Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: RazvanTi

Mesajde janese » 06 Noi 2011, 14:56

daca urdinisu este inalt de 10mm,plus zece mm de la urdinis la latul inferior al ramelor...atunci raspund eu la intrebare...20 mm!!!
dar...atentie!!!!...curentul modernist(ioan guist&co)...recomanda,zice ,ca aceasta distanta sa fie de 40-70mm...se duce si pana la 100mm(dupa ei!!!)
janese

Mesajde jenica67 » 06 Noi 2011, 15:40

Nea Janese, 20 de mm este aproximativ. Dar daca socotim exact, ar fi 22 de mm. 2 mm de la leatul ramei pana la fundul corpului + 20 mm inaltimea fundului. Acum intrabarea mea este, de ce e mai bine ca aceasta distanta, sa fie mai mare ? Nu consuma energie suplimentara albine,, cand vine incarcasa ca sa mai zboare o data, sa ajunga pana la rama ??
jenica67

Mesajde RazvanTi » 06 Noi 2011, 16:17

si daca distanta e mai mre de 20 mm albina nu va construi sub rama?
RazvanTi

Mesajde RazvanTi » 09 Feb 2012, 00:07

sa mai imi invii si eu topicul ca nu am mai scris de multicel....
am fost omul din umbra :P doar am citit si am bagat la cap.
intre timp am refacut complet circularul si mi-am luat un ax cu 3 cutite de 30cm si am aproape gata si abricht-ul.
am asteptat cu mare nerabdare simpozionul dar din cauza nametilor nu s-a mai tinut... :(
asa ca m-am apucat frumos sa-mi fac comanda de uneltele necesare, 50 rame de tei, un pachet de foite de ceara si... asteptam primavara sa luam si musca.
poze cu circularul si abrichtul inca nu am dar o sa fac si o sa pun.
RazvanTi

Mesajde aurelt60 » 09 Feb 2012, 10:13

Salut Razvane....la fel am facut si eu cu un circular de mina dar l-am prins pe dedesupt cu suruburi si da ai dreptate am pierdut aproape doi cm. dar imi fac treaba iar pentru reglaj folosesc chiar dispozitivul lui. Ca indreptar am o bara dreptunghiulara paralela cu discul pe care o prind de blatul mesei iar in loc de abric mi-am cumparat o rindea electrica.
Ai grija ce iti doresti pentru ca este posibil sa se indeplineasca!
aurelt60

Mesajde namzeb » 09 Feb 2012, 14:53

Referitor la cele 6 nuclee in acelasi corp, am avut si eu asa ceva dar l-am zvirlit cit colo.De ce ,tinind cont ca matcile ies la imperechere cind revin fiind apropiate unul de altul si urdinisele in linie matcile nimereau in alte nuclee unde dadeau de celelalte matci si urma omorul. Din toate 6 ramineam cu unul singur cu matca care reusea sa le omoare pe celelalte. Si cite odata si cu o matca cu sechele de razboi. Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde RazvanTi » 09 Feb 2012, 17:20

stiu mi-au mai zis si altii DAR urmeaza sa ii atasez cate un perete vertical intre fiecare cuib in parte.
acum daca m-am chinuit si l-am facut il voi folosi si voi vedea ce iese.
RazvanTi

Mesajde RazvanTi » 20 Feb 2012, 11:42

intreb aici :
ce culoare se foloseste anul asta pentru marcarea matcilor?
RazvanTi

Mesajde Avram Sorin » 20 Feb 2012, 11:50

RazvanTi scrie:intreb aici :
ce culoare se foloseste anul asta pentru marcarea matcilor?

Sper sa nu gresesc : galben .

Razvane trebuie sa te taxez pentru cirularul sub masa . Taxa de inventie :D. .. Hai ca glumesc . Asa ceva am facut si eu cu ceva vreme in urma . Si merge perfect am facut ceva stupi cu masinaria. Problema e ca masa fiind de vreo 3 grosime panza iese afara maxim 3 cm .
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde RazvanTi » 20 Feb 2012, 22:45

nu mai ai de ce sa ma taxezi ca am trecut la varianta 2.0 :P
e inca in stadiul de proiect si de-aia nu zic nimic inca...
o sa vedeti voi la final ce iese :roll:
RazvanTi

Mesajde RazvanTi » 01 Mar 2012, 15:04

RazvanTi

Mesajde RazvanTi » 05 Mar 2012, 21:48

am inceput sa fac si tutorialul la abricht.
pareri sugestii si nu in ultimul rand rabdare ca saptamana asta se anunta cam fara timp liber :)

LE: am uitat sa precizez ca m-am utilat cu toate echipamentele necesare (mai putin centrifuga - urmeaza sa mi-o fac si pe asta)
am 57 rame din care doar 7 insarmate iar restul nemontate si inca neajunse la destinatie, un pachet de foite de ceara 2 stupi orizontali impartiti in doua, primiti cadou si cam atat...
astept caldura sa pot sa merg sa-mi iau cele 5 familii cu care vreau sa incep. Pe aici inca nu a sarit de 8 grade decat intr-o singura si in care au fost 10
RazvanTi

Mesajde fanella » 06 Mar 2012, 21:50

dispozitiv de insarmat ramele:
http://i713.photobucket.com/albums/ww13 ... IMG346.jpg[/quote]
Salut Razvan
Mi-a placut foarte mult aparatul de insirmat rame. Faci cumva si pentru vinzare daca da la ce pret. Se poate insirma doar rame intregi sau si rame 1/2.
fanella

Mesajde RazvanTi » 06 Mar 2012, 22:34

nu l-am gandit si pentru rame de alte dimensiuni.
oricum modificarile ar fi minore: se muta cele 2 cuie si surubul suport de sub leatul superior.
nu fac pentru vanzare.
nu am timp. sunt deja pe ultima suta de metri si inca nu mi le-am terminat pe ale mele...
RazvanTi

Mesajde RazvanTi » 07 Mar 2012, 23:53

am mai completat cate ceva la abrict si am suit si un mic tutorial despre burghie. Poate va ajuta...
Spor la toate!
RazvanTi

Mesajde RazvanTi » 18 Mar 2012, 21:22

Azi am fost cu prietenul meu (un stupar "mai batran") intr-o stupina sa vedem ce are omul de vanzare.
dupa ce am discutat "termenii fiscali" am rugat proprietarul (un stupar intre doua varste) sa ne dea si noua o masca si un afumator sa aruncam cate o privire scurta in 2-3 stupi.
pana aici nimic deosebit. omul a plecat "sa faca nitel fum" si cam cat am fumat noi o tigara intra inapoi pe poarta stupinei cu o cutie de tabla cu maner cum se duce bunica sa tamaie la cimitir :uimit:
noi initial am zis ca face misto de noi si l-am intrebat: dar masca? la care el cu ochii cat cepele la noi: ce masca? eu nu am folosit niciodata masca. eu si EXTRAG fara masca.
va dati seama ca am ramas amandoi cracanati. ne gandeam noi ca stie el omu ce stie... cine stie ce cumintenii de albine o avea.
si asa ca increzatori inarmati cu "afumatorul" improvizat am deschis primul stup.
bunicel... l-am deschis pe-al 2-lea ceva mai bun ca primul.
l-am deschis si pe al 3-lea si mi-am luat direct un ac fix in pleoapa de la ochiul drept. in secunda 2 au tabarat toate pe mine dupa mirosul de venin. asa ca am facut cale intoarsa si am tulit-o din stupina. pe drum ma scuturam de zor si mi-a mai tras una un ac si in ceafa.
asa ca 2 intepaturi in cap in nici 2 minute.
apoi am plecat si mai tarziu l-am ajutat pe prietenul meu in stupina lui la pregatirile de primavara.
mi-a intrat pe cracul blugilor una si undeva sus langa bazin pe exteriror mi-atras-o.
si uite asa mi-am luat si eu 3 intepaturi intr-o zi si uite ca inca mai scriu :nudie:
Partea cea mai ciudata e ca nu m-am umflat mai deloc la ochi iar in ceafa am o umflatura cam cat o visina mai mica iar pe picior deja a trecut... :shock:
RazvanTi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?