Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: COLONIA PERFECTA, ECHILIBRUL SUB PRAGUL DE ROIRE.

Mesajde ignatov andrei » 12 Mai 2014, 16:39

Beeek, eu am inteles ca ti-au roit in acelasi an, nu ca au trecut de iarna si apoi au intrat in friguri!
Cand explici, fa in asa fel incat sa nu apara interpretari, avand in vedere ca nu-ti vede nimeni familiile, doar citeste!
ignatov andrei

Mesajde B.K » 12 Mai 2014, 20:09

ignatov andrei scrie:Beeek, eu am inteles ca ti-au roit in acelasi an, nu ca au trecut de iarna si apoi au intrat in friguri!
Cand explici, fa in asa fel incat sa nu apara interpretari, avand in vedere ca nu-ti vede nimeni familiile, doar citeste!

Daca intelegi ce vrei asta e altceva :D .
Referitor la familiile mele , o sa-mi fac si eu o rubrica unde o sa pun cateva poze.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde csabio » 12 Mai 2014, 21:27

Tot ma gandesc cum sa raspund la o indemnare filozofica,in timp ce filozoful nu se tine de proverb! Hai sa fim prieteni,....capisci ?
cu stima si respect ; necioplitul :|
De ce albinele fac miere? Fiindca au regina,daca aveau presedinte faceau un r...t ;)
csabio

Mesajde TDI » 12 Mai 2014, 22:48

Dacă-i dai ce trebuie: puiet la eclozionare şi miere, ORICE familie roieşte şi aia de 600 euro şi aia de 5 euro, tot schepsisul e să ştii pe cine pariezi: pe genetică, pe natură sau pe tine ca apicultor.
TDI

Mesajde B.K » 12 Mai 2014, 22:55

TDI scrie:Dacă-i dai ce trebuie: puiet la eclozionare şi miere, ORICE familie roieşte şi aia de 600 euro şi aia de 5 euro, tot schepsisul e să ştii pe cine pariezi: pe genetică, pe natură sau pe tine ca apicultor.

Pe natura nu ai cum sa pariezi .....deci raman celelalte 2 :D
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde Gicuta » 13 Mai 2014, 11:34

BeeeK scrie:
TDI scrie:Dacă-i dai ce trebuie: puiet la eclozionare şi miere, ORICE familie roieşte şi aia de 600 euro şi aia de 5 euro, tot schepsisul e să ştii pe cine pariezi: pe genetică, pe natură sau pe tine ca apicultor.

Pe natura nu ai cum sa pariezi .....deci raman celelalte 2 :D

Tocmai ca pariul il poti face cu natura. La celelalte doua, daca pariezi (si nu esti sigur) este nashpa :d
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde ignatov andrei » 13 Mai 2014, 11:40

jonny_it scrie:Daca vreti dvs va vand matcile cu 100 ron bucata, dar o sa fie tot ca alea de 40 sau 30 lei. Cei care vand mai scump cresc mai putine, deci costuri mai mari. Sau cresc multe dar sunt mai hapsani si vor profit mai mare. :lol:

Eu cand am afirmat ca unele matci din 2012 au fost "neviabile", d-nul janese a sarit - pe buna dreptate - si am fost nevoit sa argumentez!
Eu eram proaspat pe forum si nu aveam experienta postarilor "tendentioase", pe cand dumneavoastra...

Asa ca, va rog si pe d-voastra, daca doriti, sa argumentati cele spuse, avand in vedere ca stiti - mai bine ca mine - cine ce si cum a achizionat "instalatii de produs matci", indiferent de vremea de afara!

Sa nu veniti cu argumente de genul:
- studii de piata, pareri ale "consumatorilor";
- cat costa o haina de blana la Ecuator, sau cat costa un congelator la poli (Nord sau Sud)!

Stima!
Multa bafta!
ignatov andrei

Mesajde tiby visan » 13 Mai 2014, 15:19

Va salut.Am si eu o lntrbare in momentul de fata S1 ratat nu prea au ce culege ramele goale de miere ici colo citeva alveole cu miere albina este la greu in stupi dupa ce trece salcimul 1 ciuiu cules, eu fac :D stationar crdeti ca o sa le vina de roit asa pe burta goala pina acum slava domnului nu am gasit la niciunul botci din cei 18.
desteptaciunea are limite,prostia n-are margini.
tiby visan

Mesajde cosming » 13 Mai 2014, 15:46

Salve, daca nici macar sirop nu le dai sigur calculeaza destinatia si mai devin si agresive fara mancare. Nici macar acolo un cules de intretinere nu ai? :o
cosming

Mesajde tiby visan » 13 Mai 2014, 15:57

pai de intrtinere pina la tei sa fie fin flori de pe cimp stiu eu alceva nu pre vad ce.daca nu cumva neo face vro figura si teiul ca anul trcut.Anul trcut era cimpul galben de sulfina aveam pina si prin curte dar anul asta nu iam vazut firul nici macar pentru poza nu stiu din ce cauza era anul trcut plina de albina si ce bine a mers am divizat toti stupi in 3 si anul asta as putea sai divizez tot in 3 ca albina e dar nui papica.
desteptaciunea are limite,prostia n-are margini.
tiby visan

Mesajde cosming » 13 Mai 2014, 16:13

Si eu tot teiul il astept. In zona la mine e slab salcamul dar inca mai aduc ceva la rapita, o cultura mai tarzie si macar ma bucur ca au construit ceva rame, iar la cateva zile le mai pun sirop 1/1 asta incepand de saptamana trecuta.
cosming

Mesajde csabio » 22 Mai 2014, 11:07

iNcep sa o iau razna, din 20 de fam. deja 8 sunt fara matca batrana ,ori a plecat ori am facut roi artificial. Am exagerat cu stimularile de primavara,startovit,protofil,apicomplex. :shock:
De ce albinele fac miere? Fiindca au regina,daca aveau presedinte faceau un r...t ;)
csabio

Mesajde TDI » 22 Mai 2014, 11:31

Anul şi toamna au exagerat, :D plus stimulările - sigur nu am exagerat. Aceleaşi colonii care au ajuns anul trecut la 30 Dadant au intrat în friguri la 17-20. Mătci de un an au făcut botci, mierea am extras-o, păstura şi rezervele li le-am luat - ele insistă: matca roade botcile coapte, ele o ajută să crească altele noi.
TDI

Mesajde csabio » 22 Mai 2014, 14:47

Cum o fi mai bine,sa iei matca cu ceva rame de puiet ? sau sa lasi matca pe acelasi loc dar in alta cutie si restul mutat.
csabio

Mesajde TDI » 22 Mai 2014, 15:30

Dacă-s sămânţă de creangă, musai să iei matca cu tot puietul căpăcit. Dar sunt fel şi fel de combinaţii pe care le folosesc aleator.
TDI

Mesajde ignatov andrei » 22 Mai 2014, 21:19

Samanta de creanga... e samanta de creanga!!!
Daca vrem sa nu avem probleme cu "roitul", cautam sa DESFIINTAM familiile roitoare, ajutand roii facuti din familii NEROITOARE!
Comoditatea si "economia" duc la probleme si mai mari!
"Raul" se taie de la radacina, mai ales in sezon activ, cand putem lucra FARA MILA cu familiile de albine!!!
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR