gica.mosu scrie:Pt Albinel...Pt ca shtii de ce fac, ce ...fac...Spunem te rog fff mult -CE SE ANTAMPLA AN GHEM DUPA ANTOARCEREA CUIBULUI

..Daca shtii,ansemna ca esti tareee omule="BENGOS"

......Personal cred ca' doar nepotul meu va afla ci sa' cum sta trbili pacolo(an cuib)... ...Va doresc o seara buuuna la...TOOOOTI!!!!
Seara buna Bengosule !! Seara buna tuturor..!!
am tot spus de ani de atatea ori in postarile mele ,fara sa vad sau sa citesc undeva ..si pot fi citite ..vad ca doar de unii s-a lipit cateceva..
ma deranjaza faptul ca cei ce au inteles ..nu spun explicit ..ce si cum stau lucrurile..
sa trecem la fapte ..urasc tastatura ..
-cat mai timpuriu in cazul meu la jumatatea lunii ianuarie 2014 ,am restrans cuiburile in chinga (termenul imi apartine)..vad ca-i foarte uzitat si ma bucura faptul..srangere in chinga..in opinia mea inseamna..reducerea cuibuluiin asemenea hal..incat .."cel putin o rama cu albina sa-mi ramana dupa diafragma foarte sparta" pe o rama cu miere din belsug..
-nu m-am temut deloc de temperaturile de 7-9 grade celsius..pentru ca puietul ce exista la vremea respectiva ..ce-i drept foarte putin ...l-am eliminat fara drept de apel..
-am intors fagurii..metoda inventata de mine..poate au facut-o si altii inaintea mea ..dar nu am cunostinta ..de ei
-pentru ca aducerea hranei in locul puietului nu inseamna neaparat asigurarea hranei necesare continuarii sfarsitului de iarna ..ci..cel mai important lucru..este stimularea famililor de a-si elibera spatiul destinat viitoarei ponte(la peretele frontal al stupului) ,stimularea matcilor si nu in ultimul rand ..asigurarea hranei necesare..pe principiul "hrana la timpul potrivit si loc potrivit..
-impachetarea termica corezpunzatoare ..in caz de temperaturi foarte scazute puietul sa nu fie absolut deloc afectat..
...nu am avut nici o pierdere ...o matca cazuta la o familie foarte puternica ..albina recuperata ..si o alta matca prinsa intre spetezele laterale ..si in cazul asta ..albina am recuperat-o..ghinion..
-umiditate aproape inexistenta ..iernare ?? ..cu siguranta cea mai reusita din experienta mea ..familii si puiet ..in momentul asta ..am toate motivele sa fiu fericit..
-Dumnezeu sa va ajute tuturor !!
-