cu aceasta hrana.Din cauza lacomiei cu buna stiinta ne creem probleme,ca in loc sa lasam in in plus o rama cu miere,sa o dam la timpul potrivit ,nu peste mult timp incepem si facem calculul la pierderi.
Daca o sa bag turtita atunci o sa prezint toate ingredientele care le pun.
Alexandru tu faci ce crezi ca ti se potriveste,si ce ai la indemina,in nici un caz sa nu lasi stupi fara mincare indiferent ce bagi.Mai discutam pe privat.
dicu.ion57

Mesajde Bambucha » 22 Feb 2014, 09:04

dicu.ion57 scrie:... sa ne mai gindim la sistemul imunitar ,daca nu cumva scade cu aceasta hrana.

Domnule, exact asa gandesc si eu! Nimic nu va substitui polenul natural, este exact ca si diferenta dintre laptele de mama si laptele praf.
Buy E.U.
Bambucha

Hrănirea artificială

Mesajde Alexandru.Chisinau » 22 Feb 2014, 11:17

Vă salut

Mulțumesc mult de un răspuns atât de coerent. Sunt un apicultor începător și știți cum: mai bine mă smeresc și întreb de câteva ori decât să mă mândresc și să mă trezesc cu pierderi. Am înțeles acum strategia matale. Doresc și eu să mă perfecționez cu încetul în apicultură. Deocamdată am administrat doar turte energetice (1/1 din miere poliflor și zahăr pudră) și proteice dar de fiecare dată le-am pregătit bine (cu rezerve bune) de iarnă și nădăjduiam să nu le mai administrez nimic până în primăvară. Dar totuși văd că este binevenită hrana de rezervă și stimulările cu tratamente (dacă e cazul).

Gândindu-mă la ce e mai potrivit: păstura, polenul sau polenul artificial, pentru mine mi-am făcut următoarea concluzie: toate își au timpul și vremea lor.

Multă sănătate și spor la muncă!
Alexandru.Chisinau

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE