Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde samuellazea » 22 Apr 2014, 13:55

duma scrie:... dar precum spuneam ramane sa mai studiez problema asta sa nu ies mai scump ......ca halatul :lol:

Si totusi, cat e halatu?? :lol:
samuellazea

Mesajde duma » 22 Apr 2014, 14:03

samuellazea scrie:O-m trai si o-m vedea ;) sti tu cum e cu telenovela :D

Sti ce mi-a venit acum in minte de la un apicultor? Zicea asa: Daca as avea nectarul numai din florile ce raman neculese de albine, as fi fericit.

Si acum cand stau si ma gandesc, tare as vrea si eu asa :)

....Pai ce mai stai la birou Sami iao din loc mai ales ca acum mai picura si nu basi se inghesuie la carat polen si numai bine strangi ceva ! :lol:
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 22 Apr 2014, 14:07

samuellazea scrie:
duma scrie:... dar precum spuneam ramane sa mai studiez problema asta sa nu ies mai scump ......ca halatul :lol:

1 m3 pentru inceput sa vad cate lazi ies din el , dar prima data calcule concrete si dupa uscatul la uscatorie , trasul la grosime , debitatul , etc , etc si dupa ce se trage linia atunci stam de vorba !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde samuellazea » 22 Apr 2014, 14:47

duma scrie:
samuellazea scrie:

... si dupa ce se trage linia atunci stam de vorba !

Pariu ca dupa ce tragi linie nu mai stai de vorba? Pariu pe familia aia cadou? :lol:
samuellazea

Mesajde duma » 22 Apr 2014, 14:59

samuellazea scrie:
duma scrie:
samuellazea scrie:

... si dupa ce se trage linia atunci stam de vorba !

Pariu ca dupa ce tragi linie nu mai stai de vorba? Pariu pe familia aia cadou? :lol:

Sti tu Sami asta cu luatul si facutul numai sa nu spui la tamplar ce vrei sa faci ca altfel se tripleaza pretul manoperei si nu in ultimul rand ca si cu centrifuga ....am umblat de nebun o saptamana dupa tabla de inox , cos , canele si mos craciun si cand am tras linie ......am scos 1000 ron si iacata centrifuga cu inox alimentar cu 24 luni garantie si fara stres ca nui centrata ca asa si pe dincolo . Probabil si cred ca sunt destui pe Forum care ar putea sa ne lamureasca cum sta treaba cu chestia asta din experienta lor si probabil se merita acest lucru atunci cand ai tata stupi 100 -200 .....dar stai ca ei aceeseaza fonduri pentru asta ! ;)
duma

Mesajde duma » 23 Apr 2014, 18:30

Salutare !
Anu acesta asi vrea sa achizitionez 3-4 matci gata imperecheate . Ce puteti sa ma sfatuiti s-au sa ma indrumati ? eu am gasit asta :
http://www.icdapicultura.ro/apicultura/ ... logic.html
duma

Mesajde proapis13 » 23 Apr 2014, 19:06

Te indruma anuntul,te inscrii in ACA dai comanda si astepti :!:
Pe persoana fizica NU ai nici cea mai mica sansa :?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde duma » 23 Apr 2014, 19:19

proapis13 scrie:Te indruma anuntul,te inscrii in ACA dai comanda si astepti :!:
Pe persoana fizica NU ai nici cea mai mica sansa :?

acum sunt un fel de toma necredinciosul ......... dar sunt bune de ceva ? am o verisoara la bucuresti care cunoaste destiu caci este mediator , uare nici asa cum suntem invatati cu pile , chestia este sa merite materialul biologic ! s-au poate ma ajuti tu ? ;)
duma

Mesajde proapis13 » 23 Apr 2014, 19:49

Eu unul nu spun decat ca am incercat sa achizitionez pentru Asociatia PRO APIS si/sau pe persoana fizica si nu am reusit ; motivul a fost ca prima data se onoreaza comenzile membrilor ACA.....si ca o paranteza,nici membrii ACA nu au fost multumiti de reginele primite deoarece au fost putine fata de cerere :!:
Am preferat sa apelez la serviciile colegilor de forum,gasesti detalii suplimentare la anunturi ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde laura » 23 Apr 2014, 20:32

Buna,
Anul trecut am reusit sa cumpar 3 matci de la institut. Atat ca i-am prins foarte greu la telefon. Comenzi se fac lunea si miercurea. Din cele 3 matci cumparate una am pierdut-o in primavara. Se vindeau foarte repede.
laura

Mesajde duma » 25 Apr 2014, 11:27

proapis13 scrie:Eu unul nu spun decat ca am incercat sa achizitionez pentru Asociatia PRO APIS si/sau pe persoana fizica si nu am reusit ; motivul a fost ca prima data se onoreaza comenzile membrilor ACA.....si ca o paranteza,nici membrii ACA nu au fost multumiti de reginele primite deoarece au fost putine fata de cerere :!:
Am preferat sa apelez la serviciile colegilor de forum,gasesti detalii suplimentare la anunturi ;)

Da Proapis ....zici bine si precum si Irina a patit parca totusi aici cred ca asi gasi "oameni " apicultori care stiu cum te simti ca si un incepator caruia ii moare o regina s-au primeste o marfa mai slabuta . Am ...... sa caut aici sa ma ajute un " coleg mai mare " si am un nr de telefon la recomandarea cuva numai ca nu il prind la telefon . Multumesc proapis !
P.S. ....nu imi vinzi tu Proapis 2-3 matci ?
duma

Mesajde duma » 25 Apr 2014, 11:29

laura scrie:Buna,
Anul trecut am reusit sa cumpar 3 matci de la institut. Atat ca i-am prins foarte greu la telefon. Comenzi se fac lunea si miercurea. Din cele 3 matci cumparate una am pierdut-o in primavara. Se vindeau foarte repede.

Multumesc ! Am sa tin cont de sfatul lui Proapis si sa caut aici pe forum s-au din zona mea care se ocupa cu asa ceva , prea multe combinatii si interventii cu neamurile si etc .
Sti si tu cum sta treaba cu neamurile .....numai cu ele sa nu te incurci ! :lol: :lol:
duma

Mesajde duma » 25 Apr 2014, 12:05

laura scrie:Buna,

Laura .......dau un miel de Pastele viitor ! :oops: :lol:
duma

Mesajde irina » 25 Apr 2014, 12:22

[quote="duma"
Laura .......dau un miel de Pastele viitor ! :oops: :lol:[/quote]

Eu zic sa dai....doi!Ca sa nu se supere nimeni! :P
irina

Mesajde duma » 25 Apr 2014, 12:30

irina scrie:[quote="duma"
Laura .......dau un miel de Pastele viitor ! :oops: :lol:

Eu zic sa dai....doi!Ca sa nu se supere nimeni! :P[/quote]
:lol: Dau si 2 nu este problema , anul trecut la cata miere am dat pe ochui frumosi ......acum 2 miei pentru o colega mai mare de breazla care ma invata una alta nu se mai pune !
P.S. Liviu Bogos ar trebuii sa ma scoata din asta ca el are si poate sa imi dea .... pe datorie ! :lol: nu Sami ?
duma

Mesajde irina » 25 Apr 2014, 12:32

Duma,
Vezi ca-i vorba de doua colege! :P
irina

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?