p.s. Nu-i musai sa le dai biscuiti.
nae scrie:Nu sunt carcotas ,cum as prepara acest stup :
-ramele fara puiet descapacite dupa diafragma ,
-ramele cu puiet descapacite (atentie la matca ),
proapis13 scrie:nae scrie:Nu sunt carcotas ,cum as prepara acest stup :
Am inteles de ce ramele fara puiet sunt descapacite si date dupa diafragma
NU inteleg DE CE se descapacesc si ramele cu puiet![]()
nae scrie:proapis13 scrie:nae scrie:Nu sunt carcotas ,cum as prepara acest stup :
Am inteles de ce ramele fara puiet sunt descapacite si date dupa diafragma
NU inteleg DE CE se descapacesc si ramele cu puiet![]()
Am gandit bine si scris prost/incomplet _____ mierea de pe ramele cu puiet descapacita nu puietul .
proapis13 scrie:Repet intrebarea,DE CE descapacesti mierea de pe ramele cu puiet![]()
E o intrebare fireasca ce poate veni de ;a un incepator....
Dr.Faith scrie:Ete, ...
va rog, dati-mi rapsunsuri pertinente.
Dr.Faith scrie:Ete, se pare ca pot sa pun si aici intrebarea mea. Vad ca se invoca acelasi lucru:descapacire coronitelor de pe ramele care foemaeaza cuibul.
Vreau sa - mi raspunda la acesta intrebare doar persoanele care practica apicultura de zeci de ani, nu tot romanul care isi inchipuie ca daca a parcurs 3 carti invechite de apicultura romana si si-a benoclat ochii pe forumurile romanesti, este profesor....
Am gasit in cateva surse, printre care si pe acest forum o metoda care inca ma intriga si nu sunt hotarat daca sa o aplic sau nu.
Este vorba de descapacirea coronitelor ramelor care se afla in cuib. In acest moment, cuiburile ocupa 3-4-5rame, iar puietul este dispus pe 1/2 din partea ramei dinspre urdinis ( pat rece ). Am identificat surse care afirma ca descapacirea agresiva a acelor coronite ar mobiliza albina la o ponta mai mare.
Este oare asa? Chiar ponteaza regina mai mult in astfel de conditii? Oare, familia in ancestrala ei experienta de-a lungul evolutiei nu stie cand e cazul sa maresca ritmul de pontare? Oare ponteaza regina mai incet pentru ca nu reusesc albinele sa descapaceasca la timp pentru ea?Oare nu ponteaza regina in functie de numarul de indivizi capabili sa incalzeasca sa igienizeze sa intretina colonia?
Daca am 300 de stupi, cum sa fac asa ceva? este vorba de sute de ore de lucru. Nu am gasit niciunde un studiu de acest gen. Nici un fel de studiu nu prezinta acesta descoperire. CAti din voi faceti acest lucru? Cati din voi descapaciti coronitele din cuibul familiei? Sau mai bine de atat:cati din voi interveniti asa de agresiv in intimitatea familiei?
va rog, dati-mi rapsunsuri pertinente. cei care aveti cunostinte. Pe forumul acesta am gasit metoda trioletului expusa, insa este lasata nedezbatuta....
popik50 scrie:mai bine incerc o unificare ?
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori