Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde paul » 16 Apr 2014, 09:35

Irinel, tine familiile mai strans ! Adica, cand ai albina full pe fata exterioara a ultimei rame dinspre diafragma, poti sa mai introduci in pozitia de penultima rama o foita la crescut ! Fa asa si o sa vezi ce bine este !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde irinel1988 » 16 Apr 2014, 10:10

paul scrie:Irinel, tine familiile mai strans ! Adica, cand ai albina full pe fata exterioara a ultimei rame dinspre diafragma, poti sa mai introduci in pozitia de penultima rama o foita la crescut ! Fa asa si o sa vezi ce bine este !

Asa o sa fac dar sa se opreasca ploile, acum ploua in continuu si anunta pana sambata ploi in sud-vest.
irinel1988

Mesajde CORNEL V. » 16 Apr 2014, 10:43

Ploi o sa fie pana aproape de 1 mai,culesul in zona aia este pe...minus,asa ca dai in continuare cu sirop si ce ti-a zis Paul
CORNEL V.

Mesajde andy1995 » 16 Apr 2014, 14:23

Merita sa ma inscriu in ceva asociatie? de ce am nevoie pentru a putea fi membru?
andy1995

Mesajde duma » 16 Apr 2014, 15:17

andy1995 scrie:Merita sa ma inscriu in ceva asociatie? de ce am nevoie pentru a putea fi membru?

Salut !
....de cascaval cred ca ai nevoie .... si eu am vrut sa ma inscriu la cursuri si asociatie sa fiu un ''Apicultor '' cu acte in regula dar am renuntat pana la urma .....nu din cauza banilor si din lipsa de timp . Cred ca este bine sa fi inscris undeva mai ales daca vrei sa acesezi fonduri si sa vinzi produsele cu acte , spun si eu . Cei care sunt inscrisi pot cel mai bine sa ne explice ce si cum , elenul meu a fost stapanit de cineva care a fost dezamagit de sistem . Bafta !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde andy1995 » 17 Apr 2014, 10:59

Am sa incerc in ceva asociatie, fonduri nu voi face e prea multa bataie de cap :))

Am o alta intrebare(scz ca tot pun intrebari, imi place ca raspunsul e foarte ultil si pot sa aplic)

Acum 5 zile am pus o rama de cladit, rama in jur de 60% a fost cladita, pe zona cladita am gasit puiet capacit...pentru prima data cand vad asa ceva,
Este ceva problema in sensul ca matca nu are spatiu? :idea: sa introduc intre cuib si rama de cladit o rama deja cladita mai neagra?
andy1995

Mesajde duma » 17 Apr 2014, 11:24

andy1995 scrie:Am sa incerc in ceva asociatie, fonduri nu voi face e prea multa bataie de cap :))

Am o alta intrebare(scz ca tot pun intrebari, imi place ca raspunsul e foarte ultil si pot sa aplic)

Acum 5 zile am pus o rama de cladit, rama in jur de 60% a fost cladita, pe zona cladita am gasit puiet capacit...pentru prima data cand vad asa ceva,
Este ceva problema in sensul ca matca nu are spatiu? :idea: sa introduc intre cuib si rama de cladit o rama deja cladita mai neagra?

In perioada asta matca trage tare si ponteaza tot mai mult .Poti si asa daca nu ai cules ,dar pe vremea asta atentie ...bagand o rama pe vreme urata si fara cules ai sa racesti cuibul si daca nu ai destula populatie si hrana le strici treaba , poate ar trebuii sa astepti dupa Pasti sa se indrepte vremea ....... STRICT PAREREA MEA
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde andy1995 » 17 Apr 2014, 14:50

azi a fost soare pana acum(acum au aprut niste nori) stupi sunt la rapita deci hrana au+aseara am pus niste sirop sa fiu sigur ca au, de maine vine vreme buna :D

sper sa nu fie probleme o sa mai verific si o sa vad ce sa fac, rama de cladit nu mai pun 1-2 sapt, pana ce se mai dezvolta si este cules mai bun
andy1995

Mesajde irinel1988 » 19 Apr 2014, 18:17

Aseara cand le-am bagat sirop am vazut cateva furnici pe marginea stupului sub podisor. Este grav? Ce pot sa fac in cazul asta?
irinel1988

Mesajde Arhivistu » 19 Apr 2014, 18:38

Nu este foarte grav daca nu is multe...unge suportii stupilor cu motorina sau pune sare pe langa stupi ca sa nu se mai urce .Sarbatori fericite!
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde irinel1988 » 19 Apr 2014, 18:45

Arhivistu scrie:Nu este foarte grav daca nu is multe...unge suportii stupilor cu motorina sau pune sare pe langa stupi ca sa nu se mai urce .Sarbatori fericite!

Nu erau multe, 4-5 am vazut. Pe langa furnici am mai vazut niste goange mai mici ca furnicile si de culoare cenusie.
Sarbatori Fericite!
irinel1988

Mesajde Arhivistu » 19 Apr 2014, 20:41

Si eu am vazut goangele alea...au disparut dupa o vreme..nu e de sarit in apa,stai linistit :)
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde irinel1988 » 19 Apr 2014, 21:48

Multumesc pentru raspunsuri Arhivistu.

Am o problema, se pare ca am fost banat permanent pe ip de acasa, acum scriu de pe un tel.
Vreau sa-mi spuna si mie un admin de ce am fost banat, pun prea multe intrebari?

Nu am multe postari si se poate verifica ce am scris pana acum, majoritatea postarilor fiind in aceasta sectiune.

Scuzati ca postez aici.
irinel1988

Mesajde Odey » 21 Apr 2014, 16:23

Asa am avut si eu la un stup alb mai vechi, dar azi am facut rocada:)) am schimbat stupul.
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Mesajde nelutzu-api-cool » 22 Apr 2014, 20:47

Intrebare de incepator:
Cum pot sa introduc o rama cu puiet SI ALBINA ACOPERITOARE intr-un stup mai slabut, pentru a il intari? Nu vreau nici sa fac macel in stup.
Am auzit variante, ca sa stropesc atat rama cu puiet si albina acoperitoare pe care o introduc cat si celelalte rame cu sirop (sa pulverizez sirop pe albine), si pe masura ce se curata una pe cealalta or sa se accepte. Dar, nu as vrea sa fac asta sa naclaiesc toate albinele si sa fac o varza in stupul ala.
Iarasi, am inteles ca nu e bine sa introduci rama cu puiet direct in cuib, ca risti ca albinele acoperitoare sa nu accepte matca din noua locuinta si sa o omoare, si atunci e indicat sa introduci rama la margine.
As vrea sa stiu o metoda sigura si nu foarte complicata de a introduce o rama cu puiet si albina acoperitoare intr-un alt stup, fara consecinte..
Vreau ca tot omul să priceapă
Această diferenţă mare:
Albina moare când înţeapă
Iar el, de nu înţeapă, moare!

http://nelutuapicool.sunphoto.ro
nelutzu-api-cool

Mesajde stefanmadalin » 22 Apr 2014, 21:16

Eu aleg o rama cu puiet gata de ecloziune, scutur de albina insotitoare si se baga in familia ce vreau sa o intaresc.
Nu vreau sa risc cu ceapa/tuica....
stefanmadalin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR