buna seara,
eu am una calda una rece
sa incepem cu cea calda bineinteles..........
ieri dupa masa, cand am ajuns in stupina, cand dupa vel putin o saptamana de ploaie s-a mai luminat........ce sa vezi
zarva mare, un roi tocmai pleca.................dupa ce s-a plimbat vreo jumatate de ora buna prin preajma stupinei s-a asezat undeva in apropiere de stupina, la cativa metrii. la o inaltime rezonabila de vreun metru, intr-un copac micut, care a crescut salbatic in apropiere de stupina. am reusit sa-l capturez fara probleme.
din pacate aveam doar telefonul la indemana si pozele sunt de o calitate foarte proasta.........
asadar acum in data de 19.05.2014 am 4 roiuri, destul de bune, pe care le mai ajut cu sirop si puiet in continuare, pentru a-mi cladi faguri si a se dezvolta foarte bine pana in toamna. de la unul chiar au scos cateva rame la stors, de la primul care intre timp s-a facut destul de frumos.............
acum partea cea mai buna...............cea de-a doua
avand in vedere ca inainte de ploaie aveam miere in stupi, cand am vazut ca acum a plecat inca un roi ne-am hotarat ca vom stoarce astazi.......
toate bune si frumoase, la una da la una ba............si incet incet au terminat de extras mierea din toti stupii (eu din pacate nu am putut sa fiu prezent din cauza serviciului, dar asta este, poate data viitoare), cand sa terminat am ajuns la o cantitate de aproximativ 70 de kg, dar asta este..............
asteptam sa vedem ce va fi in viitor..............cu ajutorul lui Dumnezeu vor veni si vremuri mai bune.
pe moment am fost foarte dezamagit, dar am ajuns la concluzia ca acum oricum faptul este consumat si trebuie sa accept tot asa cum este.
dar ce nu pot sa inteleg.............daca nu prea a fost miere(acum,dupa vremea aceasta urata), spatiu pe rame aveau, vremea a fost foarte urata, cel putin o saptamana cum a roit aceasta famili?????
ba mai mult la inca doua din ele au ajuns chiar la timp, pentru ca erau gata de plecare.......................
asadar acum am oprit inca doua din roit............care la fel in momentul de fata aveau o situatie asemanantoare cu celelalte familii...........adica populatie multa, spatiu destul pe rame, miere putina si chief de distractie prin departari daca este posibil.
acum ma gandesc ca am gresit foarte mult ca nu am extras inainte de aceste ploi, pentru ca atunci situatia era alta, dar sincer nu am crezut ca va tine asa de mult aceasta vreme urata si ca apoi voi ramane cu asa de putina miere in stupi.
din pacate acum situatia este consumata si degeaba ma gandesc ca poate era bine asa, poate era bine asa................
vedem pe viitor cum va vi, recuperam la alt cules.............
cam asta am patit in ultimul timp cu albinele.
sanatate si numai bine tuturor