Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Se poate trai doar din apicultura?

Mesajde popik50 » 01 Noi 2011, 22:38

Nea Gica cate familii de albine aveti? Sunteti multumit de rezultatele obtinute? De cand va ocupati de albine? Daca ar fi sa mai aveti anii cand v-ati apucat de apicultura ati mai face acelasi lucru?
Un raspuns sincer va rog :D
popik50

Mesajde proapis13 » 01 Noi 2011, 22:42

popik50 scrie:. Asta nu pot sa inteleg :roll: daca e o afacere neprofitabila de ce o mai continua.
La mine sincer daca nu merge ceva voi renunta dar daca se poate ceva am sa spun adevarul gol golut. .

Pana una-alta ia tasteaza tu pe forum cam ce-ai vrea sa faci in anul ce vine
cu ce ai acum adica sa-ti faci un plan de afaceri cu cat capital vii in ce
investesti si cat;cata ceara, cate regine, roi, etc....
Pune si cata miere preconizeci ca o sa scoti facand pastoral si la ce floare
pretzul aproximativ cu care intentionezi sa vinzi;restul completeza tu
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alt stupar » 01 Noi 2011, 22:43

oare chiar va trebui repetat la nesfarsit ca in apicultura, pentru a trai daor din apicultura, un numar mare de stupi este absolut obligatoriu nu este nici pe departe suficient ?
este asa greu de inteles ca "meseria" face diferenta ?
cum naiba poate cineva face calcule de felul... cu 190 de stupi nu se poate trai dar cu 199 se poate ?
si cum nimeni nu se intreaba daca nu cumva o posibila explicatie ar fi ca reuseste sa traiasca ala care face ce trebuie si cand trebuie in procent de 99% si e prieten cu falimentul ala care face doar 90% ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde popik50 » 01 Noi 2011, 22:49

alt stupar scrie:oare chiar va trebui repetat la nesfarsit ca in apicultura, pentru a trai daor din apicultura, un numar mare de stupi este absolut obligatoriu nu este nici pe departe suficient ?
este asa greu de inteles ca "meseria" face diferenta ?
cum naiba poate cineva face calcule de felul... cu 190 de stupi nu se poate trai dar cu 199 se poate ?
si cum nimeni nu se intreaba daca nu cumva o posibila explicatie ar fi ca reuseste sa traiasca ala care face ce trebuie si cand trebuie in procent de 99% si e prieten cu falimentul ala care face doar 90% ???

Va mai ocupati cu altceva in afara de albine pentru a scoate ceva banuti?
popik50

Mesajde alt stupar » 01 Noi 2011, 22:52

popik50 scrie:Nea Gica cate familii de albine aveti? Sunteti multumit de rezultatele obtinute? De cand va ocupati de albine? Daca ar fi sa mai aveti anii cand v-ati apucat de apicultura ati mai face acelasi lucru?

Popik,
poate ca in fond tu esti fecior fain... numai ca vezi tu, daca tot e vorba de afaceri profitabile in breasla asta, pai atunci profitabile le fac aia care se zbat, se informeaza din toate sursele posibile. Si mergand mai departe, tare ciudat mi se pare sa-l mai intrebe cineva pe nea Gica cate familii de albine are, atata timp cat a precizat in destule ocazii numarul lor pe forumul acesta sau pe cel vechi.
Rezulta zero interes pentru citire-cautare de informatii :oops: E bine!

Las ca albina zboara si fara sa stim noi cate aripi foloseste pentru a zbura :geek:
alt stupar

Mesajde proapis13 » 01 Noi 2011, 22:57

popik50 scrie:Va mai ocupati cu altceva in afara de albine pentru a scoate ceva banuti?

Incerci daca se poate sa raspunzi la ce te-am rugat mai sus??? ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde popik50 » 01 Noi 2011, 23:00

proapis13 scrie:
popik50 scrie:. Asta nu pot sa inteleg :roll: daca e o afacere neprofitabila de ce o mai continua.
La mine sincer daca nu merge ceva voi renunta dar daca se poate ceva am sa spun adevarul gol golut. .

Pana una-alta ia tasteaza tu pe forum cam ce-ai vrea sa faci in anul ce vine
cu ce ai acum adica sa-ti faci un plan de afaceri cu cat capital vii in ce
investesti si cat;cata ceara, cate regine, roi, etc....
Pune si cata miere preconizeci ca o sa scoti facand pastoral si la ce floare
pretzul aproximativ cu care intentionezi sa vinzi;restul completeza tu

Am cumparat in primavara 14 stupi si acum am 27 familii bune. Pentru primavara vreau sa mai cumpar 20 fam si cu ce mai am si cu roii pe care vreau sa ii mai fac as vrea sa ajung undeva pe la 60 .Am banii sa ajung si la 100 -150 de stupi dar nu vreau sa ma pripesc. Am cu ce sa ii plimb prin pastoral .Am vrut doar sa aud pe cei mai cu experienta daca se merita sa te implici total sau sa fie asa doar de hobyy, pentru ca pot face si altceva pentru a scoate bani. Treaba cu albinele imi place foarte mult asa ca daca cineva crede ca o fac pentru bani e treaba lui.
Intrebarea era daca se merita sa te ocupi in exclusivitate de albine si sa nu mai faci si altceva pentru ati rotunji veniturile. ;)
popik50

Mesajde jimm » 01 Noi 2011, 23:06

popik50 scrie:..........
La mine sincer daca nu merge ceva voi renunta dar daca se poate ceva am sa spun adevarul gol golut.
..

Multi continua din inertie, multi nu stiu sa faca altceva, multi iubesc ceea ce fac si toti gandim ca in general perseverand reusesti.
Daca cauti sa te agati de o certitudine nu cred ca e posibil.
Am un vecin la Razvad care dupa zeci de ani s-a lasat ca nu se castiga
jimm

Mesajde alt stupar » 01 Noi 2011, 23:11

popik50 scrie:Va mai ocupati cu altceva in afara de albine pentru a scoate ceva banuti?

Da.
Cu datu-n carti si urmatoarele calcule:
acum (in noiembrie) am 69 de stupi pe 3 rame. In primavara vor iesi 96 dar mult mai tari, probabil pe 10 rame deja (ca tot e o moda ca toti incepatorii sa caute stupi de vanzare obligatoriu pe 10 rame la 1 februarie :lol: )
Apoi, dupa ce belesc tot polenul ce-l aduc albinele in primavara, fac si putina economie la siroape, ca... deh, sa nu se ingrase albina si sa nu mai poata zbura. Pe urma, de la salcamii aia doi din capul satului astept recolte de minim 30 kile pe familie. II rup apoi in doua dar le mai pun si magazii ca oricum is prea tari si la floarea soarelui clar autofertila mai iau minim 50 kile pe familie fosta roi cu botca de salvare.
Deci clar, sunt rentabil !
Daca nenorocitele ale cu ac in fund intraznesc sa-mi strice calculele... au pus-o...clar... dau foc la lazi...ca daca e o afacere neprofitabila de ce s-o mai continui ????
Beiiii... pai io-s tampit, sa ma "faca" pe mine niste muste ???
alt stupar

Mesajde mibu » 01 Noi 2011, 23:12

jimm !dar....... nu ai tu la Razvadpe cineva care are albina in singe si caruia ii merge ???
Ultima oară modificat de mibu pe 01 Noi 2011, 23:17, modificat de 2 ori în total.
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde popik50 » 01 Noi 2011, 23:14

alt stupar scrie:
popik50 scrie:Nea Gica cate familii de albine aveti? Sunteti multumit de rezultatele obtinute? De cand va ocupati de albine? Daca ar fi sa mai aveti anii cand v-ati apucat de apicultura ati mai face acelasi lucru?

Popik,
poate ca in fond tu esti fecior fain... numai ca vezi tu, daca tot e vorba de afaceri profitabile in breasla asta, pai atunci profitabile le fac aia care se zbat, se informeaza din toate sursele posibile. Si mergand mai departe, tare ciudat mi se pare sa-l mai intrebe cineva pe nea Gica cate familii de albine are, atata timp cat a precizat in destule ocazii numarul lor pe forumul acesta sau pe cel vechi.
Rezulta zero interes pentru citire-cautare de informatii :oops: E bine!

Las ca albina zboara si fara sa stim noi cate aripi foloseste pentru a zbura :geek:

E clar ca nu am citit tot si nici nu am pretins ca stiu multe in materie de apicultura . Nu am avut destul timp liber sa stau la calc dar ce pot spune este ca doresc sa fiu invatat , fapt pentru care cer aceste informatii.
Nu vreau sa deranjez pe nimeni si daca am suparat :( pe cineva cu intrebarile mele ii rog sa ma ierte.
Ultima oară modificat de popik50 pe 01 Noi 2011, 23:17, modificat 1 dată în total.
popik50

Mesajde MyBees » 01 Noi 2011, 23:16

Popik, din apicultura se poate trai la fel de bine ca din afaceri cu petrol.

Gigel, baiatul care iti baga benzina la pompa si iti spala parbrizul(sau doar ti-l da cu zoaie) traieste din afaceri cu petrol.
Nea Costel care are o statie de benzina la Copaceni, traieste din afaceri cu petrol
Dinu Patriciu(pe asta sper sa il stii) traieste din afaceri cu Petrol

Deci se poate, baga mare! :)

PS. Vezi ca ultimul e singur
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde jimm » 01 Noi 2011, 23:19

MyBees scrie:Popik, din apicultura se poate trai la fel de bine ca din afaceri cu petrol.

Gigel, baiatul care iti baga benzina la pompa si iti spala parbrizul(sau doar ti-l da cu zoaie) traieste din afaceri cu petrol.
Nea Costel care are o statie de benzina la Copaceni, traieste din afaceri cu petrol
Dinu Patriciu(pe asta sper sa il stii) traieste din afaceri cu Petrol

Deci se poate, baga mare! :)

PS. Vezi ca ultimul e singur

:lol:
Asta e ca ruptura de picior in accident de avion. Ma uitam dupa avion si m-am impiedicat intr-o groapa!
jimm

Mesajde Dragos2006 » 01 Noi 2011, 23:19

Printre prietenii mei circula o vorba : 'apicultura este un tzantzaram"" adica poti produce un ban putin ca numar dar facil.
Din apicultura nu poti trai bine dar din comert cu produse apicole poti sa fii boier.

Sincer va spun ! pe la targuri sau prin tara cand vad stupari cu 'pantalonii rupti in c*r " imi vine sa rad de cei care cred ca vor face plus-valoare din apicultura....
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde mibu » 01 Noi 2011, 23:25

popik ! ce zici tu de niste carti (manuale ) de apicultura de pe la biblioteci ? acolo nu vei gasi idei subiective !
(pantalonii pot sa fie rupti oriunde ,numai curati sa fie )
Ultima oară modificat de mibu pe 01 Noi 2011, 23:32, modificat 1 dată în total.
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde Adi Hodis » 01 Noi 2011, 23:32

popik50 scrie:..........
La mine sincer daca nu merge ceva voi renunta dar daca se poate ceva am sa spun adevarul gol golut.
..

:lol: Hai ca-i incalzita treaba ... pregatiti grataru´ ... vine mititeiii !!! :lol:

Zau asa ... vezi ca unii POT ... ce rost mai are sa intrebi daca se poate ? ... a ´n oara.
Intreaba-te ... " eu stiu sa fac ? ... pot sa fac ? " ... functie de raspuns ( pregatire/experienta & dotari/logistica ) complectezi cu ce trebuie.
Nu merge odata, bun, stii ce-i de facut pt. urmatoarea data.

Conceptul ca ... nu merge ... renuntz ... nu se admite decat caracterului de lash.
Ce ai face daca ti-ai vedea stupina arsa ??? ... fereasca Dumnezeu.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE