Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: nedelcu octavian

Mesajde stuparul2011 » 10 Mai 2014, 22:25

roi artificial din 2013.JPG
roi artificial din 2013
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 10 Mai 2014, 22:27

una din familiile mai bune.

daca are cineva timp, pentru ca eu nu am acum, pe moment.........cand voi avea, o sa caut.
imi puteti spune cum pot pune trei fotografii odata, pe forum, pentru ca am uitat........
multumesc anticipat

miere multa tuturor
sanatate si numai bine
Fişiere ataşate
una din familiile mai bune.JPG
stuparul2011

Mesajde FLORINELU » 11 Mai 2014, 08:20

din cate stiu eu dupa noile reglementari nu se poate pune decat o poza odata pe forum ca sa nu se aglomereze.
FLORINELU

Mesajde stuparul2011 » 13 Mai 2014, 20:55

multumesc frumos
sanatate va doresc
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 16 Mai 2014, 09:44

buna ziua,
eu imi faceam planuri la inceputul saptamanii sa extrag mierea sambata aceasta..........dar dupa vremea aceasta nu stiu cum va fi.
aici la noi inca mai ploua de numa, este frig si bate vantul.........
sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 19 Mai 2014, 22:40

buna seara,

eu am una calda una rece :D

sa incepem cu cea calda bineinteles.......... :D
ieri dupa masa, cand am ajuns in stupina, cand dupa vel putin o saptamana de ploaie s-a mai luminat........ce sa vezi
zarva mare, un roi tocmai pleca.................dupa ce s-a plimbat vreo jumatate de ora buna prin preajma stupinei s-a asezat undeva in apropiere de stupina, la cativa metrii. la o inaltime rezonabila de vreun metru, intr-un copac micut, care a crescut salbatic in apropiere de stupina. am reusit sa-l capturez fara probleme.
din pacate aveam doar telefonul la indemana si pozele sunt de o calitate foarte proasta.........
asadar acum in data de 19.05.2014 am 4 roiuri, destul de bune, pe care le mai ajut cu sirop si puiet in continuare, pentru a-mi cladi faguri si a se dezvolta foarte bine pana in toamna. de la unul chiar au scos cateva rame la stors, de la primul care intre timp s-a facut destul de frumos.............

acum partea cea mai buna...............cea de-a doua :D
avand in vedere ca inainte de ploaie aveam miere in stupi, cand am vazut ca acum a plecat inca un roi ne-am hotarat ca vom stoarce astazi.......
toate bune si frumoase, la una da la una ba............si incet incet au terminat de extras mierea din toti stupii (eu din pacate nu am putut sa fiu prezent din cauza serviciului, dar asta este, poate data viitoare), cand sa terminat am ajuns la o cantitate de aproximativ 70 de kg, dar asta este..............
asteptam sa vedem ce va fi in viitor..............cu ajutorul lui Dumnezeu vor veni si vremuri mai bune.
pe moment am fost foarte dezamagit, dar am ajuns la concluzia ca acum oricum faptul este consumat si trebuie sa accept tot asa cum este.

dar ce nu pot sa inteleg.............daca nu prea a fost miere(acum,dupa vremea aceasta urata), spatiu pe rame aveau, vremea a fost foarte urata, cel putin o saptamana cum a roit aceasta famili?????
ba mai mult la inca doua din ele au ajuns chiar la timp, pentru ca erau gata de plecare.......................
asadar acum am oprit inca doua din roit............care la fel in momentul de fata aveau o situatie asemanantoare cu celelalte familii...........adica populatie multa, spatiu destul pe rame, miere putina si chief de distractie prin departari daca este posibil.

acum ma gandesc ca am gresit foarte mult ca nu am extras inainte de aceste ploi, pentru ca atunci situatia era alta, dar sincer nu am crezut ca va tine asa de mult aceasta vreme urata si ca apoi voi ramane cu asa de putina miere in stupi.
din pacate acum situatia este consumata si degeaba ma gandesc ca poate era bine asa, poate era bine asa................
vedem pe viitor cum va vi, recuperam la alt cules.............
cam asta am patit in ultimul timp cu albinele.

sanatate si numai bine tuturor
stuparul2011

Mesajde TDI » 19 Mai 2014, 23:00

Dacă extrăgeai înainte de ploi, ponta era influenţată şi probabil populaţia pe care ai fi putut s-o ai ar fi scăzut drastic, mierea nu era suficient de coaptă, etc. Erau alte operaţiuni pe care ai fi putut să le faaci.
TDI

Mesajde Florin Dobre » 20 Mai 2014, 01:06

Din roire bag seama ca le poti intoarce doar in doua feluri: cules bun sau divizare.
Ai mei au tras botci in a 4-a zi la rapita(cca. 30% din familii). In a doua saptamana i-am luat la puricat si-am ras tot...deja le rodeau si ele ca aveau cules.
Apoi lipsa de cules si-o saptamana de ploi...au inceput iar cu friguri. De data asta sunt hotarati...au inceput sa dezerteze.
Daca nu incepe cantarul sa cante, trebuie sa fac rost de cutii. :?
Acum cativa ani eram fericit cand roiau. La momentul asta mi-au ocupat aproape toate lazile...planuisem asta dar dupa salcam.
Om trai si om vide.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde FLORINELU » 20 Mai 2014, 05:08

lasa Octaviane ca asa e in apicultura,cum zici,una calda una rece, eu am batut "recordul" la stors adica 15 kg. in total pana acum.cred ca vin si cumpar de la tine :lol: .
dar totusi toamna se numara bobocii.
FLORINELU

Mesajde stuparul2011 » 25 Mai 2014, 13:12

TDI scrie:Dacă extrăgeai înainte de ploi, ponta era influenţată şi probabil populaţia pe care ai fi putut s-o ai ar fi scăzut drastic, mierea nu era suficient de coaptă, etc. Erau alte operaţiuni pe care ai fi putut să le faaci.

domnule tdi

rame aveau,deci spatiu era pentru depozitare, populatie aveau, urdinisele erau deschise........
nu stiu ce altceva as fi putut sa fac................ :idea:
pai asta era si piedica pe care o aveam............
pentru ca nu eram sigur sa extrag sau nu........
dar daca extrageam si exista probabilitatea ca o buna parte din miere sa nu fie maturata atunci iarasi nu prea era bine si trebuia sa lucrez mult pe ea........
daca faceam asta si scadea si populatia, avand in vedere ca au venit ploile, iarasi pana cand se intareau pierdeam timp si probabil ca iarasi nu era bine, nu aveam albina culegatoare...........

eu acum sunt multumit ca a iesit si asa..............
avand in veder eca totusi am reusit sa prind roiurile care au plecat, deci pierderea nu a fost prea mare

sanatate si numai bine
Ultima oară modificat de stuparul2011 pe 25 Mai 2014, 13:20, modificat 1 dată în total.
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 25 Mai 2014, 13:19

Florin Dobre scrie:Din roire bag seama ca le poti intoarce doar in doua feluri: cules bun sau divizare.
Ai mei au tras botci in a 4-a zi la rapita(cca. 30% din familii). In a doua saptamana i-am luat la puricat si-am ras tot...deja le rodeau si ele ca aveau cules.
Apoi lipsa de cules si-o saptamana de ploi...au inceput iar cu friguri. De data asta sunt hotarati...au inceput sa dezerteze.
Daca nu incepe cantarul sa cante, trebuie sa fac rost de cutii. :?
Acum cativa ani eram fericit cand roiau. La momentul asta mi-au ocupat aproape toate lazile...planuisem asta dar dupa salcam.
Om trai si om vide.

domnule florin dobre
la no irapita anul acesta a fost destul de departe, nu cred ca au reusit sa acumuleze ceva, iar din cate vad in mierea extrasa nu par sa fie urme accentuate de rapita.
asta am observat si eu.......
si incerc sa merg pe ideea cu roiuri artificiale, dar acum asa s-a nimerit. norocul meu a fost ca am reusit sa le capturez.
cules este cel putin deocamdata, era si inainte, dar cu toate acestea au roit..........
legat de lazi, si pe la mine este cam aceeasi situatie, chiar saptamana viitoare o sa incep sa mai aranjez cateva, mici retusuri, ca sa le am pregatite pentru ce va mai urma......

sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 25 Mai 2014, 13:23

FLORINELU scrie:lasa Octaviane ca asa e in apicultura,cum zici,una calda una rece, eu am batut "recordul" la stors adica 15 kg. in total pana acum.cred ca vin si cumpar de la tine :lol: .
dar totusi toamna se numara bobocii.

nenea florinelu,
este bine ca bateti recorduri peste recorduri. succes pe mai departe.........
la cat am extras amandoi o sa ne vindem asa...........simbolic, ca intre prieteni, fara bani :D
incet incet vin si cantitatile, rabdare doar....
adunate toate pana in toamna vom fi multumiti :P
vedem mai departe ce si cum va fi......... :D
sanatate si numai bine va doresc
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 02 Iun 2014, 21:40

buna seara,
astazi avand in vedere ca s-a imbunatatit vremea am profitat si am dat sirop la roiuri si putin la familii, pentru ca vremea a fost urata si deocamdata culesul s-a cam dus la noi pana la floarea soarelui.......... :x
am mai mutat si cele 2 roiuri pe care le mai aveam in roinite si le-am mai bagat cate un ram, respectiv doua pentru a le cladi.
erau foarte foarte blande, ma gandeam ca dupa atata nebunie de vreme rea vor fi mai agresive, dar nu a fost asa, spre norocul meu.
in plus am eliberat o matca, pe care am introdus-o intr-un stup fara matca, in urma cu, cateva zile.........
o sa urmaresc in zilele urmatoare sa vad daca reuseste sa se imperecheze, pentru ca acum se pare ca va fi vreme buna...............
sper sa iasa totul bine si sa isi faca treaba viitoarea regina a stupului
sanatate si numai bine tuturor
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 03 Iun 2014, 20:29

buna seara,
sa stiti ca astazi mi-am adus aminte cam ce inseamana riscul meseriei in apicultura............. :lol:
ieri cand am lucrat la ele una a reusit si m-a intepat prin soseata chiar in glezna, pe interior la piciorul drept...........
toate bune si frumoase pana astazi pe la pranz, cand ce sa vezi incet incet se umfla si incepe sa ma manance
putin si apoi sa ma doara......... :roll:
la un momenta dat nu mai puteam sa pun piciorul in pamant, de abea am reusit sa
ajung acasa de la servici.acum inca ma mai doare si calc destul de greu,........ :lol:
sper ca pana dimineata cel tarziu sa imi revin, pentru ca altfel am incurcat-o..............
dar asta este, se mai intampla ce sa-i facem??? :lol:
aveti grija la picioare, sa nu va intepe in glezne.................. :lol:
sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde Florin Dobre » 03 Mar 2015, 16:15

La multi ani sanatosi!
Albine mai ai? :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde stuparul2011 » 16 Mar 2015, 13:19

buna ziua,
imi cer mii de scuze ca nu am mai intrat pe forum..........
am fost foarte ocupat, cu serviciul, cu lucrul pe acasa, cu animalele, etc. etc. etc.
in momentul de fata am iesit din iarna cu 18 familii, mai ramane de vazut cat de puternice sunt, pentru ca am putut sa le verific doar pe fuga.........
per ansamblu situatia este buna, cel putin deocamdata..............sper si vreau sa incet incet sa ma extind.
sanatate si numai bine
stuparul2011

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?