joohny scrie:[quote="BogdanU200 g ceea ce reprezinta 4,4%
Florin Dobre scrie:Anul asta am facut pentru prima data turta cu inlocuitori de polen(drojdie de bere si lapte praf). Concentratia de proteina a turtei a fost cca. 5 %. Cartea spune ca se incepe cu 5 % si se continua cu 10 si 15 % pe masura ce turta e consumata. Cand apare polenul proaspat in stup, turta va deveni neinteresanta.
Sigur e ca le-a placut...acum cateva zile era consumata intre 50-75 %. Ramane de vazut diferenta in dezvoltare fata de anul trecut cand nu le-am dat cozonac.
Am descris realizarea turtei pe pagina mea. E prima incercare, nu am experienta in turte. Dar ca idee, poti baga un ochi.
BogdanU scrie:
La urmatoarea turta o sa cresc concentratia la 10 % proteina sa vedem daca o ia !
cantemir scrie:BogdanU scrie:
La urmatoarea turta o sa cresc concentratia la 10 % proteina sa vedem daca o ia !
Am memoria scurta si d-aia imi plac lucrurile simple!
Varianta prescurtata a unei intregi filozofii:
- 5% PB in turtele de primavara ( 4,44{4}% in cazul retetei tale e numa bine),
- 10%PB (si chiar mai mult) in siroapele de toamna, pentru formarea corpului gras la albinele ce vor ierna. Iar alea 10% nu doar din drojdie.
Nu e o regula batuta-n cuie: difera de la an la an, de la zona la zona si de la o unitate biologica la alta!
cantemir scrie:Incerc sa dau eu cu bata-n balta!
Avand in vedere ca polenul contine intre 7-30% substante proteice, cred ca amestecul tau poate avea orice valoare intre 2,1-9%.
Daca gresesc, da cu cartea dupa pinguin!
BogdanU scrie:Si daca se mai ia in calcul si cantitatea de polen din miere cat avem ... ?
Nenea P13 ia las-o pasta cu incepatorii si spuneti-ne e bai cu reteta aia cu drojdia sau nu ? Ca eu, ca tot incepatoru' am facut-o cu incredere siiii ... pace !
Rzvan Filip scrie:Buna ziua.Ma numesc Razvan.sunt un incepator.Am privit pe tatal meu care a avut si el familii cum mai lucra la ele,dar vreau sa ma apuc eu in ale apiculturii.de curand mi-am luat 2 lazi de albine dadant 1/1 cu cat 1/2 rame....am luat absolut toate necesare in ale apiculturii de incepator.Ce vreau sa va intreb.am discutat cu o cunostinta de la care sa cumpar material biologic.El spunea ca dupa salcam imi va vinde roi de albine pe minim 5 rame(asta a fost exprimarea lui si pot fi pe max 6).Pana in septembrie ajung cu roiul pe 10-11 rame daca le duc si la pastoral,rapita (cea semanata primavara), floarea soarelui,tei nu am momentan unde,dar sunt in cautare si binenteles stimulate cu sirop si miere intre culesuri.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori