zahh scrie: Mai astept raspunsuri.
zahh scrie:Buna ziua,
Am avut parte de o iarna usoara, am un stup pe 5 rame, problema este ca e plin de albina pana si pe diafragma, am dat o tura de Apimel care l-a terminat, intrebarea: Sa le bag rama, unde ? Sa contina si miere?
zahh scrie:Multumesc, cred ca in mare parte ai dreptate, e cam devreme sa largesc cuibul acuma. O sa ma uit dupa ce ai zis tu si o sa vad ce fac. Mai astept raspunsuri.
Am avut parte de o iarna usoara, am un stup pe 5 rame, problema este ca e plin de albina pana si pe diafragma, am dat o tura de Apimel care l-a terminat, intrebarea: Sa le bag rama, unde ? Sa contina si miere?
zahh scrie:Multumesc. OFFTOPIC.
joohny scrie:zahh scrie:Buna ziua,
Va salut.Parerea mea este ca nu tr. sa mai bagi nici-o rama la ouat.Daca au mincat turta mai pune inca una.Largirea o faci dupa ce au mincat-o si pe aceasta iar intre timp posibil sa se mai incalzeasca si timpul dupa care pui 1-2 rame functie de cita albina ai in stup.Pt. a largi cuibul acum in aceasta perioade cred ca stupul trebuie sa arate ca un butoi plin cu albine.Sanatate.
nae scrie:zahh scrie:Multumesc. OFFTOPIC.
Ma ucizi cu zambiliciul rusinos , de ce-l folosesti?,ce vrei sa transmiti ?
priest scrie:Seara buna!
Am si eu o intrebare legata de stimulare, hranire: pot fac e stimularea (primavara) si hranirea cu rame cu miere? Ar inlocui cu succes siropul? Daca da, cum sa procedez? Multumesc anticipat!
priest scrie:Da! Interesant. Nu cade mierea? Sau dedesubt e tot capacita?
yulian scrie:Am si eu o intrebare. Am pus o turta cu miere cristalizata la stupi saptamana trecuta. Podisorul este dotat cu hranitor din plastic dar este facut in asa fel incat daca bag o turta, trebuie sa il intorc invers pentru ca altfel nu il mai pot inchide si ramane un spatiu mare approximativ 3 degete - stupul este facut de cei de la Teclem. Ieri cand m-am dus erau claie peste gramada de albine in podisor - cum at veni deasupra ramelor. Este vreo problema daca il las asa sau sa fac cumva sa il invart la loc si sa incerc sa dau hrana in hranitorul din plastic?
Multumesc.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 30 vizitatori