Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde duma » 22 Feb 2014, 22:41

proapis13 scrie:Eu am stupii vopsiti doar in doua culori,verde si galben la fel si caturile :!:
viewtopic.php?f=15&t=3042&start=816#p160449

Frumos !!!!! dar ce spui de cum m-am gandit , podisoarele si capacele le fac toate albe dar corpurile si magaziile , eu am 10 duar nu .......jde ca tine si inca imi permit sa iau pe culori cate 1 kg din fiecare nuanta .....galben , albastru , vede deschis , si poate portocaliu . s-au alta culoare .....pe baza de apa .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 22 Feb 2014, 22:44

ves.lucian.zabrani scrie:daca vrei sa te joci cu culorile , eu zic sa o faci doar pe fetele stupilor !!!
pe celelalte fete , ce ai si cum poti !!!
si capacele sus NEAPARAT ALBE !!!
nu se incalzesc asa de tare !!!
:P :P :P

mmmmmmmmda mi-ai dat de gandit si la varianta ta ....pe fata . Ori si cum nu imi bat joc duar pe baza de apa folosesc vopsea de tifel , c-am scumpa 4,3 euro ....4 euro litru !!!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 22 Feb 2014, 23:11

Ooo, marfa noua la cooperativa :lol: Sa le folosesti sanatos. Si sa le imprumuti si celor ce vor avea nevoie vreodata :mrgreen: Ma, cu vopsitul merg pe mana lui nea Marian, doua culori sunt destul (zic eu). Si ai grija la nuantele galben, portocaliu, bej etc., albina nu face aceste diferente. Stii ce mi-a trecut mie prin cap acuma? Fetele vopsite in doua culori, restul dat din belsug cu ulei de in. Eu cred ca asa am sa procedez pe viitor. Acuma te-am incurcat cu atatea idei primite, vezi tu cum o scoti...numa negre sa nu le faci :lol: A, mi-am adus aminte despre alb. Zicea nea Marian pe-un alt topic, e o musca ce trage la culoarea alba, senotainia. Debila asta paraziteaza albinele cu larvele lor. Deci, pentru mine, albul iasa din calcul. Na, spor la treaba, frate, ai ce lucra o vreme :)
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde duma » 22 Feb 2014, 23:36

[quote="liviutzbogos"]Ooo, marfa noua la cooperativa :lol: Sa le folosesti sanatos. Si sa le imprumuti si celor ce vor avea nevoie vreodata :mrgreen: Ma, cu vopsitul merg pe mana lui nea Marian, doua culori sunt destul (zic eu). Si ai grija la nuantele galben, portocaliu, bej etc., albina nu face aceste diferente. Stii ce mi-a trecut mie prin cap acuma? Fetele vopsite in doua culori, restul dat din belsug cu ulei de in. Eu cred ca asa am sa procedez pe viitor. Acuma te-am incurcat cu atatea idei primite, vezi tu cum o scoti...numa negre sa nu le faci A, mi-am adus aminte despre alb. Zicea nea Marian pe-un alt topic, e o musca ce trage la culoarea alba, senotainia. Debila asta paraziteaza albinele cu larvele lor. Deci, pentru mine, albul iasa din calcul. Na, spor la treaba, frate, ai ce lucra o vreme
M-ai omorat ! .............stau si ma gandesc ! pai daca galben nu , bej nu , negru nu , portocaliu nu , rosu nu , ce imi m-ai ramane ... :lol: glumesc ! ......... m-ai am o varianta ca si orientativa duar ..... fac toate o culoare si duar urdinisul il vopsesc alta culoare ..... apropo ...... multam fain de culori !
Cat despre alb sunt profunt pus pe gandurii am care le fac toate albe deoarece vara sa nu traga caldura ....... ce sa spun despre musca fantoma !!! vroiam podisoarele si capacele sa le fac albe !!!
P.S. asta cu imprumutatul nu se pune in discutie .....tu sti cu cine stai de vorba :lol: ;)
Fişiere ataşate
rsz_img-20140221-02415.jpg
duma

Mesajde liviutzbogos » 23 Feb 2014, 00:21

Mah, si eu m-am gandit la varianta asta, doar urdinisul vopsit. Sa dau lada doar cu ulei de in si urdinisul sa il vopsesc. Dar nu stiu cum e la orientarea albinelor...
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde stuparul2011 » 23 Feb 2014, 00:28

buna seara,
daca faci forme geometrice, triunghi, patrat nu este problema de culoare.
pritnre altele albinele pot face diferenta intre aceste forme
numai bine
stuparul2011

Mesajde proapis13 » 23 Feb 2014, 00:46

Poti sa-i faci pe toti aceeasi culoare,cu X-uri,Y-uri,albina pe unde iese tot pe acolo intra :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde duma » 23 Feb 2014, 00:57

stuparul2011 scrie:buna seara,
daca faci forme geometrice, triunghi, patrat nu este problema de culoare.
pritnre altele albinele pot face diferenta intre aceste forme
numai bine

Salutare ! Am vazut la un "coleg" de pe forumvarianta de care spui cu formele geometrice ....nu arata rau ! Multumesc !
duma

Mesajde duma » 23 Feb 2014, 00:59

proapis13 scrie:Poti sa-i faci pe toti aceeasi culoare,cu X-uri,Y-uri,albina pe unde iese tot pe acolo intra :!:

Am sa incerc sa nu le fac curcubeu si sa imi aleg niste culori care sa imi reprezinte stupina ! ;)
duma

Mesajde duma » 23 Feb 2014, 01:03

liviutzbogos scrie:Mah, si eu m-am gandit la varianta asta, doar urdinisul vopsit. Sa dau lada doar cu ulei de in si urdinisul sa il vopsesc. Dar nu stiu cum e la orientarea albinelor...

Duar cu ulei nu stiu in timp ce se intampla decat sa se inegreasca ? Si cand acel ulei de in intra intr-un totul in lemn ????? Poate un bait special de lemn care sa ramana cat mai natur ! Vopseaua are si rolul ei totusi , apa , razele solare , atragerea s-au respingerea cauldurii ....cred ca cel mai bine ar fi sa vorbesti cu un tamplar ce face terase , banci etc care stau in natura fara scuteala !
duma

Mesajde joohny » 23 Feb 2014, 09:16

Va salut.Duma daca iti mai ramine vre-o cutie goala apeleaza la colegi,printre care sa ma numar si eu..Eu chiar am nevoie de citeva cutii in aceasta primavara(sper).Poate sa fie si fara caturi,eu o sa fiu multumit. :D .Sanatate.
joohny

Mesajde duma » 23 Feb 2014, 13:05

joohny scrie:Va salut.Duma daca iti mai ramine vre-o cutie goala apeleaza la colegi,printre care sa ma numar si eu..Eu chiar am nevoie de citeva cutii in aceasta primavara(sper).Poate sa fie si fara caturi,eu o sa fiu multumit. :D .Sanatate.

Salutare ! Pana platesti curieratul iesi mai scump decat sa iti cumperi "loco" o lada .....daca erai in zona ne combinam ......iaca daca tu aveai mai multe albine decat lazi , eu iti dadeam o lada tu un roi si echilibram balanta sa nu ramana pe afara nici una ! :lol: :lol:
duma

Mesajde samuellazea » 24 Feb 2014, 12:36

Salutare Duma,

Uite ceva interesant ;) Sa imi spui ce parere ai

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde duma » 24 Feb 2014, 18:12

samuellazea scrie:Salutare Duma,

Uite ceva interesant ;) Sa imi spui ce parere ai

Toate cele bune,
Sami

Sami .....m-au rugat nemti sa raman la ei ca imi dau tot ce trebuie sa devin de-al lor si eu ..... batman , batman :lol: si in orasul Donaueschingen ..... la ce peisaje si zone melifere au ca imi vine sa imi bag unghia in gat acum cand ma uit la videoclipul trimis de tine !!!!!!
duma

Mesajde duma » 24 Feb 2014, 18:18

Noutati in inventarul apicol :D
Fişiere ataşate
rsz_img-20140224-02472.jpg
Au sosit colectoarele de polen
duma

Mesajde duma » 24 Feb 2014, 18:22

99,9 Arata ca si in pozele vazute ....recunosc ca am avut emotii la deschiderea coletului dar acum rasuflu linistit si foarte multumit de ceea ce am primit , recunosc ca gratia activa si cea de jos nu sunt asa de finisate ca si ale mele cumparate din alta parte ;) Dar per asamblu 99,9 multumit !!! daca cineva vrea am sa transmit informatii utile de a lua legatura cu nenea care mi le-a facut !
Fişiere ataşate
rsz_img-20140224-02467.jpg
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?