Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Se poate trai doar din apicultura?

Mesajde popik50 » 02 Noi 2011, 23:50

Dragos2006 scrie:La ora actuala apicultura a devenit un El Dorado romanesc unde foarte multi tineri entuziasti sunt orbiti de fondurile europene alocate si de eventualele sume de bani obtinute din vanzarea produselor apicole.
Multi tineri au pus osul la munca si au aplicat pe o anumita masura fara a avea in proprietate familiile declarate . Acum dupa ce au incasat prima transa alearga ca disperatii sa-si procure familii. Aici intervin eu , la primavara cu 30000 lei cumpar 100 de familii care dupa 20 zile sunt sparte in trei rezultand 300 de roi care vor fi vanduti cu 300 lei bucata la tinerii intreprinzatori . Eu investesc 30000 lei in material biologic si 10000 lei in hrana si ceva inventar , vand si obtin 90000 lei cu un profit de 50000 intr-o luna de zile . In acest timp tanarul entuziast care s-a bucurat de banii europeni acum are 100 de roi in proprietate si buzunarele goale !

Cine a castigat mai mult ??? tanarul entuziast sau apicultorul ruginit in meserie ?
De ce un tanar entuziast NU poate sa faca ce fac eu ?

Domnule Dragos va apreciez sinceritatea si deschiderea dar, daca spuneti tot poate fac si altii acelasi lucru si veti avea concurenta. :D Va stimez si vreau sa va spun ca sunteti un apicultor de nota 10
popik50

Mesajde proapis13 » 02 Noi 2011, 23:57

popik50 scrie:
Dragos2006 scrie: Aici intervin eu , la primavara cu 30000 lei cumpar 100 de familii care dupa 20 zile sunt sparte in trei rezultand 300 de roi care vor fi vanduti cu 300 lei bucata la tinerii intreprinzatori . Eu investesc 30000 lei in material biologic si 10000 lei in hrana si ceva inventar , vand si obtin 90000 lei cu un profit de 50000 intr-o luna de zile .
Domnule Dragos va apreciez sinceritatea si deschiderea dar, daca spuneti tot poate fac si altii acelasi lucru si veti avea concurenta. :D Va stimez si vreau sa va spun ca sunteti un apicultor de nota 10

Asta nu se numeste ca dl doctor v-a avea concurenta
Incearca sa-ti arate cum se poate trai din apicultura
Se cunoaste ca nu stii cu ce se mananca apicultura :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde popik50 » 02 Noi 2011, 23:59

Pai asa sunt incepatorii. salve si tie :D
popik50

Mesajde daniela » 03 Noi 2011, 00:00

Dragos2006 scrie:La ora actuala apicultura a devenit un El Dorado romanesc unde foarte multi tineri entuziasti sunt orbiti de fondurile europene alocate si de eventualele sume de bani obtinute din vanzarea produselor apicole.
Multi tineri au pus osul la munca si au aplicat pe o anumita masura fara a avea in proprietate familiile declarate . Acum dupa ce au incasat prima transa alearga ca disperatii sa-si procure familii. Aici intervin eu , la primavara cu 30000 lei cumpar 100 de familii care dupa 20 zile sunt sparte in trei rezultand 300 de roi care vor fi vanduti cu 300 lei bucata la tinerii intreprinzatori . Eu investesc 30000 lei in material biologic si 10000 lei in hrana si ceva inventar , vand si obtin 90000 lei cu un profit de 50000 intr-o luna de zile . In acest timp tanarul entuziast care s-a bucurat de banii europeni acum are 100 de roi in proprietate si buzunarele goale !

Cine a castigat mai mult ??? tanarul entuziast sau apicultorul ruginit in meserie ?

D-le Dragos 2006 ,vorba unui distins domn de aici ,sa o luam inset ,insetisor ...Nu neg faptul ca exista tineri care au facut asa cum spuneti dvs.Iarasi ,calculul dvs.poate fi corect (acest poate fi ,are un mare dichis ). "Tanarul entuziast care s-a bucurat de banii europeni are acum 100 roi in proprietate si buzunarele goale",dar nu uitati ca nici el nu a investit mai nimic pt.acesti roi din banii proprii.Intrebati cine a castigat mai mult? Eu cred ca mai mult a castigat tanarul pus in discutie ,pentru ca el a obtinut ceva fara sa riste nimic (aproape ) pe cand dvs.ati pus la bataie (cu riscurile aferente)40000 .Ati bagat 40000 ca sa faceti un profit (ipotetic) de 50000; tanarul nu a bagat nimic (aproape )si are in batatura 30000.Mai concret ati riscat 40000 ca sa castigati in plus fata de tanar ,20000! Matematic ati castigat mai mult asumand-u-va un risc ...Prefer sa ma aflu in situatia tanarului din ex.dvs!
daniela

Mesajde B-father » 03 Noi 2011, 00:03

popik50 scrie:

asta se numeste pescuit la musca :P
Dragos a prins deja si primul pestisor

un tanar entuziast nu are 200 de matci imperecheate in primavara
nici lui Dragos nu-i va fi usor sa le scoata , dar nici imposibil.
B-father

Mesajde Adi Hodis » 03 Noi 2011, 00:10

smady scrie:dl Guis cu maxim respect dar daca un apicultor in anu 6 de experienta nu stie ce are de facut e mai prost decat ala de chiar are nevoie de ajutor social . Ai NET care dupa mine e mai bun decat orice carte ( citeste carti cat mai multe si dupa ) citita . Dar tot nu poti afirma ca 200 familii produc 1500 lei/luna . Ai 6 ani de lucrat cu familii de albine . Eu in primavara fac 5 ani de cand am albine ( sa nu zic apicultura ) . Cu tot cu matcile mele vedeta tot am reusit o productie mult mai mare ( la familii , nu la roi ) decat se spune 10 kg/fam . Asta cu 10 kg/fam nu stiu dar chiar ne credeti prosti pe toti astia cu mai putini ani decat voi in apicultura . Nu e admisibil asa ceva .

Ce 10 kg/fam, cine a zis si de unde aia cu proshtii ? :?
Deci daca ai inceput cu Ioan Guist ... si apoi treci la nea Gica, macar fa o precizare ca altfel se incurca intelesul postarii.
Cei doi fac stuparit diferit, primul e cu pastoral, al doilea cu stationar ... deci si productia este diferita ... major.
Eu am vazut ce cules avea nea Gica asta vara, zero ... in timp ce altii, in alte zone aveau +/zi la cantar.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde proapis13 » 03 Noi 2011, 00:13

B-father scrie:
...un tanar entuziast nu are 200 de matci imperecheate in primavara
nici lui Dragos nu-i va fi usor sa le scoata , dar nici imposibil.

Sa nu uitam ca Dragos este producator de matci :shock:
Daca sau sigur,deja le are pregatite ca la carte pt la primavara :?:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gica » 03 Noi 2011, 00:16

daniela scrie:D-le Dragos 2006 ,vorba unui distins domn de aici ,sa o luam inset ,insetisor ...Nu neg faptul ca exista tineri care au facut asa cum spuneti dvs.Iarasi ,calculul dvs.poate fi corect (acest poate fi ,are un mare dichis ). "Tanarul entuziast care s-a bucurat de banii europeni are acum 100 roi in proprietate si buzunarele goale",dar nu uitati ca nici el nu a investit mai nimic pt.acesti roi din banii proprii.Intrebati cine a castigat mai mult? Eu cred ca mai mult a castigat tanarul pus in discutie ,pentru ca el a obtinut ceva fara sa riste nimic (aproape ) pe cand dvs.ati pus la bataie (cu riscurile aferente)40000 .Ati bagat 40000 ca sa faceti un profit (ipotetic) de 50000; tanarul nu a bagat nimic (aproape )si are in batatura 30000.Mai concret ati riscat 40000 ca sa castigati in plus fata de tanar ,20000! Matematic ati castigat mai mult asumand-u-va un risc ...Prefer sa ma aflu in situatia tanarului din ex.dvs!

Daniela,aici te-am prins.Usor cu pianul pe scari ca e de jale.Logica ta in cele scrise este perfecta.
Numai un calculator poate asa ceva.
Eu ce sa mai zic,dau un sfat ca poate e bun.Pune batista pe tambal.
Din prima trebuia sa sesizezi eroarea.Mai trebuie 2000 de rame crescute si 200 de reginute.
gica

Mesajde Ioan Guist » 03 Noi 2011, 00:24

smady scrie:dl Guis cu maxim respect dar daca un apicultor in anu 6 de experienta nu stie ce are de facut e mai prost decat ala de chiar are nevoie de ajutor social . Ai NET care dupa mine e mai bun decat orice carte ( citeste carti cat mai multe si dupa ) citita . Dar tot nu poti afirma ca 200 familii produc 1500 lei/luna . Ai 6 ani de lucrat cu familii de albine . Eu in primavara fac 5 ani de cand am albine ( sa nu zic apicultura ) . Cu tot cu matcile mele vedeta tot am reusit o productie mult mai mare ( la familii , nu la roi ) decat se spune 10 kg/fam . Asta cu 10 kg/fam nu stiu dar chiar ne credeti prosti pe toti astia cu mai putini ani decat voi in apicultura . Nu e admisibil asa ceva .

Ho cu tata,
Vad ca cu voi astia nu ie bine nice cum.Daca nu scri sa nu ...dai cu subsemnatul ...ca de ce nu scrii ,,,,ca tie frica de concurenta si tot felul de aberatii.ABERATII .Da domnilor astea cu concurenta sunt cele mai copilaresti afirmatii pe forumurile de apicultura.Auzi frica de concurenta.
Daca dai o parere, de ce !!si cum i-ti permiti sa nu ne dai credit noua?? Sau cum crezi ca nu se poate mai mult?? Pai uite asa frate.Asta e calculul meu .Ca... mata nu ti cont de toate e treaba lu dumnitale.Vorbim peste ani.
Se aude ?? E parerea mea si o sustin.Fa tu mai mult profit si fi bucuros.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Noi 2011, 00:29

daniela scrie:

D-le Dragos 2006 ,vorba unui distins domn de aici ,sa o luam inset ,insetisor ...Nu neg faptul ca exista tineri care au facut asa cum spuneti dvs.Iarasi ,calculul dvs.poate fi corect (acest poate fi ,are un mare dichis ). "Tanarul entuziast care s-a bucurat de banii europeni are acum 100 roi in proprietate si buzunarele goale",dar nu uitati ca nici el nu a investit mai nimic pt.acesti roi din banii proprii.Intrebati cine a castigat mai mult? Eu cred ca mai mult a castigat tanarul pus in discutie ,pentru ca el a obtinut ceva fara sa riste nimic (aproape ) pe cand dvs.ati pus la bataie (cu riscurile aferente)40000 .Ati bagat 40000 ca sa faceti un profit (ipotetic) de 50000; tanarul nu a bagat nimic (aproape )si are in batatura 30000.Mai concret ati riscat 40000 ca sa castigati in plus fata de tanar ,20000! Matematic ati castigat mai mult asumand-u-va un risc ...Prefer sa ma aflu in situatia tanarului din ex.dvs!

Treaba nu e chiar asa daca o luam legal.
Domnul Dragos baga banu in buzunar.Tanarul cu proiectul, tre' musai sa tina treaba 5 ani.La anu se pare ca-l cauta iarasi pe Dragos.Asta nu are ce face si baga iar bani in buzunar
In anul 3-4-5 la fel.

Radem glumim si povestim.Unii nu cunoaste si unii nu stie.Asta e .Fiecare vrea sa incerce.
Dar sa vi aici si sa crezi ca cineva sta seara s adea din tasta ca sa-i incurce pe ceilalti e o aberatie.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde daniela » 03 Noi 2011, 00:36

D-le Gica apreciez parerile dvs.,totdeauna pertinente si pe subiect ! In ceea ce a postat d-l Dragos ,am exprimat doar o parere umila.Sau ce varianta as prefera eu.Sunt convinsa ca "precizia de calculator "la care faceti referire este doar ...o usoara ironie la adresa mea ! Sunt de asemenea convinsa ca nu are dram de rautate ci reprezinta doar o intepatura delicata (destul de greu sesizabila ).Problema cu ramele ..."inset ", "insetisor"...P.S.Daca aveti pile la Sf.Sisoie ,rugati-l sa aiba in paza si albinele mele ! O seara deosebita .
daniela

Mesajde proapis13 » 03 Noi 2011, 00:44

daniela scrie:.P.S.Daca aveti pile la Sf.Sisoie ,rugati-l sa aiba in paza si albinele mele ! O seara deosebita .

Vezi ca Sf Sisoe dadea binecuvantari si a facut o inviere din morti :!:
Sf Ambrozie e cu albinele :idea:
proapis13

Mesajde popik50 » 03 Noi 2011, 00:50

Va merge sau nu apicultura viitorul o va demonstra. Dumnezeu sa fie cu noi si sa avem parte de timp frumos in anii care vin si deasemenea multa sanatate ca e mai buna ca toate(si decat bani si decat miere) :D .
Inca odata vreau public sa imi cer scuze fata de cei cu care am vorbit putin mai acid . (adi hodis ,nea gica , alt stupar si altii)
Va doresc o noapte buna.
popik50

Mesajde Adi Hodis » 03 Noi 2011, 00:57

popik50 scrie:Va merge sau nu apicultura viitorul o va demonstra. Dumnezeu sa fie cu noi si sa avem parte de timp frumos in anii care vin si deasemenea multa sanatate ca e mai buna ca toate(si decat bani si decat miere) :D .
Inca odata vreau public sa imi cer scuze fata de cei cu care am vorbit putin mai acid . (adi hodis ,nea gica , alt stupar si altii)
Va doresc o noapte buna.

Se accepta scuzele ... maine vorbim colegial.
Cel putin eu am fost politicos pina la o postare citata ... apoi, deh.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Dragos2006 » 03 Noi 2011, 00:58

In urma cu 3 luni o televiziune locala la sugestia APDRP vine in stupina sotiei mele si face un reportaj in care prezinta o afacere de succes in urma masurii 112 . Dupa difuzarea reportajului am fost asaltati de telefoane si vizite la domiciliu din partea unor tineri care doreau sa aplice 112 pe apicultura . Sa va spun ca unii dupa ce ca nu aveau familii de albine nici macar nu citise in viata lor o carte despre apicultura. Sincer va spun : prostia nu are limite !
Unul imi da telefon ca vrea sa cumpere 200 de familii de albine in conditiile in care omul nu vazuse o matca in viata lui. Pe unul l-am intrebat cum va avea grija de stupi , raspuns stupefiant : pai angajez un om sa aiba grija de ei. Altul credea ca stupii ii pui in spatele casei si periodic de duci la ei si scoti mierea .
Cred ca pot sa tastez pana maine dimineata sa va dau exemplu se "entuziasm tineresc ".

Un sfat sincer pentru cei care vor sa faca stuparie : stupii vostri nu vor produce miere , fiti bucurosi daca dupa doi ani va supravietuiesc familiile initiale. majoritatea in primul an storc familiile de miere si dupa aia se intreaba de ce le-au murit in iarna .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde proapi » 03 Noi 2011, 08:30

Ai dreptate.
proapi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE