Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde zahh » 23 Feb 2014, 18:45

Multumesc, cred ca in mare parte ai dreptate, e cam devreme sa largesc cuibul acuma. O sa ma uit dupa ce ai zis tu si o sa vad ce fac. Mai astept raspunsuri. :oops:
zahh

Mesajde nae » 23 Feb 2014, 18:57

zahh scrie: Mai astept raspunsuri. :oops:

Adica !?, ce vrea sa spuna zambiliciul ?
nae

Mesajde albina salbatica » 23 Feb 2014, 20:33

zahh scrie:Buna ziua,
Am avut parte de o iarna usoara, am un stup pe 5 rame, problema este ca e plin de albina pana si pe diafragma, am dat o tura de Apimel care l-a terminat, intrebarea: Sa le bag rama, unde ? Sa contina si miere?

Daca vremea permite, scoate-le o rama, mai pune o turta, impacheteaza-l bine si cam atat. In nici un caz nu largi cuibul!
albina salbatica

Mesajde Florin Dobre » 23 Feb 2014, 23:49

zahh scrie:Multumesc, cred ca in mare parte ai dreptate, e cam devreme sa largesc cuibul acuma. O sa ma uit dupa ce ai zis tu si o sa vad ce fac. Mai astept raspunsuri. :oops:

Nu astepta raspunsuri care sa-ti convina. E greu de procesat ca incepator treaba asta cu restrangerea cuibului. Ca nah, vrem sa parem si noi buni...am stupii pe 7-8 rame; ce tare sunt 8-) . Dar ne furam singuri caciula...stupul pare pe 8 rame si practic e pe 5-6. Minus avantajele unui cuib restrans in perioada asta. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde vlad » 24 Feb 2014, 07:23

Am avut parte de o iarna usoara, am un stup pe 5 rame, problema este ca e plin de albina pana si pe diafragma, am dat o tura de Apimel care l-a terminat, intrebarea: Sa le bag rama, unde ? Sa contina si miere?

sparge cuibul sau largeste cu doua rame staga -dreapta !!!!!! :D
lasa-le frate sa stea si calare una peste alta . cu cat sunt mai inghesuite acum cu atat matca va oua pe o suprafata mai mare . nu astepta raspunsuri favorabile ( iti spunea si cineva mai inainte ) crezand ca daca ai 6 rame matca va depune mai multe oua ; adunate, suprafetele cu puiet , vor fi mai mici dacat daca-l lasi asa . in plus exista riscul ca la un val de frig ghemul sa ti se stranga si sa-ti lase puiet neacoperit .... si uite asa bagi boala in stupi .
vlad

Mesajde zahh » 24 Feb 2014, 13:19

Multumesc. OFFTOPIC. :oops:
zahh

Mesajde joohny » 24 Feb 2014, 14:52

Va salut.Parerea mea este ca nu tr. sa mai bagi nici-o rama la ouat.Daca au mincat turta mai pune inca una.Largirea o faci dupa ce au mincat-o si pe aceasta iar intre timp posibil sa se mai incalzeasca si timpul dupa care pui 1-2 rame functie de cita albina ai in stup.Pt. a largi cuibul acum in aceasta perioade cred ca stupul trebuie sa arate ca un butoi plin cu albine.Sanatate.
joohny

Mesajde nae » 24 Feb 2014, 22:20

zahh scrie:Multumesc. OFFTOPIC. :oops:

Ma ucizi cu zambiliciul rusinos , de ce-l folosesti?,ce vrei sa transmiti ? :shock:
nae

Mesajde zahh » 25 Feb 2014, 18:45

joohny scrie:

Va salut.Parerea mea este ca nu tr. sa mai bagi nici-o rama la ouat.Daca au mincat turta mai pune inca una.Largirea o faci dupa ce au mincat-o si pe aceasta iar intre timp posibil sa se mai incalzeasca si timpul dupa care pui 1-2 rame functie de cita albina ai in stup.Pt. a largi cuibul acum in aceasta perioade cred ca stupul trebuie sa arate ca un butoi plin cu albine.Sanatate.

Ai dreptate, cred ca am inteles. Multumesc. :)
zahh

Mesajde zahh » 25 Feb 2014, 18:49

nae scrie:
zahh scrie:Multumesc. OFFTOPIC. :oops:

Ma ucizi cu zambiliciul rusinos , de ce-l folosesti?,ce vrei sa transmiti ? :shock:

Dupa ce am primit raspunsurile si am inteles ce trebuie sa fac, mi s-a parut cam banala intrebarea mea si m-am rusinat... De asta l-am pus. :D
zahh

Mesajde priest » 26 Feb 2014, 22:07

Seara buna!
Am si eu o intrebare legata de stimulare, hranire: pot fac e stimularea (primavara) si hranirea cu rame cu miere? Ar inlocui cu succes siropul? Daca da, cum sa procedez? Multumesc anticipat!
priest

Mesajde proapis13 » 26 Feb 2014, 22:48

priest scrie:Seara buna!
Am si eu o intrebare legata de stimulare, hranire: pot fac e stimularea (primavara) si hranirea cu rame cu miere? Ar inlocui cu succes siropul? Daca da, cum sa procedez? Multumesc anticipat!

Ca in imaginea de la adresa de mai jos,ce zici e bine ???
viewtopic.php?f=4&t=624&start=2704#p183461
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde priest » 26 Feb 2014, 23:02

Da! Interesant. Nu cade mierea? Sau dedesubt e tot capacita?
priest

Mesajde yulian » 27 Feb 2014, 10:05

Am si eu o intrebare. Am pus o turta cu miere cristalizata la stupi saptamana trecuta. Podisorul este dotat cu hranitor din plastic dar este facut in asa fel incat daca bag o turta, trebuie sa il intorc invers pentru ca altfel nu il mai pot inchide si ramane un spatiu mare approximativ 3 degete - stupul este facut de cei de la Teclem. Ieri cand m-am dus erau claie peste gramada de albine in podisor - cum at veni deasupra ramelor. Este vreo problema daca il las asa sau sa fac cumva sa il invart la loc si sa incerc sa dau hrana in hranitorul din plastic?
Multumesc.
yulian

Mesajde cobi » 27 Feb 2014, 10:11

priest scrie:Da! Interesant. Nu cade mierea? Sau dedesubt e tot capacita?

Mierea trebuie sa fie capacita, iar rama sa nu fie cu fagure de culoare inchisa ca oua regina; cel putin, asa s-a intamplat la mine :)
cobi

Mesajde cobi » 27 Feb 2014, 10:17

yulian scrie:Am si eu o intrebare. Am pus o turta cu miere cristalizata la stupi saptamana trecuta. Podisorul este dotat cu hranitor din plastic dar este facut in asa fel incat daca bag o turta, trebuie sa il intorc invers pentru ca altfel nu il mai pot inchide si ramane un spatiu mare approximativ 3 degete - stupul este facut de cei de la Teclem. Ieri cand m-am dus erau claie peste gramada de albine in podisor - cum at veni deasupra ramelor. Este vreo problema daca il las asa sau sa fac cumva sa il invart la loc si sa incerc sa dau hrana in hranitorul din plastic?
Multumesc.

Poti folosi turte de latime 1 cm si va intra... sau varianta ta, pe care am folosit-o si nu s-a intamplat nimic; te sfatuiesc totusi, sa pui un material textil pe suprafata ramelor, peste turta si apoi hranitorul-podisor intors. Cred ca ai prins ideea. :)
cobi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR