dorindafi scrie:noaptea, pai ziua nu se vede ?
eu siropul il dau seara shi dimineatza
Albinel scrie:
-am intors fagurii..metoda inventata de mine..poate au facut-o si altii inaintea mea ..dar nu am cunostinta ..de ei
-
alt stupar scrie:Albinel scrie:
-am intors fagurii..metoda inventata de mine..poate au facut-o si altii inaintea mea ..dar nu am cunostinta ..de ei
-
Albinel, am o interes sa patentez ceva ori sa=mi atribui "descoperiri"
Totusi... de dragul evidentei... era prin 2008![]()
http://stuparitul.3xforum.ro/viewtopic.php?id=1838
Albinel scrie:-am intors fagurii..metoda inventata de mine..poate au facut-o si altii inaintea mea ..dar nu am cunostinta ..de ei
-pentru ca aducerea hranei in locul puietului nu inseamna neaparat asigurarea hranei necesare continuarii sfarsitului de iarna ..ci..cel mai important lucru..este stimularea famililor de a-si elibera spatiul destinat viitoarei ponte(la peretele frontal al stupului) ,stimularea matcilor si nu in ultimul rand ..
pab scrie:Cum fac eu: in oct, la ultimul control, intorc ramele de cuib, mai putin prima si ultima care sunt tabla de miere, astfel incat invariabil ghemul sa se formeze in spate.
proapis13 scrie:Ai dreptate ca mierea mai bine ii sta deasupra cuibului cand stimulezi
In toate filmuletele puse de sirbi despre iernare, fam pe 4 intervale iasa linistit in primavara daca ii pui deasupra o rama cu miere
dorindafi scrie:era piatra afara dar nu ai luat in calcul temperatura de deasupra cuibului
paul scrie:pab scrie:Cum fac eu: in oct, la ultimul control, intorc ramele de cuib, mai putin prima si ultima care sunt tabla de miere, astfel incat invariabil ghemul sa se formeze in spate.
Uite ... mie asta mi se pare "smecherie"!!! Adica o treaba ... logica !
Am si eu doi care si-au format ghemul in spate de la sfarsitul toamnei ! Pana-n prezent sunt bine merci !
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 52 vizitatori