o substanţă care alarmează albinele, cu rol de apărare, ca şi compusul
produs de glanda acului, însă este mult mai puţin activ ca acesta.'' - spune cartea
De ce intra hoatza??hoatele si apoi armata ?normal nu ar trebui
salve
Bambucha scrie:Hoata care vine la furat n-are cu ce sa mituiasca pe doamna paznic, deoarece vine cu gusa goala.
Alta e problema daca este lasata sa intre, si aici apare intrebarea daca familia respectiva mai este un tot unitar in jurul matcii, daca nu cumva feromonii respectivei s-au cam "stins".
Ioan Guist scrie:Alta.
De ce si cum e posibil ca dintr-un stup bun sa iese o albina cu sarsanaua plina?? Ca o intrat...nu zice nimeni.Se mai intampla.Iuteala de aripa si nebagarea de seama.Dar cum sa mai si iesi cu gusa ca hamstarul si sa nu te vada nimeni??
Bee Happy scrie:S-a pomenit de extractie fara cules.
Anul acesta, erau doua stupine la zmeura. Zmeura se gatase, iar zburatoare nu inflorise inca.
Distanta intre stupine, 70m. Ne-am nimerit sa extragem amandoi in aceiasi zi.
Eu extrageam in aer liber, la 10 m de stupi, iar el incarca ramele intr-o camioneta inchisa si mergea sa le extraga la 500 de m.
La mine, la centrifuga si lazile deschise, nu veneau nici albinele mele, nici ale lui. In shimb in jurul platformei lui era jale. Avea 25 de stupi pe platforma, pe care i-a extras in doua reprize. A trebuit sa se opreasca din cauza atacului albinelor.
Eu aveam o masca, iar el avea combinezonul si manusile punctate cu ace.
Cand l-am intrebat, de ce sunt asa rele, mi-a spus: ''Eu am albine salbatice''
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori