teinegru64 scrie:Am avut doi ucenici ....care mi-au ascuns ca sunt alergici la intepaturi.Unul a facut un tratament de vreo 30 de milioane(acum vreo 12 ani) si fara frica a intrat in stupina la bustul gol...dupa prima intepatura ...la spital.Celalant, mai subtire financiar....dupa vreo trei vizite (dramatice) la medicul de familie a scapat de alergie.De primul nu mai stiu nimic ...al doilea ...sunt mandru de el. Acum imi da lectii...de apicultura.
redoo scrie:de principiu,dupa intepaturi sa nu faci baii/dusuri fierbinti.Am luat anul trecut o familie de albine dintr-un cos de fum si la cat de plin de funingine eram am zis ca nu am nimic,chiar daca luasem 40-50 de intepaturi. Dupa ce am intrat in baie am simtit cum mai am putin si ma preling pe scurgere. Am iesit si am bagat o tuica
gigibecalul scrie:Bogdan...ai avut dificultăți de respirație sau doar a apărut urticaria? Ți-ai simțit căile respiratorii umflate? Ai avut senzație de mâncărime a pielii? Senzația de mâncărime a fost puternică? Ai fost la Urgențe? Ai rămas acolo câteva ore pentru monitorizare?
TDI scrie:Nu eşti alergic la modul grav(o înţepătură şi la urgenţe). Un costum care să fie etanş la înţepături cred că pleacă de la 200 euro şi nu am văzut pe la magazinele din România. Mult succes!
gigibecalul scrie:Eu îmi aplic albine pe spate de fiecare dată când am ocazia( de principiu când deschid stupii și se întâmplă să rănesc câte una - știind că și-așa o să moară, o pun să mă înțepe). Până acum am nu am depășit 5 înțepături într-o zi. Se pare că nu sunt alergic (cel puțin nu la numărul ăsta).
modigliani scrie:TDI scrie:Abricht , ......Chiar te rog, daca-i gasesti etimologia impartaseste-mi-o si mie .
Etimologic vorbind , e simplu .
modigliani scrie:Bai Bizdrime , io cre' ca daca postezi prin stupina banane cu mustata scapi neintepat , mah !
Pune si tu una colo , alta dincolo , etc . Vei crea o diversiune fabuloasa , numa' buna de zapacit albinele ......
( si-asa te-ntrebai daca mai traiesc .... Traiesc , mah ! Dupa legile mele , inspre groaza si disperarea multora de p-acilea !Oricum , pe tine te iubesc ! )
App , data viitoare cand mai vopsesti ceva - stupi sau suporti - treci macar la trafalete cu rola de velur . Vei avea un randament cu fo 900 % mai ridicat decat la "bidinea" .
Daca ai nelamuriri suna-ma . Te invat de bine .
BeesDream scrie:..... la urmatoarea transa de stupi voi folosi compresor cu pistol de vopsit.
modigliani scrie:La asta adauga si diluantul in exces necesar spalarii pistolului la finele operatiunii . Costa si-ala !![]()
Dar , in fine , treaba ta , daca tu vrei ca stupii tai sa arate a capota de masina te priveste ....... N-ai decat ca albinelor sa le pui si eleroane si balize de semnalizare necesare unei aterizari lipsite de evenimente neplacute ........
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori