Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde FLORINELU » 13 Mai 2014, 19:16

Duma,sant eu mai greu de tartacuta,sau ceva nu pricep? tu spui ca distrugi botcile si apoi vrei matci din alta parte? ce e din ograda ta esti sigur pe ea. mi se pare cam asa:divortez de nevasta si-mi iau una de la anunturi matrimoniale fara sa o fi vazut vreodata si ii mai dau si rascumparare la fostul ca l-am scapat de ea :lol: :lol: . scuza-mi comparatia.
FLORINELU

Mesajde stefanmadalin » 13 Mai 2014, 19:33

duma scrie:Sincer ......la inceput ....jumate de ora m-am uitat ca broasca in teava ...dupa care le-am distrus si le-am bagat intr-o cutie sa nu scape vre-o una !

Pfoa, daca aveam asa ceva cred ca imi bagam ficatu` in coma. Vezi ca sunt DELICATESA. Cand eram mic si imi aducea tata, era bucurie gurii, belea ficatului.
stefanmadalin

Mesajde duma » 13 Mai 2014, 19:36

FLORINELU scrie:Duma,sant eu mai greu de tartacuta,sau ceva nu pricep? tu spui ca distrugi botcile si apoi vrei matci din alta parte? ce e din ograda ta esti sigur pe ea. mi se pare cam asa:divortez de nevasta si-mi iau una de la anunturi matrimoniale fara sa o fi vazut vreodata si ii mai dau si rascumparare la fostul ca l-am scapat de ea :lol: :lol: . scuza-mi comparatia.

MMMMMMMMMMDA ! Nea Florine cred ....adica sunt convins ca ai dreptate ......eu am gandit astfel : luand matci gata imperecheate care DACA sunt aceptate , dupa eliberarea lor imi ponteaza maxim in a 3 zi daca nu chiar si atunci si nu mai pierd pana ecluzioneaza si se imperecheaza ...... si sa mai apuc sa storc ceva miere pana LA si floareA soarelui .
Promit ca sunt ultimile care le iau am sa incerc sa mi le fac eu ...dar asta dupa ce mai invat si pe astsa sa mi le fac eu in micro nuclee .
Gresesc cu matcile imperecheate ? daca da stau cu fruntea sus sa ma trageti de urechi ca numai asa invat si eu pe langa matale .
Comparatia cu prea frumoasa si iubita mea raza de lumina si fericire de sotie nu este nici o problema ca acusi imi da cu albinele si lazi in cap .....vin tarziu de la lucru si ajung acasa si ma pun la citit una alta despre albine , la sfarsit de saptamana la fel ma vede noaptea duar cand vin de la albine .... :lol: ..."sa dormi cu ele ca poate nu mai roiesc "
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde FLORINELU » 13 Mai 2014, 19:57

da mi-a placut comparaia cu nevasta-ta ca te vede rar,eu zic ca rar mai merge dar si atunci cu ochii unflati :?: :?: .apoi in legatura cu matcile ,daca sant imperecheate,daca sant acceptate? si ar mai fi si alti de daca iar la urma te trezesti ca e mai mare ocaua ca daraua. eu nu am adus niciodata matci din alta parte indiferent de ce fel or fi si nici nu vreau sa aduc vreodata,am eu motivele mele . daca tu gresesti sau nu cu matcile e problema ta nu eu decid,eu doar imi dau cu parerea dupa cum si cate stiu eu despre albine si tot ce scriu aici sant opiniile mele si nu trebuie luate toate de bune.
in alta ordine de idei ,banuiesc ca stii despre albinele ucigase din america de sud,cum au fost aduse tot asa niste matci din africa pentru o productie mai buna de miere si scapate de sub control a iesit o dandana cam mare. iar acum o sa-mi spuna multi ca exagerez,da exagerez dar poate am si putina dreptate, teoretic.
FLORINELU

Mesajde Florin Dobre » 13 Mai 2014, 20:03

Duma, in foto arati ca Rocky Balboa strigand dupa meci pe nevasta-sa...Adriaaaaaan! :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde un OM » 13 Mai 2014, 20:19

Sincer, nu am aratat niciodata asa . Am avut grije la protectia muncii. O singura data, in copilarie am avut o ditai urechea. Doar inchipuiti-va, luna iunie, la scoala printre colegi unu si una, iar eu cu fes cosmonaut. In secunda doi nu-l mai aveam pe cap si toata clasa cu dintii ranjiti :lol: .
Ai grija pe viitor. Si cand merg sa controlez o mana de albine intr-un nucleu am masca pe fatau. Sanatate.
un OM

Mesajde duma » 13 Mai 2014, 22:17

FLORINELU scrie:da mi-a placut comparaia cu nevasta-ta ca te vede rar,eu zic ca rar mai merge dar si atunci cu ochii unflati :?: :?: .apoi in legatura cu matcile ,daca sant imperecheate,daca sant acceptate? si ar mai fi si alti de daca iar la urma te trezesti ca e mai mare ocaua ca daraua. eu nu am adus niciodata matci din alta parte indiferent de ce fel or fi si nici nu vreau sa aduc vreodata,am eu motivele mele . daca tu gresesti sau nu cu matcile e problema ta nu eu decid,eu doar imi dau cu parerea dupa cum si cate stiu eu despre albine si tot ce scriu aici sant opiniile mele si nu trebuie luate toate de bune.
in alta ordine de idei ,banuiesc ca stii despre albinele ucigase din america de sud,cum au fost aduse tot asa niste matci din africa pentru o productie mai buna de miere si scapate de sub control a iesit o dandana cam mare. iar acum o sa-mi spuna multi ca exagerez,da exagerez dar poate am si putina dreptate, teoretic.

Nea Florinelu......
Sărut-mana de tot ce îmi spui si ce mă indrumi..... Știu de albinele ucigașe....ce sa mai....sunt in ceata de tot....
Am sa încerc de data ăsta și pe această.....sunt imperecheate si sper sa fie si aceptate.......dar ști care este lucrul cel mai important? Ca, cine mă întreabă ce si cum despre divizarea le recomand stilul matale.
Imi doresc enorm sa pot merge la culesul de floare anul acesta si sa merg si cu lăzi pline si sa storc pentru familie si prieteni macar. Cat despre soție va dați seama cata miere trebuie sanduc acasă să uite de lipsa mea si cand apar mai apar si umflat ;) după aceea intru la necaz si cu ochii inflație si lipsind de acasă și cu borcanele goale......vai samar.
Nu aveți idee cat de mult îmi doresc să vă iau sa va duca la Deta sa ne uitam împreună la ce si cum am si ce este de făcut. Nu știu ce fac mâine dar mite sâmbătă.......pe cheltuiala mea daca îmi permite timpul vin sa va iau si sa va duca la Prisaca mea.
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 13 Mai 2014, 22:21

Florin Dobre scrie:Duma, in foto arati ca Rocky Balboa strigand dupa meci pe nevasta-sa...Adriaaaaaan! :lol:

8-) nu am îndrăznit sa strig după soție....... Ca îmi venea răspunsul din fundul sălii ....."ăsta ai vrut ăsta ai " :lol:
duma

Mesajde duma » 13 Mai 2014, 22:32

un OM scrie:Sincer, nu am aratat niciodata asa . Am avut grije la protectia muncii. O singura data, in copilarie am avut o ditai urechea. Doar inchipuiti-va, luna iunie, la scoala printre colegi unu si una, iar eu cu fes cosmonaut. In secunda doi nu-l mai aveam pe cap si toata clasa cu dintii ranjiti :lol: .
Ai grija pe viitor. Si cand merg sa controlez o mana de albine intr-un nucleu am masca pe fatau. Sanatate.

Domnul meu :lol: :lol: :lol:
Ironia sortii......cu tot cu masca si nu ori si ce masca......bluza cu masca......am atins afumatorul din greșeală și mi-am ars plasa.....suficient cat sa descopere gauroiul si sa navaleasca înăuntru....si de acolo va imaginați ce sa întâmplat......atât de departe am aruncat afumatorul si dalta încât nu au mai fost găsite și nu erau ale mele.....cat despre dezbrăcat nici nu mai stiam ca sa fac....sa număr cate sunt înăuntru sau de unde sa încep să mă dezbrac.
Sunt convins ca nu va fi ultima data....si data viitoare am sa postez dinou :lol:
duma

Mesajde duma » 20 Mai 2014, 23:16

Sara bana tuturor!
O întrebare am la domniile voastre.
Astăzi am spart 3 familii ( 5 cu 5 ) si o rama scuturat in stupul ce a fost dus la 10 km......unde după ceva vreme ce s-au liniștit am băgat mărcile gata imperecheate in custile înfipte in rame.....la un roi am scăpat matca......eram cam la 6-7 metri maxim de lada....Uare este posibil sa fi mers matca la el?????
Ce șanse am?????? De la 0 la 10?
duma

Mesajde stefanmadalin » 20 Mai 2014, 23:59

Nu am fost in situatia asta, dar cred ca sansele sunt 0. Ai scapat-o jos>? Cred ca luam o rama de albine si o scuturam acolo jos, aveai sanse sa o gaseasca ele.
stefanmadalin

Mesajde FLORINELU » 21 Mai 2014, 08:52

duma scrie:Sara bana tuturor!
Astăzi am spart 3 familii ( 5 cu 5 ) si o rama scuturat in stupul ce a fost dus la 10 km......unde după ceva vreme ce s-au liniștit am băgat mărcile gata imperecheate in custile înfipte in rame.....la un roi am scăpat matca......eram cam la 6-7 metri maxim de lada....Uare este posibil sa fi mers matca la el?????

zero barat
FLORINELU

Mesajde duma » 21 Mai 2014, 12:30

stefanmadalin scrie:Nu am fost in situatia asta, dar cred ca sansele sunt 0. Ai scapat-o jos>? Cred ca luam o rama de albine si o scuturam acolo jos, aveai sanse sa o gaseasca ele.

Am stat eu pe burta 20 de minute poate poate o vad dar ciuciu . asta este fapta consumata deja bine ca am avut 2 botci pe o rama si le-am lasat acolo .
duma

Mesajde duma » 21 Mai 2014, 12:32

FLORINELU scrie:
duma scrie:Sara bana tuturor!

zero barat

Nea Florin !
cred ca corect era sa intreb astfel ...intre -0 si +0 .
Am pierdut una , acum pe viitor am sa ma inchid undeva daca mai fac astfel de lucruri .
duma

Mesajde duma » 26 Mai 2014, 15:57

Salutare tuturor !
Stiu ca sunteti majoritatea ocupati cu storsul de la salcam si cu alte probleme mult mai importante decat a sta pe forum si a citi una alta , avand stupine mari si sanatoase , experienta si tenacitate ......va stresez si eu acum ..... din filmarea postata o simpla intrebare : DE CE ?
duma

Mesajde Doru89 » 26 Mai 2014, 20:43

Buna
In primul rand cine teo pus sa pui matca in cusca aia improvizata sau e sepciala nu am vazut ceva de genu ala,trebuia sa folosesti o cusca de aia de plastic si so lasi 2-3 zile ,eu asa am procedat cand am avut un stup cu matca trantorita :D.
Ele rod ceara fara nici un stres ce ai improvizat u ele o ros in cateva minute si matca moarta instant.
Eu cred ele o avut o matca care so dus la imperecheat si no mai venit,asa mi sa intamplat mie.Azi am verificat roi si surpriza canci matci noroc am avut 2 botci coapte in alt stup si am pus o matca proaspata iesita in cutie si celelata botca in celelat roi acum sa vad cum o sa mearga uite asa se pierde timp 2 saptamani pentru inperechere :(.In prinvita matcilor la mine cred leo mancat vrabile o sa iau ceva graunte de ala sa le mai raresc ca sau imultit prea mult :evil:
Doru89

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?