Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde cristi82 » 26 Mar 2014, 13:08

Ai dreptate!
cristi82

Mesajde cristi_vidican » 26 Mar 2014, 19:24

paul scrie:Hellou, colegii care ati pus colectoarele, ca deh, "unii vor sa faca bani nu doar sa se dea artisti din spatele tastelor", asa-i ca era mai bine sa va fi scrantit mana inainte de a va veni ideea "revolutionara"de a monta colectoarele in ... martie ??? :oops:

Paul,
tu ai uitat că noi în vest suntem deja la mijlocul lui aprilie?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde jenica67 » 26 Mar 2014, 21:22

Paule, in oras au fost -1 azi nopate si 13 la prinz. La sat a fost azi nopate +1 grad si 16 la pranz, dar maine si poimaine 18 grade, sambata si duminica 19, luni 20 si ni se falfaie, am largit deja de doua ori cuibul si duminica il umplu cu rame la toti stupii. La mine saptamana viitoare infloreste prunul si voi avea rame la construit. Cred ca o sa le scot si cate o rama cu pastura, sa le-o pun la rezerve. Daca consideri ca este abia 1 aprilie, eu zic ca este bine. Aprilie se anunta foarte ploios. Om vedea cum evolueaza curentii si vremea.
jenica67

Mesajde paul » 26 Mar 2014, 21:28

Jenica, eu ma refeream la copaci ! Adica, la capacitatea lor de fructificare daca a piscat putin inghetul floarea.
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde popik50 » 26 Mar 2014, 21:47

Jenica 67 cum si unde pastrezi ramele cu polen? :?:
popik50

Mesajde Albinel » 26 Mar 2014, 22:57

jenica67 scrie:Paule, in oras au fost -1 azi nopate si 13 la prinz. La sat a fost azi nopate +1 grad si 16 la pranz, dar maine si poimaine 18 grade, sambata si duminica 19, luni 20 si ni se falfaie, am largit deja de doua ori cuibul si duminica il umplu cu rame la toti stupii. La mine saptamana viitoare infloreste prunul si voi avea rame la construit. Cred ca o sa le scot si cate o rama cu pastura, sa le-o pun la rezerve. Daca consideri ca este abia 1 aprilie, eu zic ca este bine. Aprilie se anunta foarte ploios. Om vedea cum evolueaza curentii si vremea.

jenica ..o puteai face mult mai devreme si rezultatul ar fi fost unul mult mai bun..iti garantez
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde Albinel » 26 Mar 2014, 23:01

paul scrie:
irina scrie:Sincer,nu pot sa ma bucur de vremea asta.Mai bine soare si cu ....teama blocarii cu polen.
Pai cum sa nu-mi amintesc,Paul? :lol:
Da, tot fara identitate.....deocamdata.

Uite vezi ... gandim altfel !
Eu ma bucur de vremea asta ! In primul rand, toata albina sta in stupi si ingrijeste puietul ! Daca avem miere si pastura, reginele oua intens ca ... are cine cloci.:

"Daca avem miere si pastura, reginele oua intens ca ... are cine cloci.:[/quote]"

si in cazul meu ..ca tin mierea si pastura dupa diafragma sparta si sub folie..crezi ca am o ponta mai slaba ?? ;)
Albinel

Mesajde jenica67 » 26 Mar 2014, 23:38

Vreau sa le tin in atelier la racoare, intre fund si acoperis cu sita, sa aiba curent de aer. Nu am mai pastrat, acum vreau sa incerc, si tot o data sa creez mai mult spatiu in cuib. Ca am majoritatea stupilor Dadant 10R. Pana acum ce am extins cuibul, a fost cu rame cu miere, dar am dat si sirop. Duminica voi baga ultimile rame cu miere ce le mai am si rame noi de construit.
jenica67

Mesajde paul » 27 Mar 2014, 13:49

Albinel scrie:
si in cazul meu ..ca tin mierea si pastura dupa diafragma sparta si sub folie..crezi ca am o ponta mai slaba ?? ;)

Albinel ... tinand cont ca esti in zona de sud a tarii si vad la meteo minime de +7,+8* C noaptea, nu cred sa fie nici o problema ! Dupa cum probabil ai remarcat, am facut precizarea ca trebuie sa fie miere si pastura ... in stupi !!! :P N-am precizat expres ... in cuib ! :P
La temperaturile nocturne din zona mea +1,+2*C maximum (in aceasta perioada) nu m-as incumeta sa pun ramele cu provizii dupa diafragma ! Vorba cantecului ... "La tati ni-i greu, da nu la fel"! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde geangu » 27 Mar 2014, 19:56

Paule nu vine Apocalipsa ! E vorba de o noapte sau doua, chiar crezi ca o sa moara de foame in noptile astea?
geangu

Mesajde Albinel » 27 Mar 2014, 21:16

paul scrie:
Albinel scrie:
si in cazul meu ..ca tin mierea si pastura dupa diafragma sparta si sub folie..crezi ca am o ponta mai slaba ??

Albinel ... tinand cont ca esti in zona de sud a tarii si vad la meteo minime de +7,+8* C noaptea, nu cred sa fie nici o problema ! Dupa cum probabil ai remarcat, am facut precizarea ca trebuie sa fie miere si pastura ... in stupi !!! :P N-am precizat expres ... in cuib ! :P
La temperaturile nocturne din zona mea +1,+2*C maximum (in aceasta perioada) nu m-as incumeta sa pun ramele cu provizii dupa diafragma ! Vorba cantecului ... "La tati ni-i greu, da nu la fel"! :lol:

se nimeri sa deschid pagina cu numarul asta :(.."Dumnezeu sa te ierte OMULE si SFANT al apicultulturii" ce ai deschis ochii si mintile multora ..sa te odihneasca in pace si inconjurat de zumzetul albinelor ce le-ai iubit atat de mult..

-pentru Paul..: la -1grad cesius..albinele tinute ghiftuite ,cu miere si pastura dupa diafragma SPARTA si acoperite bine cu folie ,o duc mai bine decat pruncul in pantecele mamei..
stii ca nu vorbesc din carti si nu-mi place sa latru pentru a ma afla in treaba .. ;) Doamne ajuta tuturor..
Albinel

Mesajde Florin Dobre » 28 Mar 2014, 10:31

La mine ploua. Timp bun de numarat(cine are) si de putut(cine are cu ce). :D
Is dati naibii astia de la accu. Speram sa se-nsele, ca ma apucase harnicia. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde cristi82 » 28 Mar 2014, 11:59

La noi vreme insorita chiar buna pentru un cules la pomi fructiferi, mai ales la pruni!
cristi82

Mesajde irina » 28 Mar 2014, 13:27

Florin,cred c-ar trebui sa plecam in pastoral.......la Satu Mare :lol:
irina

Mesajde Florin Dobre » 28 Mar 2014, 13:35

Lasa Irina ca de maine iar iese soarele cateva zile. Sa vezi polen si nectar dupa ploaia asta...punem caturile. :D
Am dat o raita printre stupi...cateva albine iesisera la apa. Buuun!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde paul » 28 Mar 2014, 13:55

Florin Dobre scrie:Lasa Irina ca de maine iar iese soarele cateva zile. Sa vezi polen si nectar dupa ploaia asta...punem caturile. :D

Florine, poate n-ai inteles !
Irinuca ti-a facut o invitatie sa mergeti impreuna in pastoral, la Satu Mare ! Tu-i povestesti de soare, ploaie si ... caturi ! ;)
LE ... la Satu Mare-i si soare si nectar si polen ! :P
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE