Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde kiloz » 20 Mar 2014, 22:06

In miere nediluata se lipesc albinele si mor,sa nu vorbim de pericolul de furtisag,sau de transmiterea de boli contagioasa.In nestiinta de cauza multe se fac,dar pe urma suporta si consecintele.Deci dati inainte si o sa vedeti pe pielea voastra rezultatele.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde Daniel_new » 20 Mar 2014, 22:12

Multumesc! Sa dea Domnul sa fie asa cum zici tu,Andrei,deja m-am linistit, oricum maine seara sau sambata dupa-amiaza o sa deschid stupul si o sa verific;daca metoda da rezultate,o repet la cateva zile,daca nu,aplic alte metode de completare cu hrana. A inflorit si la noi caisul si cateva floricele,zambilele,narcisele,polen baga albinutele,sper sa bage si nectar ca vremea s-a incalzit pentru a ma scuti pe mine de grija completarii cu hrana. O sa fac si niste poze cand o sa am timp si o sa va mai cer sfaturi si sugestii. O seara buna va doresc!
Nihil sineDeo@&"Daruind vei dobandi"&Iti doresc tot ce-mi doresti
Daniel_new

Mesajde Daniel_new » 20 Mar 2014, 22:17

Upsssss,la asta nu m-am gandit,eu le-am pus niste betisoare in hranitor,sa nu se inece,sper sa fie mai pricepute ele decat mine,cat despre furtisag,am bagat mierea seara dupa incheierea zborului,ramane sa vad maine rezultatele;legat de boli,sunt tratate familiile,nu stiu vreo problema dintr-astea nu-mi ramane decat sa ma rog sa fie totul ok. va voi tine la curent cu ce se intampla ca,in cazul in care e gresit,sa nu mai faca si altii la fel.
Daniel_new

Mesajde ignatov andrei » 20 Mar 2014, 22:25

kiloz scrie:In miere nediluata se lipesc albinele si mor,sa nu vorbim de pericolul de furtisag,sau de transmiterea de boli contagioasa.In nestiinta de cauza multe se fac,dar pe urma suporta si consecintele.Deci dati inainte si o sa vedeti pe pielea voastra rezultatele.

Multumesc pentru sfat!
Uite asa fac eu de 45 de ani! Muream prost daca nu erai tu!

Daniel_new scrie:Upsssss,la asta nu m-am gandit,eu le-am pus niste betisoare in hranitor,sa nu se inece,sper sa fie mai pricepute ele decat mine,cat despre furtisag,am bagat mierea seara dupa incheierea zborului,ramane sa vad maine rezultatele;legat de boli,sunt tratate familiile,nu stiu vreo problema dintr-astea nu-mi ramane decat sa ma rog sa fie totul ok. va voi tine la curent cu ce se intampla ca,in cazul in care e gresit,sa nu mai faca si altii la fel.

Tu chiar nu reusesti sa te linistesti?!? Le-ai pus betisoare, foarte bine!
Acei cu sfaturile gen "sperietoare", chiar nu ati vazut albine moarte si in sirop?!?
ignatov andrei

Mesajde Daniel_new » 20 Mar 2014, 22:33

Sunt destul de linistit,doar ca m-a facut curios colegul care a zis ca se ineaca albinele,vreau sa vad rezultatul actiunii mele,nu are ce sa se intample atat de rau incat sa ma ingrijorez,am facut asta doar cu un stup ,nu am proiect pe albine,nu traiesc din apicultura,sunt la inceput deci pot gresi si nu m-as supara prea mult daca se intampla asta dar cred ca Dumnezeu ma iubeste si imi tine albinutele in viata mai mult decat as face-o eu prin propriile forte asa ca sunt ffff linistit. Multumesc inca o data Andrei!
Daniel_new

Mesajde Dr.Faith » 21 Mar 2014, 11:30

Daniel_new scrie:............dar cred ca Dumnezeu ma iubeste si imi tine albinutele in viata mai mult decat as face-o eu prin propriile forte. Asa ca sunt ffff linistit. Multumesc inca o data Andrei!

Foarte bine punctat! Dumnezeu este cel care ne ocroteste, mai mult decat ne ocrotim noi. LA fel este si la albine.

Tosusi, avem si noi partea noastra de care trebuie sa ne ocupam.Trebuie sa ne documentam, sa invatam, sa intrebam sa.......invatam.
Nu putem sa fortam mana Domnului facand tot felul de neghiobii.
E ca si cum ai trece mereu pe rosu, spunand ca Domnul ma iubeste si ma va ocroti.:-)
"Cine vrea sa vada minunile lui Dumnezeu, trebuie doar sa se uite cu bagare de seama la albine"
"Să ascultăm, dar, încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om."
Dr.Faith

Mesajde Daniel_new » 21 Mar 2014, 13:25

Am ramas dator cu lamuriri.
Andrei Ignatov are dreptate 100%,luasera aproape toata mierea din hranitor,mai era foarte putin pe fundul hranitorului,nu erau albine moarte si nici furtisag;nici nu se zaharisise peste noapte asa ca totul e ok ceea ce ma determina ca pe viitor sa repet procedura daca va mai fi cazul. Va multumesc tuturor pentru sugestii si sfaturi! Doamne ajuta!
Daniel_new

Mesajde sovian » 21 Mai 2014, 09:10

buna ziua,
Ma puteti aj cu un sfat ?
Am 4 cutii de stupi pe 10 rame si cu etaj.Daca mierea o baga la etaj cum fac sa aibe si depozit de miere in cuib pe rama de 1/1 si cate rame ??
Chiar dacă nu ai stupi, ocroteşte albinele!
sovian

Mesajde TDI » 21 Mai 2014, 09:40

Pui rame la rezervă - ferite de găselniţă. Familiile care-mi plac mie au avut înainte de reorganizare echivalentul a 6-8 rame Dadant cu puiet 100%(ba unele au suit şi în cat) 2-4 rame păstură şi miere, mierea am dat-o la roi şi am băgat rame la ouat sau crescut şi ouat(FA), în funcţie de albină şi suprafaţa de puiet căpăcit. Cele care au avut prea mult puiet au beneficiat de 1 sau 2 rame de la 3 kg în sus în cat sau i-am mai dijmuit de câteva rame de puiet căpăcit.
TDI

Mesajde sovian » 21 Mai 2014, 09:58

la mine in zona si cum mi s-a aratat se folosesc de la stanga la drapta. doua rame pline de miere si pastura in stanga apoi ramele de puiet cu coronita si o rama doua la final de miere pe un corp. asa au fost iernate si anul treccut . o fii bn
sovian

Mesajde TDI » 21 Mai 2014, 10:14

E foarte bine dar nu neapărat acum. Eu dacă la unele familii am păstură cumulat pe 2,5-3 rame şi miere cumulat pe 1-2 rame - de-mi ouă matca în cat, ce fac? Eu am scris, până la iernat e cale lungă, ce puteai înţelege ai înţeles. Multă miere!
TDI

Mesajde sovian » 21 Mai 2014, 10:22

da mai este dar vreau sa fiu pregatit :D
ms
sovian

Mesajde mitica68 » 22 Mai 2014, 08:41

Daniel_new scrie:Am ramas dator cu lamuriri.
Andrei Ignatov are dreptate 100%,luasera aproape toata mierea din hranitor,mai era foarte putin pe fundul hranitorului,nu erau albine moarte si nici furtisag;nici nu se zaharisise peste noapte asa ca totul e ok ceea ce ma determina ca pe viitor sa repet procedura daca va mai fi cazul. Va multumesc tuturor pentru sugestii si sfaturi! Doamne ajuta!

Pentru a nu avea niciun fel de probleme (furtisag, "albine inecate" :P , te sfatuiesc sa pui hrana in pungi de plastic deasupra cuibului. Este metoda cea mai curata, fara nici un fel de risc.
mitica68

Mesajde sovian » 27 Mai 2014, 10:32

ce fel de hrana? sirop? cum?
sovian

Mesajde liviutzbogos » 27 Mai 2014, 11:06

sovian scrie:ce fel de hrana? sirop? cum?

Sirop 2/1, dar asta in august, nu acum...
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde sovian » 27 Mai 2014, 12:00

nu curge in cutie ?
sovian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR