irinel1988 scrie:Salut,
In poza de mai jos sunt inceputuri de botci? Am incercat sa vad daca sunt larve in ele dar cu ochiul meu de incepator nu am vazut nimic
Andrei Daniel scrie:Nu urmeaza intrebarile pentru fonduri.avand in vedere ca sunt la inceput,eram curios cat de mult dureaza tot procesul de stoarcere,avand in vedere ca este foarte mult salcam.stiu ca poate sa fie si 0,si nu o sa fiu asa dezamagit de la inceput
irinel1988 scrie:Multumesc Liviu, o sa urmaresc daca se schimba ceva la ele in urmatoarele zile.
Andrei Daniel scrie:imi pare rau ca inca nu stiu sa explic asa cum trebuie:D greu e inceputul. am stupi de 12 rame+magazie.albine nu stiu cate sunt.de la cine le-am cumparat,zice ca sunt de anul trecut ,ca tratamentele au fost facute la timp,ca sunt sanatoase(ca orice vanzator) ideea este urmatoarea:eu le-am pus pe loc in data de 10.05.2014 .avand in vedere ca terenul unde le-am pus este la o distanta de 60 de km,cat de des as avea de lucru la ele(stiu ca exista multi factori de care depinde lucrul la ele,dar sa luam in considerare o primavara normala,cu temperaturi de 15-20 de grade,fara prea multe ploi)
andy1995 scrie:Salut,
Daca omor matca de la un stup, o las 1 zi fara matca si dupa ii bau botca este bine? cred ca da am mai vazut..
Stupi au matci batrane trebuie schimbate. Acum sunt la salcam, inca nu este inflorit doar cate o floare...(in 1 sapt e inflorit) vor ramane mai mult timp acolo, deci nu vor fi probleme cu imperecherea matcilor? Daca fac asa pierd culesul de salcam si tei? Stupul strange ceva miere fara matca?
Sau ar fi mai bine dupa culesul de FS? dupa cate am citit e prea tarziu de schimbat matci, e adevarat?
Merci
liviutzbogos scrie:andy1995 scrie:Salut,
Daca omor matca de la un stup, o las 1 zi fara matca si dupa ii bau botca este bine? cred ca da am mai vazut..
Stupi au matci batrane trebuie schimbate. Acum sunt la salcam, inca nu este inflorit doar cate o floare...(in 1 sapt e inflorit) vor ramane mai mult timp acolo, deci nu vor fi probleme cu imperecherea matcilor? Daca fac asa pierd culesul de salcam si tei? Stupul strange ceva miere fara matca?
Sau ar fi mai bine dupa culesul de FS? dupa cate am citit e prea tarziu de schimbat matci, e adevarat?
Merci
Daca omori matca si o lasi in stup cateva ore, albinele vor constientiza mult mai repede ca nu mai au matca si vor accepta mai usor botca. Albinele culeg destul de bine si daca nu au matca dar neaparat sa aiba botca (ceva la care sa spere). Si eu am facut roiuri doar cu botci si cand incep matcile sa oua, trebuie sa deblochez cuibul pt ca au bagat miere din belsug. Dupa fs ar fi cam tarziu, de atunci matcile incep incet-incet sa opreasca ouatul, nu prea mai vezi cat e de buna matca. Acum ar fi ideal, daca una nu e buna, mai poti schimba vre-o trei
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori