Jean Valjean scrie:Nu cumva ai niste culturi de rapita in raza stupinei tale?
Asa am patit si eu anul trecut cu ele. Anul asta, cand culturile de rapita sunt mai departe decat anul trecut, agresivitatea nu a mai fost asa de mare, desi nu lipseste deloc.
Prin agresivitate ma refer la faptul ca esti urmarit si intepat de albine departe de zona in care sunt stupii. Cum spui tu, la zeci de metrii.
Am inteles ca astazi a fost o stire ca au fost atacati niste oameni de albine langa un lan de rapita.
Trantorul@ scrie::lol:
Io am lucrat si astazi pe ploaie ( nu ploua tare da ploua ), vant, tunete si fulgere fara masca si fara fum ca sa terminat si nu am luat nici o intepatura.
Numa ca io la cea mai mica urma de agresivitate "nejustificata" cu prima ocazie alta matca , posibil rapita sa le agite si pe a mele da nu am testat ...
Mai scriau unii ca metisii rezultati din buckfast si autohtona sunt foarte agresivi si atacau tot ce intalneau in raza asa ca grija .
paul scrie:Se-ngroasa gluma ...
La mine au inceput sa atace tot ce misca pe-o raza de 50m !!!A trebuit sa inchid cainele proprietarului unde tin stupii in ... garaj !
O closca care avea 12 puisori, a mai ramas cu ...7 !!!
Gainile stau numai la cotet !
![]()
Habar n-am ce se intampla !
LE ... un lucru curios, NU ATACA PISICILE !!!
sapstel scrie:paul scrie:Se-ngroasa gluma ...
La mine au inceput sa atace tot ce misca pe-o raza de 50m !!!A trebuit sa inchid cainele proprietarului unde tin stupii in ... garaj !
O closca care avea 12 puisori, a mai ramas cu ...7 !!!
Gainile stau numai la cotet !
![]()
Habar n-am ce se intampla !
LE ... un lucru curios, NU ATACA PISICILE !!!
Erbicidul este de vina. In aceasta perioada, atat in vii , livezi si pe terenurile care vor fi cultivate se erbicideaza. Am erbicidat livada si doua zile nu m-am putut apropia de stupii care erau in apropierea livezii. Acest lucru l-am observat de fiecare data cand erbicidez, mai ales cu erbicide totale.
G3lu scrie:Buna ziua ! Am cumparat de curand 3 familii de albine.Precizez ca am mai avut albine in urma cu 10 ani dar le-am pierdut si am facut o perioada pauza. Din cele trei familii ,doua sunt OK,sunt agresive dar au si cules au activitate normala,insa o familie este populata cu musca pe 10 rame ,nu iese la cules ,activitatea la urdinis este foarte slaba,de cand am transporta-o am vazut ca este usor stupul comparativ cu ceilalti doi.Precizez ca familiile cumparate au fost puse in lazile mele care au fost igienizate prin ardere cu flacara .Nu stiu daca stupul are matca deoarece in dupaamiaza in care am umblat la el erau foarte agresive si nu am scos ramele pentru a verifica daca sunt ouate recent.va rog sa-mi spuneti care sunt scenariile posibile si care ar fi rezolvarile pentru fiecare scenariu in parte.
In speranta unui autor binevenit va multumesc anticipat!
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 56 vizitatori