Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pasiune invincibila

Mesajde redoo » 18 Mar 2014, 20:24

de principiu,dupa intepaturi sa nu faci baii/dusuri fierbinti.Am luat anul trecut o familie de albine dintr-un cos de fum si la cat de plin de funingine eram am zis ca nu am nimic,chiar daca luasem 40-50 de intepaturi. Dupa ce am intrat in baie am simtit cum mai am putin si ma preling pe scurgere. Am iesit si am bagat o tuica
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde BeesDream » 18 Mar 2014, 21:27

teinegru64 scrie:Am avut doi ucenici ....care mi-au ascuns ca sunt alergici la intepaturi.Unul a facut un tratament de vreo 30 de milioane(acum vreo 12 ani) si fara frica a intrat in stupina la bustul gol...dupa prima intepatura ...la spital.Celalant, mai subtire financiar....dupa vreo trei vizite (dramatice) la medicul de familie a scapat de alergie.De primul nu mai stiu nimic ...al doilea ...sunt mandru de el. Acum imi da lectii...de apicultura.

ca al doilea o sa fiu si eu :D Nu conteaza de cate ori voi avea nevoie de doctor ca de renuntat tot nu renunt. :)
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde BeesDream » 18 Mar 2014, 21:28

redoo scrie:de principiu,dupa intepaturi sa nu faci baii/dusuri fierbinti.Am luat anul trecut o familie de albine dintr-un cos de fum si la cat de plin de funingine eram am zis ca nu am nimic,chiar daca luasem 40-50 de intepaturi. Dupa ce am intrat in baie am simtit cum mai am putin si ma preling pe scurgere. Am iesit si am bagat o tuica

Caut si o tuica buna atunci. :lol: :lol: :lol:
BeesDream

Mesajde teinegru64 » 18 Mar 2014, 21:33

Sunt sigur ca asa va fi....daca vei avea sofer ...si doctor in apropiere. :D
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde gigibecalul » 19 Mar 2014, 02:03

Bogdan...ai avut dificultăți de respirație sau doar a apărut urticaria? Ți-ai simțit căile respiratorii umflate? Ai avut senzație de mâncărime a pielii? Senzația de mâncărime a fost puternică? Ai fost la Urgențe? Ai rămas acolo câteva ore pentru monitorizare?
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde BeesDream » 19 Mar 2014, 12:25

gigibecalul scrie:Bogdan...ai avut dificultăți de respirație sau doar a apărut urticaria? Ți-ai simțit căile respiratorii umflate? Ai avut senzație de mâncărime a pielii? Senzația de mâncărime a fost puternică? Ai fost la Urgențe? Ai rămas acolo câteva ore pentru monitorizare?

Am avut si mici dificultati de respiratie, nu stiu daca am avut caile respiratorii umflate dar le simteam umflate cum simteam si urechile desi urechile nu erau. Am avut o mancarime a pielii groaznica, a fost super puternica. NU am fost la urgente, am fost doar la un asistent al unui medic de familie ca la dispensar era inchis si mi-a facut doua injectii cu hidrocortizon. :( Cred ca daca nu ma intepa si a doua sau macar a treia albina nu pateam nimic, dar fiind prima oara cand ma inteapa mai multe in acelasi timp, am patit. Asta e.. cand o sa umblu la fetitze de acum inainte iau un claritine inainte, cel putin o vreme cat mai primesc intepaturi, poate se formeaza anticorpi si scap de alergie. Imagine
BeesDream

Mesajde TDI » 19 Mar 2014, 12:30

Nu eşti alergic la modul grav(o înţepătură şi la urgenţe). Un costum care să fie etanş la înţepături cred că pleacă de la 200 euro şi nu am văzut pe la magazinele din România. Mult succes!
TDI

Mesajde BeesDream » 19 Mar 2014, 12:34

TDI scrie:Nu eşti alergic la modul grav(o înţepătură şi la urgenţe). Un costum care să fie etanş la înţepături cred că pleacă de la 200 euro şi nu am văzut pe la magazinele din România. Mult succes!

Costa cam mult dar daca chiar e sigur si nu intra acul prin el eu spun ca merita banii. E prost ca in Romania nu se gaseste..
BeesDream

Mesajde gigibecalul » 19 Mar 2014, 12:44

Eu îmi aplic albine pe spate de fiecare dată când am ocazia( de principiu când deschid stupii și se întâmplă să rănesc câte una - știind că și-așa o să moară, o pun să mă înțepe). Până acum am nu am depășit 5 înțepături într-o zi. Se pare că nu sunt alergic (cel puțin nu la numărul ăsta).
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde BeesDream » 19 Mar 2014, 12:48

gigibecalul scrie:Eu îmi aplic albine pe spate de fiecare dată când am ocazia( de principiu când deschid stupii și se întâmplă să rănesc câte una - știind că și-așa o să moară, o pun să mă înțepe). Până acum am nu am depășit 5 înțepături într-o zi. Se pare că nu sunt alergic (cel puțin nu la numărul ăsta).

Tu nu esti deloc. NU stiu cate sute de intepaturi ai, dar daca nu ai avut nimic pana acum nici nu o sa ai vreodata. :lol:
BeesDream

Mesajde doctorasulcelviteaz » 19 Mar 2014, 13:56

Eu am o reactie alergica intarziata 12 h , dupa ce sunt muscat a doua zi imi aparea un edem destul de mare dar se rezolva . La ultimele 3 muscaturi prin haine recunosc nu am avut nici o reactie alergica .
Am vazut in schimb un documentar cu privire la acest aspect si se pare ca probleme pot aparea la familia apicultorului care ia contact usor cu albinele si nu este intepata , se pare ca la ei reactia este mai puternica la prima intepatura . O sa caut videoclipul sa il atasez .
doctorasulcelviteaz

Mesajde modigliani » 19 Mar 2014, 15:16

Bai Bizdrime , io cre' ca daca postezi prin stupina banane cu mustata scapi neintepat , mah !
Pune si tu una colo , alta dincolo , etc . Vei crea o diversiune fabuloasa , numa' buna de zapacit albinele ......

( si-asa te-ntrebai daca mai traiesc .... Traiesc , mah ! Dupa legile mele , inspre groaza si disperarea multora de p-acilea ! ;) Oricum , pe tine te iubesc ! :D )

App , data viitoare cand mai vopsesti ceva - stupi sau suporti - treci macar la trafalete cu rola de velur . Vei avea un randament cu fo 900 % mai ridicat decat la "bidinea" .
Daca ai nelamuriri suna-ma . Te invat de bine .
modigliani

Mesajde modigliani » 19 Mar 2014, 15:25

modigliani scrie:
TDI scrie:Abricht , ......Chiar te rog, daca-i gasesti etimologia impartaseste-mi-o si mie .

Etimologic vorbind , e simplu .

TDI , nu mi-ai raspuns , ..... te-ai lamurit cu etimologia aia sugubat-nemteasca ?

Ca pe o completare ..... off topic , pana si termenul "spiral" , termen romanesc , a capatat o noua denumire cu radacinile in germana : Burghiu ! Vine de la translatarea termenului de "gaurire" in cel german ...... "Bohrung".
modigliani

Mesajde BeesDream » 19 Mar 2014, 16:14

modigliani scrie:Bai Bizdrime , io cre' ca daca postezi prin stupina banane cu mustata scapi neintepat , mah !
Pune si tu una colo , alta dincolo , etc . Vei crea o diversiune fabuloasa , numa' buna de zapacit albinele ......

( si-asa te-ntrebai daca mai traiesc .... Traiesc , mah ! Dupa legile mele , inspre groaza si disperarea multora de p-acilea ! ;) Oricum , pe tine te iubesc ! )

App , data viitoare cand mai vopsesti ceva - stupi sau suporti - treci macar la trafalete cu rola de velur . Vei avea un randament cu fo 900 % mai ridicat decat la "bidinea" .
Daca ai nelamuriri suna-ma . Te invat de bine .

Off.. Mowgly inainte erai mai activ pe forum, acum raspunzi cam greu si asta inseamna ca muncesti mai mult. :lol:
Tu spune-mi acum ce sa fac sa scap de alergie. De lasat stai linistit ca nu ma las orice ar fi, orice as pati. Si in coma daca intram tot mai lucram cu ele dupa ce ieseam. :lol:
De vopsit stupi nu mai am ce ca am ramas doar cu 4 (cei vopsiti) care zilele astea vor fi populati pentru ca ceilalti 6 i-am maritat in schimb pentru albine iar la urmatoarea transa de stupi voi folosi compresor cu pistol de vopsit. :D
BeesDream

Mesajde modigliani » 19 Mar 2014, 21:10

BeesDream scrie:..... la urmatoarea transa de stupi voi folosi compresor cu pistol de vopsit. :D

Bai , n-auzi , asculta la unu' de vopseste zilnic toate alea ! Si ti-am zis , te invat de bine .......

Pistolul de vopsit consuma in medie 200 - 250 % mai multa vopsea decat orice alt instrument de aplicare a acesteia . Cel putin ! De-aici termenul "a gazat" . Pentru ca acel surplus de vopsea , acel prisos sau consum "in zero" , se prapadeste in aer , indiferent de faptul ca incinta in care ii vopsesti ( presupunand ca exista o incinta ) este total lipsita de curenti agresivi de aer .
La asta adauga si diluantul in exces necesar spalarii pistolului la finele operatiunii . Costa si-ala ! ;)

Dar , in fine , treaba ta , daca tu vrei ca stupii tai sa arate a capota de masina te priveste ....... N-ai decat ca albinelor sa le pui si eleroane si balize de semnalizare necesare unei aterizari lipsite de evenimente neplacute ........
modigliani

Mesajde BeesDream » 19 Mar 2014, 21:15

modigliani scrie:La asta adauga si diluantul in exces necesar spalarii pistolului la finele operatiunii . Costa si-ala ! ;)

Dar , in fine , treaba ta , daca tu vrei ca stupii tai sa arate a capota de masina te priveste ....... N-ai decat ca albinelor sa le pui si eleroane si balize de semnalizare necesare unei aterizari lipsite de evenimente neplacute ........

Mowgly problema la mine e ameteala si durerile de cap care mi le da mirosul. Cu pistolul vopsesc de 20 de ori mai rapid decat la pensula. Cam asta e problema, nimic altceva.. :) Toti spun ca se foloseste mai putina vopsea cu pistolul numai tu spui ca mai multa. :lol: Asta oricum nu conteaza, ca nu vopsesc 100 de stupi.
BeesDream

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?