stefanmadalin scrie:Eu aleg o rama cu puiet gata de ecloziune, scutur de albina insotitoare si se baga in familia ce vreau sa o intaresc.
Nu vreau sa risc cu ceapa/tuica....
nelutzu-api-cool scrie: Dupa cum spuneam: "As vrea sa stiu o metoda sigura si nu foarte complicata de a introduce o rama cu puiet si albina acoperitoare intr-un alt stup, fara consecinte.."
andy1995 scrie:
Rama cu puiet(neagra trebuie inlocuita) am in plan sa scap de ce e negru![]()
, va rog sa ma corectati.
PAGANEL scrie:Un coleg a scris(nu mai stiu pe ce topic), ca la indemnul unui prieten mai cu experienta, a scos cate o rama cu tot cu albina acoperitoare si a bagat in alti stupi. Cate una la fiecare. Fara tuica, fara nimic. Mai tarziu, a deschis sa controleze si sa speriat. Reginele, din stupii primitori, erau intr-un ghem de albine. A lasat asa si a revenit a doua zi. Totul era normal. Fara mortaciuni, sau regine speriate.Toate reginele primitoare, pontau frumos.
TDI scrie:Matcile tinere si culesul bun oua inclusiv in rame albe, poate mai putin - dar atat.
paul scrie: Uite eu am nevoie ca incepand de la sfarsitul iernii si pana in vremea asta .... SA-MI OUA CAT MAI MULT POSIBIL !!!![]()
Asta cu micozele ... sunt povesti !Albinele dezinfecteaza cu propolis celulele si nu mai au nici un fel de spor de micoza ! Totodata, celula mai mica nu permite dezvoltarea in exces a varooa, manifestandu-se acel fenomen numit VSH !
PAGANEL scrie:Un coleg a scris(nu mai stiu pe ce topic), ca la indemnul unui prieten mai cu experienta, a scos cate o rama cu tot cu albina acoperitoare si a bagat in alti stupi. Cate una la fiecare. Fara tuica, fara nimic. Mai tarziu, a deschis sa controleze si sa speriat. Reginele, din stupii primitori, erau intr-un ghem de albine. A lasat asa si a revenit a doua zi. Totul era normal. Fara mortaciuni, sau regine speriate.Toate reginele primitoare, pontau frumos.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori