Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dacii - Adevaruri tulburatoare

Mesajde stony » 18 Apr 2014, 13:15

E foarte interesant. Eu am urmarit filmuelete lor, ca sunt mai multe, cu sufletul la gura. Mi-au placut foarte mult. Sigur ca adevarul este, undeva, la mijloc, insa ceea ce spun ei aici sunt efectiv dovezi di susrele istorice concrete, din cronicarii si invatatii vremii, pe lana care apar dovezile adn care nu mai pot fi contestate. S-au facut niste studii la niste isntitute din Hamburg, in Germania, in orice caz, de catre niste oameni de stiinta de acolo, romani plus au fpst scrise carti de straini, nu de romani, care spun ceea ce se psune in filmulet si chiar mai mult, din celelalte filmuelete si nu se mai poate contesta. Deci adn-ul studiat de pe oase care dateaza de acum cateva mii de ani, gasite in diverse situri din tara, atesta faptul ca conpozitia sa nu este diferita fata de informatia genetica din adn a indivizilor din ziua de azi. Deci nu putem vezi cu povesti, absolut. Deci adevar este in ceea ce incearca oamenii acestia sa spuna. Deci....romanii sunt DACI, iar statuile cu Traian si elogiile aduse lui sunt erori, create intetionat de perioada scolii ardelene si de oamenii care au vrut sa distorsioneze intentionat trecutul si implicit prezentul nostru tocmai pentru ca aveau impresia ca vom fi cu ceva mai importanti prin Europa acelei vremi.
stony

Mesajde PAGANEL » 18 Apr 2014, 16:10

stony scrie:. Deci adevar este in ceea ce incearca oamenii acestia sa spuna. Deci....romanii sunt DACI, iar statuile cu Traian si elogiile aduse lui sunt erori, create intetionat de perioada scolii ardelene si de oamenii care au vrut sa distorsioneze intentionat trecutul si implicit prezentul nostru tocmai pentru ca aveau impresia ca vom fi cu ceva mai importanti prin Europa acelei vremi.

Imi cer scuze ca nu am avut rabdare sa citesc tot topicul, dar multe erau lucruri stiute si..am sarit peste el, pana la ultima pagina.Scuze, daca o sa ma repet si o sa incep cu ce spune colegul mai sus.
Reprezentantii scolii ardelene erau catolici.Religia catolica, de-a lungul timpului sa bazat pe indocrinare si presiune. Acei oameni(patrioti pana la urma), au ales aceasta cale si cu sperantza ca vor fi sprijinitzi in efortul lor de constituire a statului Roman, de catre tarile vestice, in care predomina catolicismul. Au facut un rau mic, dar pentru o cauza buna. Macar acum ne numim ROMANI si nu suntem turci, rusi, bulgari, unguri.... Priviti si comparati (fara patima) cele doua religii.Catolicismul si ortodoxia. La acest moment, catolicismul este intr-o mare criza spirituala, cea ce la ortodocsi, cu toti preutzii corupti, nu se intampla. Referitor, la adevarul istoric si istoria unui popor, din care sper sa fac si eu parte, adica Dacii(traci, geti, sciti, ........), nu sa vrut sa se afle. Nici macar istoricii nostri nu au vrut sa se afle asa ceva. Au asteptat sa se fure bratarile dacice si asa au recunoscut si ei, ca dacii, stiau sa prelucreze aurul si nu erau idiotzi. Au existat si cateva voci, care au prezentat ipoteze,gen-Locuitorii de pe malul Marii Negre au populat mare parte din Europa, nordul africii, mare parte din asia... si li sa dat in cap. Au aparut tablitzele de la Vincea si Turda si..a trebuit sa ne spuna americanii, ca ceasta scriere, sta la baza alfabetului sumerian. Ba a mai trebuit sa vina si francezii cu misiunile lor de cercetare pe fundul Marii Negre, ca sa descopere orase si unelte cu vechime de..de la facerea lumii si cu ipoteza, ca o data cu marea inundatie(poti sa ii zici potop), din bazinul fostului lac de apa dulce, numit acum Marea Neagra, civilizatia respectiva, a trebuit sa migreze. Ca avem cuvinte, exportate in alte alfabete, sau denumiri de localitati identice cu cele de la noi, asta stie orice elev de generala. Ca religia iudaica,sa inspirat din religia egipteana si asta o stiti.Dar ca religia iudaica sa pliat pe religia noastra stiati? Noi, iubitori de natura( o pretuiam pe Gea), am ajuns sa o iubim pe fecioara Maria.Sarbatorim pastele blajinilor, dar habar nu avem ce inseamna asta. O dam pe-sa fie de sufletul celor morti..Dar de fapt, este sarbatoare blanzilor uriasi. Nu dezvolt. Dupa daci au ramas legi, pe care leau copiat alte popoare si peste 1 000 de ani, despre care se spune ca sunt-cele mai simple si ma drepte. Dar si despre lucrurile astea au trebuit sa vorbeasca altii, straini de neamu asta. Medicina-grecii si dacii, nu se intelegeau in aceasta privinta, dar grecii iau copiat pe daci, atat cat ia dus capul(tratamente pe baza de plante). Ii acuzau pe daci, ca ei privesc omul in ansamblu, iar ei trateaza exact oragnul bolnav :). Tibetanii, spun ca au invatat acupunctura de la daci, dar ca ei foloseau ace de peste, iar ei au inbunatatit tehnica. Cunoasteti o civilizatie care sa poata egala tehnologia metalurgica a dacilor. Ma refer aici la cele circa 100 de cuie din fier,gasite la Sarmisegetuza, cu o foarte mare puritate, neatinsa nici in zilele noastre? Dar, astea sunt prostii. Puteti sa nu tineti seama de ce am scris mai sus, cu toate ca eu am repetat ce au spus altii (istorici,arheologi..)
Amintiti-va basmele populare romanesti. Ma refer la cele cu eroi gen Fat Frumos, nu cu robotelul cel razboinic :))
Daca luam acum, si comparam, numai cu perioada de timp de la copilaria noastra si pana acum, vom ramane surprinsi sa descoperim, ca Zmeuu avea tel. mobil.(cel putin)(arunca buzduganu, de la...si se agatza dupa usa)(sau era cu fir si ala era locul lui, dupa usa? ), sau ca existau palate(vezi tinerete fara batranete) cu cupole din cristal (parca te duce mintea la zgarie norii, nu?)(sau la termopane :::))). Stiati ca vesticii si in special americanii ne studiaza in draci aceste basme, iar tinerete fara batranete si viata fara de morte, este in topul studiului?
Si totusi. pierzania dacilor, sa fie cea la care se refereau grecii? Cum ca, dacii au intrat in conflict cu divinitatea? Eu nu cred. Mi-ar placea sa am pe daci ca si strabuni(m-am declarat la recensamant). Dupa suflet, sunt din Dacia.Dupa credinta sunt dac convins.
Cred(nu ma inchin) in Om (spiritul omului) si in Mosu(dumnezeu). Dar oare dacii, m-ar accepta :)).
Am atatea sa spun despre daci si despre...dar, iar am depasit masura si am luat-o pe aratura :))
Altul mai bun, va rog :)
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde patrascu » 18 Apr 2014, 16:53

PAGANEL scrie:
Reprezentantii scolii ardelene erau catolici.

Esti sigur?
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde PAGANEL » 18 Apr 2014, 17:13

patrascu scrie:
PAGANEL scrie:
Reprezentantii scolii ardelene erau catolici.

Esti sigur?

Sunt. Uitate si la ce scoli au invatzat :).
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde patrascu » 18 Apr 2014, 17:30

Deci daca prin absurd merg la studii in Japonia direct sunt budist? Acum daca folosesti termenul de catolic ai doua variante greco sau romano. Greco-catolic nu e nici cal nici magar si cam aici se pot incadra reprezentantii scolii ardelene oficial. Deci ceva diferit de romano-catolici de care vorbesti
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde PAGANEL » 18 Apr 2014, 17:49

patrascu scrie:Deci daca prin absurd merg la studii in Japonia direct sunt budist? Acum daca folosesti termenul de catolic ai doua variante greco sau romano. Greco-catolic nu e nici cal nici magar si cam aici se pot incadra reprezentantii scolii ardelene oficial. Deci ceva diferit de romano-catolici de care vorbesti

Domule budist :).In scolile din Romania de azi, dresajul incepe din clasa 1-a. Profesorii intra pe intrarea principala, iar copii, intra prin lateral, spate. Corect? Asa incep barierele tanarului om. Se formeaza in mintea lui, ideia ca unii oameni sunt, mai ,,egali decat altii". Poti sa ma contrazici cat vrei, dar in subconstientul lui, asta este perceptia. Copii din ziua de azi, folosesc multe cuvinte imprumutate din limba engleza.Corect (right) ?. Nu mai are limba romana cuvinte suficiente, pentru a se exprima? Asa este trendul. Catolicismul in Transilvania(si nu numai), a incercat sa induca un curent de opinie, cum ca, daca te aliezi, atasezi, raliezi romei (Vaticanului), este de bun gust. Stii expresia aia, cum ca daca traiesti intre tigani, inveti tiganeste? Este usor sa manipulezi mintea omului :). Pot sa iti dau ex.o gramada, din timpul nostru, dar iesim din subiect. Dar macar 1, ca nu ma pot abtine :oops: Pretuesti banul.Da de ce? :lol: Stii macar ce reprezinta? Si uite asa, o intreaga societate, este dusa, cum duce lupu oaia din stana . Iartama daca ti-am gresit, dar nu asta a fost intentia, iar daca nu mai inteles, atunci ...asta e. :cry:
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde patrascu » 18 Apr 2014, 18:04

PAGANEL scrie:In scolile din Romania de azi, dresajul incepe din clasa 1-a. Profesorii intra pe intrarea principala, iar copii, intra prin lateral, spate. Corect? Asa incep barierele tanarului om. Se formeaza in mintea lui, ideia ca unii oameni sunt, mai ,,egali decat altii".:

Asta este ierarhie nu bariera. Bariera ar fi in cazul in care orice ar face el in viata lui nu i se permite accesul pe usa profesorilor. Daca il duce bibilica si invata nu ca intra pe usa profesorului ba mai mult poate intra pe usi mult mai importante. Gandirea asta cu bariera este usor comunista. In anii 50 se vorbea de egalitatea intre oameni si de barierele pe care matale le mentionezi si nu putine au fost cazurile cand au ajuns sa intre pe usi importante oameni de nimic ce nu urcasera nici o treapta in viata prin munca si sudoare.

Revenind la dacii nostrii jumatate din ce ai scris nu se probeaza. Ce legi stii ca au ramas de la daci si au fost preluate si de aaltii? Care este cercetarea care mentioneaza ca tibetanii au invatat nu stiu ce minuni de la daci?
patrascu

Mesajde PAGANEL » 18 Apr 2014, 18:50

patrascu scrie:
PAGANEL scrie:In scolile din Romania de azi, dresajul incepe din clasa 1-a. Profesorii intra pe intrarea principala, iar copii, intra prin lateral, spate. Corect? Asa incep barierele tanarului om. Se formeaza in mintea lui, ideia ca unii oameni sunt, mai ,,egali decat altii".:

Asta este ierarhie nu bariera. Bariera ar fi in cazul in care orice ar face el in viata lui nu i se permite accesul pe usa profesorilor. Daca il duce bibilica si invata nu ca intra pe usa profesorului ba mai mult poate intra pe usi mult mai importante. Gandirea asta cu bariera este usor comunista. In anii 50 se vorbea de egalitatea intre oameni si de barierele pe care matale le mentionezi si nu putine au fost cazurile cand au ajuns sa intre pe usi importante oameni de nimic ce nu urcasera nici o treapta in viata prin munca si sudoare.

Revenind la dacii nostrii jumatate din ce ai scris nu se probeaza. Ce legi stii ca au ramas de la daci si au fost preluate si de aaltii? Care este cercetarea care mentioneaza ca tibetanii au invatat nu stiu ce minuni de la daci?

La curtea imperiala daca, a fost trimis un general chinez.Acesta, la intoarcerea in China, a descris viatza din dacia si sistemul de guvernare. Aceste izvoare scrise exista....unde? Recent, intr-o vizita de stat, un chinez, a facut referire la asta(cine si unde?). Daca tu imi dai raspunsuri la intrebarile mele, eu iti dau raspunsul la intrabarile tale,cu lincuri pentru documentare :)
Chinezul, a studiat in Ro si are un rang militar. Cine e ? Unde se afla manuscrisul lasat de inaintasul lui(la ce blibioteca)?
Fara aceste raspunsuri, eu nu iti mai raspund.Inseamna ca nu te intereseaza subiectul :evil:

Intrebarea ta cu referire la legi, chiar ma intristat. O simpla cautare pe net, cred eu ca era de ajuns.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde patrascu » 18 Apr 2014, 19:12

Pai ce legi au lasat dacii Paganel? Dacii nu prea scriau deci.....? In istorie fiecare cuvant il argumentezi cu dovezi nu cu intrebari sau chinezi sau presupuneri.
patrascu

Mesajde proapis13 » 18 Apr 2014, 19:17

Chinezii sunt mai curiosi de unde si in ce context au aparut pe ceramica de la Cucuteni ying si yang,simboluri ce sunt revendicate de catre ei :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde PAGANEL » 18 Apr 2014, 21:06

proapis13 scrie:Chinezii sunt mai curiosi de unde si in ce context au aparut pe ceramica de la Cucuteni ying si yang,simboluri ce sunt revendicate de catre ei :!:

Cred ca este singurl topic unde pot sa scot si eu 2 vorbe, fara sa imi scuip in san, de frica maestrului Proapis :).
Maestre, dar de mumiile din desertu Gobi ce zici? Europeni, albi, o asezare destul de mare, dar totusi albi(indoeuropeni). Aia cum au ajuns acolo? Si totusi, chinezii, au cea mai veche istorie, de pana acum pe Pamant. Au cunoscut furculitza inaintea noastra si au renutat la ea. Noi, se pare ca am aterizat un pic mai tarziu. Simbolurile alea???? Dar cum iti explici ca indienii, il cunosc pe Zamolxis? Poate ca ce se spunea despre acei preoti daci, ca mergeau pe nori, trebuie inteles ca atare. Dar, lasand vechiturile ca se supara colegu Patrascu pe mine, o sa iti pun o intrebare(ce avem noi aici :)) )
Ce mare dac stii care a fost aproape contemporan cu noi si care a uimit lumea ? Indiciu- sa imbracat si sa purtat ca un veritabil dac.
Domnule Patrascu. Pana acum cativa ani, dacii erau niste analfabeti si ******.Si ai dracu barbari, mai purtau si barba :))
Daca nu stiau sa scrie, cum naiba au aparut tablitele de la Vincea si Turda? Da tablitele de la castelu Peles, in ce limba au fost scrise? Sigur pot sa iti spun ca nu in maghiara.Daca istoricii nostri, nu au putut(dorit) sa gaseasca izvoare istorice care sa ne arate cine au fost cu adevarat dacii, au avut altii grija. Cum isi permit sa spuna istoricii greci, ca dacii, in afara de limba lor, foloseau cu usurinta limba greaca? Analfabeti si inculti, dai dacilea :))
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde proapis13 » 18 Apr 2014, 21:24

PAGANEL scrie:Cred ca este singurl topic unde pot sa scot si eu 2 vorbe, fara sa imi scuip in san, de frica maestrului Proapis :).
Maestre, dar de mumiile din desertu Gobi ce zici? Europeni, albi, o asezare destul de mare, dar totusi albi(indoeuropeni). Aia cum au ajuns acolo?

Suna mai frumos colegul proapis sau Marian in loc de maestrul...n-am facut inca scoala de maistri... ;)
Am fost demult prin China si am aflat ca au mai multe piramide decat egiptenii.... :shock:
Acum ma calatoresc peste ocean tocmai la Ilinois la faimoasele Burrows Caves
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... b9eQQfMWgA
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde PAGANEL » 18 Apr 2014, 21:33

Si am vrut sa iti zic de piramide, dar de frica, sa nu dea cu pietre colegu Patrascu, am inghitit in sec si am tacut :) Proapis=coleg :lol: , poate ca merge aici, dar pe alt topic, doar maestru. In afara ca te iubeste Mosu(focul de la stupina), mai esti si prieten cu ALBINA. Dar, cu raspunsu cum stam? Marele dac de care iti ziceam? Indiciu-americanii, au imprumutat ceva de la el si il folosesc(simbolul) cu mare pompa.
Din lipsa de cunoasterea limbii engleze(nu stiu unde am puso?? ), am inteles putin din ce e scris acolo, dar, cred ca este inca o dovada.Totusi, daca o sa continuam aici pe forum, cu astfel de discutii, cred ca vom fi repudiati, excomunicati, blamati, de cei cu picioarele pe pamant. Ai auzit despre legenda Crisurilor? Prima aparitie a lui...pe pamant ??
Ultima oară modificat de PAGANEL pe 18 Apr 2014, 21:43, modificat 1 dată în total.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde Florin Dobre » 18 Apr 2014, 21:37

Brancusi?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde PAGANEL » 18 Apr 2014, 21:45

Sa traesti maestre :)) Asa e. Si era vorba despre PASAREA MAEASTRA. Au puso aia pe toate cladirile de stat.
La noi, au spalat cu detergent coloana infinitului, masa tacerii, poarta sarutului :). Da ce are domle? Facem alta, dao dacilea
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde Florin Dobre » 18 Apr 2014, 21:52

PAGANEL scrie:Totusi, daca o sa continuam aici pe forum, cu astfel de discutii, cred ca vom fi repudiati, excomunicati, blamati, de cei cu picioarele pe pamant. Ai auzit despre legenda Crisurilor? Prima aparitie a lui...pe pamant ??

Mie imi place sa cred ca sunt cu picioarele pe pamant si ... cu capul in nori. :D
Continua! E captivant ce scrii. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE